Te is az erős nők közé tartozol? Ne bánd!

Erős, öntudatos, határozott; egyre többször használják ezeket a jelzőket ránk, nőkre. Ráadásul sokszor pejoratív értelemben: „túl karakán vagy, félnek tőled a férfiak, azért nem találsz párt” – kapom meg én is sokszor.

Mi hajt minket, erős nőket; miért is vagyunk olyanok, amilyenek? Mondjuk:

  • Állandóan a fejlődésre törekszünk…

Hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a sikerhez vezető egyetlen út apró lépésekből, cselekedetből áll – a mindennapok szintjén. Még ha lassan is közeledünk céljaink felé, akkor sem állunk meg soha és nem adjuk fel – de csak, ha képesek vagyunk hinni abban a bizonyos célban.

  • Tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek, de ez így teljesen rendben van

Igen, tisztában vagyunk a hiányosságainkkal, de az élet túl becses ahhoz, hogy a hibáinkon siránkozzunk, és folyton elnézést kérjünk azért, amilyenek nem vagyunk.

Mivel elfogadjuk saját magunkat, másoktól sem várjuk el, hogy tökéletesek legyenek, és sokkal könnyebben alkalmazkodunk.

  • Nem értékeljük túl mások véleményét

Nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz, hiszen tudjuk, hogy a saját egyéni boldogságunk független ettől. Felelősséget vállalunk a saját döntéseinkért és másokat sem hibáztatunk az ő tévedéseikért. Tanácsot pedig csak akkor adunk, ha kérnek tőlünk.

  • Jól bánunk magunkkal…

Ezért semmi olyat nem teszünk, ami tisztességtelen lenne saját magunkkal szemben. Őszintén hiszünk benne, hogy (végül) mindenki pontosan azt kapja, amit érdemel, hát miért elégednénk meg kevesebbel?

Bár elszenvedtünk pár fájdalmas pofont a húszas éveinkben, de legalább megtanultuk a leckét; megalkudni, majd próbálni jobbá tenni a helyzetet – felesleges időhúzás.

  • Folyamatosan ápoljuk a kapcsolatot magunkkal

Nincs szükségünk sem buta reklámüzenetekre, sem mindenféle online csoporttagságra (mi válogatjuk meg, hova szeretnénk tartozni), sem státusz szimbólumokra, mert ezek nélkül is pontosan tudjuk, kik vagyunk! Az önszeretetet is meg kellett tanulnunk – és most is folyamatosan fejlesztjük-, odafigyelünk magunkra, és bízunk a saját ítélőképességünkben. Az idő múlásával pedig, ahogy mind jobban megismerjük saját magunkat, egyre erősebbé válik a kapocs a belsőnkkel.

  • Az energiavámpírokat kerüljük, az inspiráló személyeket magunk köré gyűjtjük
Pletykás, pesszimista emberekre, „drámakirálynőkre” nincs szükségünk, hiszen az évek tapasztalatai megtanították nekünk, hogyan alakítsunk ki egy egészséges (!) falat magunk köré – saját érzelmi védelmünk érdekében.
  • Megbocsájtunk, de nem felejtünk

A megbocsájtás leginkább a magunk szempontjából fontos; felszabadít a düh, a csalódottság és a keserűség érzése alól, amik csak boldogtalansághoz vezetnek. Kétszer még elmegy… Viszont ahhoz, hogy harmadjára már ne kövessük el ugyanazt a hibát, szükséges, hogy emlékezzünk.

  • Remek önfenntartó és önsegítő rendszert építettünk ki

Madarat tolláról, embert barátjáról – tartja a mondás; és valóban, mi erős nők szívesen barátkozunk a hasonló beállítottságúakkal. Így, ha valamiben elakadunk, és segítségre van szükségünk, gyakran csak egy telefonhívás; és máris megvan a megoldás!

Olykor a legnagyobb bátorság ahhoz kell, hogy felismerjük: egyedül nem megy.

Az, hogy van egy határozott elképzelésünk arról, hogy mire (kire) van szükségünk, nem azt jelenti, hogy zord „jégkirálynők” vagyunk. Ugyanúgy megvan bennünk a lágy nőiesség, a kecsesség, a gondoskodás vágya… Csak kell hozzá egy megfelelő partner, aki felé megmutathatjuk azt az oldalunkat is.

gsbox_banner

Comments Disabled