Ismered a színeidet?

Tény, hogy mostanában túl sokat foglalkozunk magunkkal, és elsősorban nem pozitív értelemben. A kérdés, hogy JÓL foglalkozunk magunkkal? Tudjuk azt, hogy mi áll jól, hogy mit kell a szekrényben lógva hagyni és mi az, amiben tényleg mosolyogva indul a napunk? Ragány Angéla írása.

Mindannyian tudjuk, mennyit számít a megjelenés, a külső, az első benyomás. AZ első, mert abból tényleg csak egy van. Én azért dolgozom, hogy minden helyzetben a lehető legjobb legyen az a bizonyos első.
Mit is jelent színesen stílusosnak lenni? Azt, hogy ismered saját magad, a tested adottságait, és tudod, milyen színek emelik ki leginkább a természetes szépségedet. Tisztában vagy a trendekkel, de csak azokat követed, amelyekkel tudsz azonosulni, amelyek jól működnek együtt a személyiségeddel és nem akarsz mindenáron a legtrendibb lenni.
Számomra az élet minden területén fontos a tudatosság, legyen szó gondolkodásról, cselekvésről, vagy éppen étkezésről…és ugye leginkább a munkámról, az öltözködésről, vagyis inkább az öltöztetésről.

Colorful-Summer-Dress-Fashion-Show_1920x1080

Biztosan megfigyelted már Te is, hogy vannak napok, amikor különösen szépnek látod magad és vannak olyanok is, amikor azt érzed, valami nem stimmel, holott ugyanolyan gondosan készültél aznap. Gondolkodtál már rajta mi lehet ennek az oka? Jó, persze, tudom, a külső szépség is belülről jön, tehát ha boldog vagy és jól érzed magad így is, úgy is sugárzol, de most nem erre gondoltam.

Ha jó színeket és a testalkatodnak megfelelő fazonokat viselsz, a hajszíned és a sminked is összhangban van a színtípusoddal, akkor jön az a bizonyos „wooow” hatás. Erre gondolok, amikor tudatosságról beszélek. Szín-és stílustanácsadóként, illetve személyi stylistként azzal foglalkozom, hogy mindenkiből a legjobbat hozzam ki.

fashion-photography-2268

A természet ugyanis mindannyiunkat szép összhanggal rakott össze. És ez az, amiben durván beleavatkozni nem érdemes, mert elvész ez a harmónia. Vagyis, a természetes bőrszínünk, hajszínünk és szemszínünk alapján négy nagy csoportba, úgynevezett színtípusba (évszaktípusba) vagyunk besorolhatóak: ezek a tavasz, nyár, ősz és a tél elnevezést kapták; a tavasz és az ősz meleg típusok, míg a nyár és a tél hidegek. Mindegyik színtípushoz tartozik egy-egy színpaletta, amely az adott típus számára a legideálisabb színeket tartalmazza. Vegyünk egy nagyon életszerű példát, amivel munkám során nap, mint nap találkozom. A feketét a legtöbb ember szereti, és nagyon sokan viselik is, ritka az olyan ügyfelem, aki találkozásunk előtt már tudja, hogy rajta nem szép. Szóval ott tartunk, hogy a feketét mindenki szívesen viseli, pedig igazából a fekete csak a tél típusokon mutat igazán jól, ennek a típusnak a színeivel harmonikus, mindenki máson túl sok, túl gyászos, túl blokkoló.

Miért is jó, ha tudjuk, hogy milyen színtípusba tartozunk?
Azért, mert ha számodra előnyös színeket viselsz, az arcod ragyog, üde lesz, fiatalabbnak tűnsz, a bőrhibáid, a szemed alatti karikák (esetleges ráncok) kevésbé látszanak; ha viszont rosszakat, akkor épp ellenkezőleg, könnyen fáradtnak, nyúzottnak tűnsz majd. Sőt, a színtípusunk azt is behatárolja, hogy milyen mozgásterünk van a hajfestés, illetve a sminkszínek használata terén. Ugyanez mondható el a testalkatokról is, vagyis érdemes tisztában lennünk az erősségeinkkel, amit érdemes hangsúlyozni, és ugyanúgy azzal is, amivel érdemes optikailag picit játszani.

És most beszéljünk röviden az idei trendekről is:

Ami az idei színtrendeket illeti, már biztosan sokan tudjátok, hogy a 2016-os év színei a babarózsaszín és a babakék (rose quartz&serenity). Mivel nyár van, (legalábbis még néhány hétig…) így egyébként is, de idén pont emiatt az üzletek a szokásosnál is jobban tele vannak pasztellszínekkel. (nyár típusok előnyben!).
A színeken túl pedig nézzük, mi mindennel találkozunk leggyakrabban az üzletekben idén (a teljesség igénye nélkül): az ingruha kényelmes, laza és jól kombinálható minden alkalomra. A farmer, mint örök klasszikus idén sem hiányozhat a trendek sorából, így viseljünk bátran farmert farmerral, még akkor is, ha színben nem ugyanolyanok!

Gap Spring Denim

GAP farmerek/2016

A minimalizmus a legtöbb (hazai) tervező kollekcióiban szintén megjelent. A minimalizmussal együtt az oversize darabok továbbra is hódítanak, én azonban azt mondom, ezeket csak mértékkel fogyasszuk. Tökéletes kísérője lehet viszont a szezonnak a maxi, mind a ruha, mind a szoknya, ugyanis a legtöbb testalkaton nagyon jól mutat, és igen, még alacsony lányokon is! Reneszánszát éli a 70-es évek divatja, nemcsak a fesztiválokon. Végül, de nem utolsó sorban, az egyik személyes kedvencem idén: az overál, amelynek szintén előnye, hogy a legtöbb testalkaton csinos, csak meg kell találni a legideálisabb szabásvonalat.

Ne felejtsétek, a GoodStuff oldalán mostantól hétről-hétre találkozhattok velem, és mindennel, ami divat, trendek, öltözködés és szépség.

 

Comments Disabled