15 szokás, amit less el sikeres nőktől!

Mindnyájan olyan munkára vágyunk, amit nem csak, hogy élvezünk, még jól is fizet. De hogyan induljunk el, hogyan érhetjük el az álmainkat? A Goodstuff magazin tizenöt pontos listája!

 • Légy elszánt. Állítsd át az agyad pozitív irányba; higgy benne, hogy bármit is tűztél ki célul, elérheted, és soha ne nézz vissza. Az eddigi gondolataid vezettek oda, ahol most vagy (ha esetleg nem ott tartasz, ahol szeretnél, érdemes eltöprengeni rajta, miért van ez.)
 • Légy fegyelmezett. A beállítottságodat megváltoztatni egy dolog, de ennél is fontosabb, hogy folyamatosan ott tartsd a fókuszod a végcélon. Sokszor könnyen erőt vesz rajtunk a lustaság, elbizonytalanodunk vagy összezavarodunk, ilyenkor tudatosan tereld vissza magad a helyes útra.
 • Tűzz ki célokat. Az, hogy kicsik vagy nagyok ezek a célok, szinte mindegy; a lényeg az, hogy amint elérted, tűzz ki egy újabbat. Az is fontos viszont, hogy minden sikerélmény után „dicsérd meg magad”, állj meg egy pillanatnak és ünnepeld meg a győzelmed. Ne csak egy akadálypályának tekintsd az életed, mert akkor semmi élvezetet nem találsz majd benne.
 • Öltsd magadra a „siker ruháját”! Közhelyesnek tűnhet, de igenis számít a külső, az öltözködés! Hiába nem szükséges a jelenlegi munkakörödhöz vasalt inget és elegáns holmikat hordanod, mégis tégy így. Tekintsd ezt úgy, hogy a jövőbeni üzleti sikereidet tiszteled meg az elegáns, ápolt megjelenéssel, ráadásul még jobban is fogod magad érezni a bőrödben. Egészen meg fog változni a kisugárzásod, viselkedésed is.
 • Mindig tanulj valami újat! Egy befejezetlen közép- vagy felsőfokú tanulmány folytatása, egy tanfolyam, vagy egy webes továbbképzés – mindegy, csak használd az agyad, képezd magad folyamatosan!
 • Meditálj! Kezd a napod egy pár perces meditációval, vagy ha az neked kényelmesebb; iktasd be ezt a kis szeánszot esténként. Akár nap közben is elvonulhatsz egy pár percre, hogy csöndben, magadban tisztázhasd a gondolataidat (a kocsi remek búvóhely ehhez); bámikor bevetheted ezt a technikát, amikor úgy érzed, hogy szükséged van az elméd megtisztítására a negatív, rossz gondolatoktól. 
 • Végezz nyújtó gyakorlatokat! Főleg akkor fontos a „streching”, ha olyan munkát végzel, ahol hosszú órákon keresztül az asztal felett görnyedsz. Az internet segítségével elsajátíthatsz olyan gyakorlatokat, amit irodai körülmények között is kivitelezhetsz. Mi ezt találtuk neked:
 • Légy elégedett! Az elégedetlenség csak hátráltat a sikerhez vezető úton, ezért néha érdemes újra értékelni a jelenlegi állásod, újra tervezni a karriered. Biztos, hogy hozzád méltó feladatokat végzel? Ha úgy érzed, hogy több van benned, és van rá lehetőséged, beszélj a főnököddel, állj elé konkrét ötletekkel.
 • Légy problémamegoldó! Legyél nyitott a konfliktusok megbeszélésére, mind a vezetőség, mind a munkatársaid, mind pedig az üzleti partnereid felé. Ha kérdéseid akadnak, azokat is bátran tedd fel, hiszen „néma gyereknek anyja sem érti a szavát”; válaszokat csak így kaphatsz rájuk.
 • Hagyd a munkát az irodában! Persze könnyű ezt mondani, de hidd el, nem vezet jóra, ha hazaviszed a munkád. Ahhoz, hogy az életed minden területén hatékonyan működj; bizony szükséged van pihenésre, a családoddal töltött időre is.
 • Tarts rendet az íróasztalodon. Ha zűrzavar van az asztalodon, rendetlenség van a fejedben is. Nem kell túlzásba esned, de egy-egy munkafeladat végén, tarts egy pár perces szünetet, amikor például visszarámolod a mappákat a helyükre, elpakolod a fiókodba a tűzőgépet, stb.
 • Tedd személyessé a környezeted. Néhány családi fotó, kabala vagy illatos gyertya jó kedvre deríthet, de ne feledd; a túl sok kütyü már rendetlenséghez vezethet.
 • Kezd a napjaid pozitív megerősítéssel.Gondolj arra minden reggel, amikor kinyitod a szemed, hogy ez egy csodálatos nap lesz! Kitehetsz pár optimista idézetet a falra, elmenthetsz néhány oldalt, amin vicceket, megerősítő videókat osztanak meg.
 • Bókolj! Köszönj meg minden apróságot a munkatársaidnak, dicsérd meg az ügyfeled új frizuráját, sőt még a magad vállát is megveregetheted egy sikeres projekt lezárultával. A hála érzése egészen más hangulatot teremt belül is, és a környezetedben is.bok_bodon
 • Csak légy önmagad! Kipróbálhatsz új dolgokat, kiléphetsz a komfortzónádon túlra, de ne játszd meg magad, csak azért, hogy feljebb léphess a ranglétrán.

A kemény munkát semmi sem válthatja ki, de ha a fenti tippeket napi szinten gyakorlod, hidd el, könnyebben fogsz haladni.

gsbox_banner

Comments Disabled