Az őszi megújulás keretében: töltekezz a többiekkel!

Megkértük Kövesi Mariann életvezetési tanácsadót, hogy mesélje el, ő hogyan élte meg az anyaság első néhány évét, és, hogy miért indított saját csoportot mások segítségére.

Amikor kismama voltam, egy idő után azt vettem észre, hogy eltűnt a saját felnőtt életem. A napjaim abból álltak, hogy egy napirend szerint felkeltem reggel, gyereket etettem, sétáltattam, altattam, pelenkáztam, játszottam, főztem, takarítottam, délután ellenben alig vártam, hogy a gyerek aludjon, hogy egy kicsit netezni tudjak. És amikor mindennek a végére értem, az egész kezdődött elölről, és mikor este a férjem hazaért, már egy értelmes mondatot sem tudtam mondani, és ha mindez nem lenne elég a kimerüléshez, akkor az egész nap megkoronázása az éjszakák voltak. A lányaim legyártásánál valamit nagyon elronthattunk a férjemmel, mert elfelejtettük beléjük programozni, hogy a szüleiket legalább éjjel hagyják aludni. Így aztán kb. 5 éven keresztül nem volt olyan éjszaka, amit egyben végigaludhattam volna. Amikor a kisebbik lányom elkezdte átaludni az éjszakát, addigra nekem is újra kellett tanulnom az éjszakai alvást, de ez egy másik történet.

Szóval megtapasztalhattam, hogy milyen fáradtan elveszni a saját életemben. És ilyenkor aztán csőstül jönnek persze a megoldhatatlannak tűnő problémák is:

 

   • a gyereken minden apró pörsenést dr. Google hathatós segítségével halálos betegséggé diagnosztizáltam
   • nem bírtam odafigyelni arra, amikor a férjem a napjáról szeretett volna beszélgetni velem
   • az idegeim pattanásig feszültek, és mindenre ugrottam
   • minden probléma hatalmasnak és megoldhatatlannak kezdett tűnni (pl. a védőnő egy élesebb megjegyzésén napokig tudtam rágódni)

Folytathatnám még a sort, de szerintem felesleges, úgyis tudod, hogy miről beszélek. Szóval a kismama lét időnként- főleg huzamosabb nem alvás után- olyan volt, mint egy beszűkült tudatállapot, amiben a valóságot csak a gyerek és a hozzá kapcsolódó teendők tették ki.

Erre az élethelyzetre, és az ehhez kapcsolódó felmerülő problémákra indítjuk most el a Töltődés csoportunkat.

Itt a helyed, ha:
– Már egy ideje folyamatosan kimerült vagy, mert úgy érzed, meghaladja erődet a családi élet, a gyerekek körüli teendők, a munka
– Ha nem jut elég időd saját magadra
– Ha úgy érzed, túlságosan sokféle elvárásnak kell megfelelned
– Ha kételkedsz abban, hogy elég jó anya vagy
– Ha hiányoznak a meghitt pillanatok a párkapcsolatodból, mert már csak anya és apa vagytok otthon
– Ha már nem tudsz megbirkózni a mindennapok feszültségeivel
– Ha már azt sem látod, hogy hol is vagy a saját életedben.

Ebben a csoportban átélheted a csoport biztonságos, támogató, elfogadó, bátorító légkörét, lehetőséged nyílik jobban megérteni az anyaszerep és más szerepek összhangját, felismerni és elfogadni saját szükségleteidet.

Segítséget nyújtunk neked a hatékonyabb, én-üzenet alapú kommunikáció elsajátításához, és a párkapcsolati konfliktusok kezeléséhez. Mindezeket olyan tevékenységekkel színesítjük, melyek aktívan segítik a kikapcsolódást, a feltöltődést, miközben közelebb tudsz kerülni saját magadhoz.

Szóval ami a legfontosabb: gyere, ha töltekezni akarsz! Mindehhez hangtál, relaxációs technikák és a fókuszolás technikája lesz majd segítségünkre!

A csoportot Kövesi Mariann életvezetési tanácsadó (pszichoeletvezetes.blog.hu) és Fischer Gabriella gyógypedagógus, pszichodráma asszisztens vezetik.

Csatlakozz az eseményhez itt: https://www.facebook.com/events/1803533796596662/

Comments Disabled