Miért igyál minden nap citromos vizet?

Mondjuk azért, hogy ne igyál szénsavas üdítőt, ami rossz. Neked. A citromos víznél egyszerűbb és egészségesebb dolog kevés van. Talán a marketingjén lehetne kicsit javítani. Mi például egy névadó bulival kezdenénk. Mit szóltok ahhoz, hogy Lemonka?

A citrom tele van vitaminnal, (C és B!), kálciummal, vassal, magnéziummal, káliummal. Kevesen tudják, hogy a citrom több káliumot tartalmaz, mint az alma és a szőlő!

Ha reggel ébredés után megiszol egy pohár citromos vizet, a következő dolgok fognak történni. Fontos, hogy utána kb. harminc percig ne egyél semmit, és, hogy mindenképpen vízzel együtt fogyaszd, különben árthat a fogaidnak!

(Nekünk még mindig nagyon tetszik a szó, hogy Lemonka…)

preview_fresh-lemonade

 

Kilenc ok, ami miatt minden nap igyál Lemonkát!

  1. “Immun-bomba” és stressz oldó. Tele van vitaminnal. Ha minden reggel ezzel indítasz, már néhány hét múlva érezni fogod, hogy könnyebben indul a nap. Az orvosok extra C Vitamint javasolnak stresszes időszakokban – te ne várd ezt meg! Fogyassz vitaminokat természetes forrásból!
  2. Mert kell a kálium. Jót tesz a szívnek, erősíti az idegrendszert.
  3. Segíti az emésztést. Ezt ugye nem is kell tovább magyarázni. Ha bírod a langyos vizet, csodát tehetsz a diétáddal, ha meleg, citromos vízzel indítod a napod. (Ez nem mindenkinél nyerő ötlet, de ha neked jó, akkor hajrá!)
  4. Stimulálja a májat, segít a természetes méregtelenítő folyamatokban.
  5. Nem csak kevesebb lesz a pattanás, de a ráncok is lassabban jönnek. Az időt nem forgatja vissza, de a benne lévő antioxidánsok segítenek a bőr állapotán.
  6. Elveszi az étvágyat, a benne lévő pektin miatt. (Ez egyébként az alma héjában is van.) Megint csak mondjuk: diétázók. Hahó.
  7. Csökkenti a koffein utáni vágyat. Ez ugyan néhány hétig is eltarthat, de ha minden reggelt egy Lemonkával (de édes…) kezdesz egy idő után nem kell majd a kávé. (Hmmm… érdekes…. – a szerk.)
  8. Vitalizál. Ha reggel igazán be akarsz indulni hagyd a kávét, indítsd ezzel a napod. Indíts Lemonkával. Jöhet még egy-két elvetemült nőszemély ami a zenét illeti. (Pl. Florance)
  9. Kirángat a náthából. Természetesen óva intünk mindenkit, attól, hogy ne menjen orvoshoz és webdokit játsszon otthon. De ha csak egy szimpla megfázásról van szó a citromos víz csodákra képes.

Glass of Lemonade

 

Mennyi az annyi?

A szakirodalom szerint 60 kg testsúly alatt fél citrom leve, fölötte egy egész citrom leve jöhet minden reggel.

#lemonka

A szerkesztő megjegyzése: nagyjából két hónapja minden reggel ezzel indítom a napot. Tapasztalatom a következő: a családon kétszer is átment a megfázás, amit eddig mindig én is elkaptam. Ezúttal nem. Pedig puszilgatom a fiam, és a párom is:) Szóval: Lemonka!

Comments Disabled