Őrizd meg a fiatalságod csodaszerek nélkül!

Bőrfiatalító szérumok, ránctalanító krémek, plasztikai sebészet, botox,– a legtöbb csak költséges hazugság. Ha neked is eleged van a sztárokkal hirdetett átverésekből, ám érdekelne néhány valós gyakorlati praktika olvass tovább!

Fogadd el a korod

Ki ne találkozott volna még olyan személlyel, aki (közép)kora ellenére tini ruhákat ölt; farmer mini szoknyát, rikító, feltűnő felsőket hord, erős, kihívó sminkkel. Így próbál fiatalabbnak tűnni, ám pont az ellenkezőjét éri el vele.

A kor csak egy szám; ha megbarátkozol vele, ha nem; a tényen nem változtat. Ezért jobb, ha még ma hozzászoksz a tényhez; 40, 50, 60 éves vagy, és elfogadod magad. Tudjuk, hogy a szépség belülről fakad; ha elégedett vagy és ezt sugárzod ki, még akár pár évet le is tagadhatsz.

Tartsd karban az elméd

Nem is gondolnánk, mennyit számít a külső fiatalosság megőrzésében az agyunk frissen tartása. Olvass könyvet, fejts keresztrejtvényt, végezz minden nap agymunkát; ez ugyanolyan tréning az elméd számára, mint a testednek a sport. A kutatók szerint a rendszeres internetes böngészés is jó alternatíva az elméd karban tartására – persze csak akkor, ha hasznos információk, cikkek letöltésével foglalatoskodsz.

Sőt, akad néhány agyserkentő étel, illetve fűszer is, ilyen például az omega-3 zsírsavakban gazdag halfélék és a dió, vagy a curry.

Ne vedd túl komolyan az életet

Ha megtanulod a dolgokat a helyükön kezelni és nem csinálsz a bolhából elefántot, kevésbé lesz ráncos a homlokod.

 

Minden változik, semmi sem tart örökké, de nem a körülményeid határozzák meg azt, hogy ki vagy.

Szerezz be egy házi állatot

A leghűségesebb társnak a kutyusokat tartják. Több szempontból is a legjobb választás az ebtartás: még a lustálkodós napokon is rávesz egy kis mozgásra, szocializál (a kutyások mindig leállnak dumálni egymással), nem beszélve a feltétel nélküli szeretetről, amit a gazdájuk felé táplálnak. A szeretet pedig optimizmussal, életenergiával tölt fel és „konzervál”.

Higgy valamiben

A hit segít a nehéz időkben, optimistábbá teszi az embert, kapaszkodót nyújt. A hit egyik fő üzenete a megbocsájtás, a megbocsájtás pedig felszabadít a negatív, önmérgező gondolatok alól. Ha valami nyomja a szíved, menj el a templomba és engedd el az érzést – ez mind a testedben keletkező görcsöktől, mind a lelki terhektől megszabadít.

„Nyolc óra pihenés”

Próbálj meg mindig ugyanabban az időpontban lefeküdni és nyolc órát pihenni. Ne dőlj be azoknak, akik azt hajtogatják „majd ráérek a sírban aludni”: az alvás stresszmentesít és alvás közben regenerálódnak a szerveid is, ezért hosszú távon komoly károkat is okozhat a kialvatlanság.

Néhány lélekvidítóval mi is szolgálhatunk! Próbáltál már egészséges smoothie-t inni egy igazán vidám pohárból?

Ha tetszik, itt találod: http://goodstuff.hu/termek/duplafalu-pohar-amitol-jo-kedved-lesz/

 

Ez pedig egy vitalizáló reggeli recept:

Kell hozzá: 3 kiwi, 1 alma, 1 narancs, 2 mandarin

A megmosott, felkockázott gyümölcsöket turmixoljuk össze – és kész is!

gsbox_banner

Comments Disabled