Arcolajok: hogyan használd? És a kedvenceink listája!

Sok kérdés merülhet fel, mielőtt kipróbálod az arcolajat, sőt, még utána is. Igyekszünk megválaszolni a legfontosabbakat.

Kezdjük talán az alapoknál: mi is az az arcolaj?

Vizes bázis nélkül készülő szérum, ami több olajat is tartalmaz. Nem feltétlenül csak száraz bőrre ajánlott, hiszen a bőr hidratáltsága miatt szükség van olajra is. Ez hogy lehet? Ha megfelelő mennyiségű olajat tartalmaz a bőröd, nehezebben párolog el belőle a víz. Így egy-egy szérumnál igazából az a legfontosabb, hogy (számodra) melyek azok a tápláló olajok, amelyekre szükséged van. (Néhányan jól tudják, hogy a kókusz olaj például hideg időben száríthatja az arcbőrt.)

Mit tartalmaz?

Ha tudatos vásárló vagy, fontos, hogy megnézd mi van a címkére írva. Ez arcápoló termékeknél hatványozottan igaz! Az arcolajok közül érdemes olyat választanod, amely bio minősítésű, az alapanyagok ellenőrzött gazdaságból származnak. A legtöbb arcolajról elmondható, hogy a benne lévő anyagok táplálják a bőrt, így nagyon nem tudsz mellé nyúlni. Jellemzően jojoba-, napraforgó-, avokádó olajat tartalmaznak, de szerencsére bőven találunk argán olajos, marula olajos szérumokat is, amelyek plusz tulajdonságokkal (ránctalanítás!) ruházzák föl az adott terméket.

Használjak azért arckrémet?

Az arcszérum, arcolaj használata nem váltja ki az arckrém használatát, bár ez természetesen egyénenként változhat. Az érettebb arcbőr szomjas lehet a hidratáló krémekre is, és van, aki csak heti egy-két alkalommal használja az arcolajokat.

Hogyan vigyem föl az arcomra?

Reggel, vagy este, megtisztított arcbőrre használd. Érdemes előtte egy kis hidrolátumot, arcvizet is permetezni a bőrre, (mi nagyon szeretjük Adrienne Feller termékeit) arcolajjal kiegészítve mesés eredményt nyújt, és már tényleg néhány nap után érezhető! Ha idegenkedsz ettől a megoldástól néhány cseppet az arckrémedhez is cseppenthetsz, és akkor nem kell változtatnod a napi rutinodon sem.

Néhány tipp, hogy még hogyan használhatod:

 

Szeretnénk most bemutatni néhányat a mi kedvenceink közül is!

Colo Bio Arcolaj Szérum száraz bőrre

 

A szuper bio arcolaj-szérumból elég pár csepp, és garantáltan egész nap puha és selymes lesz a bőröd. 6 tápláló magolaj és 2 vitamin gondoskodik bőrödről.

7500 Ft 30 ml

ITT találod.

Wooden Spoon Arcápoló Szérum öregedést gátló

Az összetevők, amelyeket ehhez a termékhez választottak, a legjobbak közé tartoznak, ha fiatal és ragyogó bőrt szeretnénk. A bőr öregedését a szabadgyökök és a kiszáradás okozzák, ennek az elixírnek az összetevői mindkettő ellen hatásos természetes ellenszert nyújtanak.

6990 Ft 30 ml

ITT találod.

Pom Pom Bűbáj Bőrtápláló Arcszérum

A Pom Pom olajos arcszérum gyakorlatilag egy leheletkönnyű hidratáló, ami megakadályozza bőrünkből a víz kipárolgását. A benne lévő olajok csökkentik a ráncok mélységét, és lassítják a bőr öregedési folyamatait.

2490 Ft 30 ml

ITT találod.

Avon Nutra Effects Miracle Glow arcszérum

nutra-effects-miracle-glow-ultrakonnyu-arcolaj-2499-ft-1461-3-7

Regeneráló elixír arcra aktív komplex-szel 5 értékes olaj és E-vitamin felhasználásával.

Ultrakönnyű arcolaj, egy igazi tápanyagbomba, köszönhetően a formulájában megtalálható 5 értékes és szuper könnyű olajnak. Segít táplálni, hidratálni és megerősíteni bőrödet, és hozzájárul friss, üde és feszes megjelenéséhez. Könnyed formula, gyorsan beszívódik.

2499 Ft 30 ml

ITT találod

Adrienne Feller Florina Zen arcolaj

Főszerkesztőnk személyes kedvence ez az olaj, amelynek (aroma)terápiás hatásait mi is érezzük itt, a szerkesztőségben. Amellett, hogy lendületet ad, harmonizál, segít egyensúlyba kerülni.

15280 Ft 30 ml

ITT találod

És mi van a férfiakkal?

Ajánlunk egy nagyszerű, kézzel készült kozmetikumot, ha szakállas a pasid (férjed, barátod). Fontos, hogy tudd, a szakáll alatti bőrréteget ugyanúgy ápolni kell, sőt esetenként jobban is! A szakállolaj erre tökéletes, hiszen nem csak a szőrzetet, hanem a bőrt is karban lehet tartani vele. Magas E-vitamin tartalma miatt ez a termék remek választás, kizárólag természetes anyagokból készült! Ápolt szakáll a szép szakáll!

African Spa Szakállolaj Rough

3290 Ft 30 ml

ITT találod

Comments Disabled