Harminc vagy húsz? Naná, hogy harminc! 7 indokunk is van rá!

Ahogy a mondás tartja; manapság „a harminc az új húsz”. Talán sokak számára ez jól cseng, de én a magam részéről hálás vagyok érte, hogy túléltem a húszas éveim – és épp ésszel megúsztam.

Félre ne érts: huszonévesnek lenni jó! Fiatalok vagyunk, érzékenyek, tele reménnyel a jövőt illetően: nyitott szívvel élünk át mindent – még a rossz élményeket is, hiszen legyőzhetetlenek hisszük magunkat! Élvezzük a felnőtt életet, mely még igazi gondoktól, kötöttségekről mentes; a saját utunkat járjuk.

Ám húszas éveink hajat borzoló, tomboló viharában talán észre sem vettük; egy picit megöregedtünk és már bátrabban játsszuk az élet nevű játszmát.

Üdvözöllek a harmincas éveidben! – Hidd el, tetszeni fog!

Hogy miért is?

  • Sugárzóan gyönyörű nővé értél

Bár a húszas éveink tüzes fiatalsága kissé megfakul; mégis a harmincas nő testesíti meg a valódi szépséget. Azt a szépséget, ami nem csak a felszínes külsőségekből fakad, annál sokkal mélyebb: a szemedből eltűnő ártatlanságot valamiféle bölcsesség váltja fel. Élettapasztalat, amit az évek során szereztél.

Öltözködésed is sokkal kifinomultabb; nem akarsz mindent azonnal megmutatni. A harmincas nő szekrénye elegáns, ízléses darabokat rejt.

De nem csak a ruhatárad; az Élet is forró kalandokat tartogat számodra ezekben az években – amikhez mostanra értél meg.

  • A harmincas nők önérzetesek

Mire betöltöd a harmincat, letisztul benned; ki is vagy (vagy legalábbis sokkal közelebb kerülsz a megfejtéshez). Határozott kép alakul ki benned arról, melyek azok a kompromisszumok, amiket hajlandó vagy megkötni, és mik azok a dolgok, amiket nem viselsz el. Nem érzel belső kényszert, hogy mindenkinek megfelelj, azt teszed, ami a legjobban szolgálja az érdekeid. Ha ez azt jelenti, hogy olykor kitűnsz a tömegből; sebaj, hiszen a mottód: „A magam útját járom, elkövetem a saját hibáim.”

  • A harmincas nők céltudatosok

Az óra ketyeg; a harmadik x-en túl sokkal tudatosabbá válunk; mind a karrierünket, mind a kapcsolatainkat illetően – bár még fiatalok vagyunk; nincs időnk az idő „fecsérlésére”. Döntéseink egyenes utat szabnak a cél felé; ami lehet egy adósságoktól, anyagi gondoktól mentes élet, amiben mindennek megvan a maga helye: család, karrier és pihenés.

  • A harmincas nők jobban kezelik a kapcsolataikat

Amikor betöltöttem a harmincat, hirtelen ráeszméltem: nem körülöttem forog a világ. Onnantól kezdve, hogy ezt tisztázzuk magunkban; sokkal kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válnak az emberi kapcsolataink is: jobb feleséggé (barátnővé), anyává, baráttá válunk és édesanyánkkal is jobban kijövünk.

Lehet, hogy még nem találtad meg a nagy Ő-t, esetleg még nem tudod, pontosan, mit is keresel, de azt igen: mi az, amit NEM. Egy szexi kockahas és egy dús hajkorona már nem elég: olyan társra vágysz, aki az élet minden területén „kompatibilis” veled.
  • A harmincas nők sokkal kiegyensúlyozottabbak, és elégedettebbek az életükkel

Történjék bármi, már semmi nem tud úgy kizökkenteni a lelki egyensúlyodból. Nincs az a dolog, ami miatt „világvége hangulatba” kerülnél; sőt, mindig mérlegeled, mibe, mennyi érzelmi energiát ölsz (vannak dolgok, amikért nem éri meg küzdeni). A te tudatos döntésed, milyen barátokkal veszed körül magad és milyen drámákba csöppensz.

Az örökös hétvégi partizások és kocsmatúrák helyett szívesebben töltöd a szombat estéd a partnereddel. Mire a harminchoz érsz, elfogadod, hogy a rutin is az élet része, mindennapjaid biztos bázisát képezi. Nem kell, hogy mindig történjen valami: egyszerűen csak felébredsz reggelente, végzed a dolgod nap nap után – és ez így van jól.

  • A harmincas nők bölcsek és tapasztaltak

A harminchoz érve már oly sok mindent átéltünk: befejeztük a sulit, megházasodtunk, világot láttunk, és végre azon a területen dolgozunk, amit mi magunk választottunk.

Bizonyára Te is sok hullámvölgyön és –hegyen túl vagy már; s tanulván a hibáidból (amiket anno újra és újra elkövettél), megváltozott a gondolkodásod és a hozzáállásod az élethez. A korábbi tapasztalataidat már senki nem veheti el, és minden egyes újabb élmény egy picit formálja a környezetedről és a világról alkotott képed. Ugyan, sok mindent kell még tanulnod, de ahhoz elegendő tudás áll már a rendelkezésedre, hogy ne akarj újra huszonegy lenni.

  • A harmincas nők elővigyázatos kockázat-vállalók

Hát bizony; a sok tapasztalat sok veszteséget is hozott, melyek fájdalmas emléke megtanította nekünk, hogy szelektáljunk: mi az, amiért érdemes kockázatot vállalni, és mi az, amiért nem. Sokkal érettebb, bölcsebb és tapasztaltabb vagy annál, hogy sutba vágva a karriered, és elszökj a szőke herceggel – már nem hiszel a mesékben. Mérlegelsz és döntesz: hiszen az időd drága.

gsbox_banner

 

 

Comments Disabled