Színek és Mi! Második fejezet: a NYÁR típus

Angéla tovább kalauzol bennünket a sok-sok szín útvesztőjében! Te már tudod melyik típusba tartozol?

Legutóbb már elkezdtük a főbb színtípusok részletes bemutatását, az első ilyen cikk témája az ősz típus volt, elolvashatod ITT!

Most pedig menjünk tovább a másik lágy típussal.

A témában jártasabbak, vagy akiket komolyabban érdekel a színtípusok világa, talán olvastak már statisztikákat arról, hogy melyik típus mennyire gyakori kis hazánkban. Nos, személyes tapasztalataim is (ami természetesen nem reprezentatív, de azt gondolom mégis sokatmondó) azt támasztják alá, hogy a hideg színtípusokból van jóval több, a teljes lakosság mintegy 65-70% -a oda tartozik. Ugye ezek a tél és a nyár. Ha ezt tovább bontjuk, akkor pedig azt látjuk, hogy a tél típus az igen gyakori, viszont szorosan mögötte ott van a nyár.

Nézzük, miről is ismerszik meg a nyár típus:

A nyár legfőbb jellemzői: hideg, tört és világos színek.

A nyár igazi pasztell típus, akinek a megjelenését a lágy, visszafogott, tört színek teszik arisztokratikussá. Ugyan nem gondolom, hogy belső személyiségjegyeket kellene az évszaktípusokkal megfeleltetnünk, sőt, de ha például a gyönyörű Kate Middletonról esik szó, akkor még ez a megállapítás is helyénvaló. Sokszor visel pasztelleket, fehéret, ezüstöt, acélkéket, és milyen jól is teszi!

A nyár típus jellemzői:

Haj: hamvasszőke, natúr barna, hamvas-ezüstös, ami nagyon jól illik az arc és a szem finom összhangjához. A nyár típusúak hajának sosem lehet vöröses fénye.

Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól; az arcon nincsenek éles kontrasztok, mint a tél típus esetében. Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna szemszín a legjellemzőbb.

Bőr: az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi (világos porcelán, rózsás az arcbőr). Az anyajegyek és szeplők is hamvas barnák.

A nyár típus színpalettája a nagyon világos, hideg pasztellszínektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Gyakran tapasztalom, hogy egy bizonyos színmélység már öregíti ezt a típust. Ők azok, akik számára a hideg tónusú tört színeket a legideálisabbak. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a nyár típus finom vonásait életre keltik, és sugárzóvá varázsolják.

Altípusai:

Nyár-Tél: Igazi hűvös szépség, színei közel állnak a tél típushoz, ám annál picit visszafogottabbak, nem annyira élénkek. Ebbe az alcsoportba tartozik például Emily Blunt vagy a gyönyörű Dior-múzsa, Marion Cotillard.

Nyár-Ősz: Finom elegancia, a misztikus, tört színek teszik ezt a típust sugárzóvá. Szinte kizárólag az ilyen színekkel harmonizálnak saját színei. Ilyen típus például Mrs. Timberlake, azaz Jessica Biel. A nyár típuson belül (nálunk) ez a legritkább altípus.

Nyár-Tavasz: Ez az igazi pasztell nő altípusa, stílusára letisztultság jellemző. Gyakorlatilag az arc közelében csak a nagyon világos, selyemcukorka színek állnak neki jól, minden más egész egyszerűen vagy öregíti, vagy túlharsogja, a fehéres-üde-pasztellek viszont tökéletesen harmonizálnak természetes adottságaival.  Mindannyiunk kedvenc Carrie Bradshaw-ja, azaz SJP, vagy  Gwyneth Paltrow is ebbe a csoportba tartozik.

Szeretnél személyre szabott tanácsadást Angélától? Most ajándékba is adhatod! Aki december elsejéig ajándékkártyát vásárol 20% kedvezményt kap! ITT találod az ajánlatot!

gsbox_banner

Comments Disabled