November újratöltve… szabadulj meg a stressztől

Stressz – nem szeretem ezt a kifejezést, mert annyira sablonos! Manapság már mindenre ráhúzzák; mindenki stresszes, minden betegség oka a stressz, szinte kész iparág épült rá. Ám kétségtelen, hogy a legtöbbünk életében akadnak olyan dolgok, amik feszültségeket generálnak bennünk. Nézzünk szembe őszintén ezekkel! Lehet, hogy az igazság fájni fog, de csak így tudjuk megvédeni magunkat.

Szabadulj meg a “stresszoroktól”

Amikor kellemetlennek, idegennek, nyűgnek érzel egy szituációt, irritál, leszívja az energiádat egy személy a környezetedben; akkor cselekedned kell! A folyamatos védekezés, önmagad erősítgetése (és olykor korholása) helyett azonban néha sokkal célra vezetőbb, ha megtanulsz tudatosan távolságot tartani ezektől a helyzetektől, emberektől.

Ilyenkor gondolj mindig arra, hogy senki és semmi nem lehet fontosabb a saját jóllétednél. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki magadból – és másoknak is a legtöbbet tudd nyújtani, olyan társsal, barátokkal kell körülvenned magad, akik feltöltenek, jókedvre derítenek, segítenek az utadon.

Persze az is előfordulhat, hogy nem vagy olyan helyzetben, hogy kizárd az illetőt az életedből, ekkor is igyekezz mindig a saját boldogságod szem előtt tartani, ebben pedig segítségedre lehetnek az alábbiak.

Gondolkodj, beszélj és cselekedj is pozitívan

Ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani, energiaforrásra kell lelned, amiből táplálkozhatsz. Találj valamit, amiben hiszel, vedd számba a dolgokat az életedben, amikért hálás lehetsz (jó kapcsolat a szüleiddel, szép lakás, biztos munkahely… bármi; legyen az akár egy apróság is!), keress egy hobbit, ami feltölt. A lényeg, hogy érezd jól magad, mert akkor így fogsz kommunikálni is, és akaratlanul is megváltoztatod a környezeted; azokkal, akik képesek veled rezonálni, tölteni és tanítani fogjátok egymást, a pesszimista emberek pedig egy idő után lekopnak.

Tudatosan figyelj a visszajelzésekre; azok alapján alakíthatod cselekedeteidet is. Az emberek kedvesek veled, visszamosolyognak rád? Sőt, talán még azt is megjegyzik, hogy „valahogy más vagy ma, megváltozott a kisugárzásod”? Akkor jó úton jársz, csak így tovább!

Légy mindig őszinte és hiteles

Az írói szakmában (is) különösen fontos a hitelesség, ezért sokszor gondolkodom rajta, vajon mit is jelent? Először is, hogy őszinte vagy saját magadhoz. Mind a gondolataid szintjén, mind a kimondott (leírt) szavaidban, mind a cselekedeteidben megmutatkozik az, ki is vagy valójában. Ne mások elvárásai szerint élj, hanem a szívedre hallgatva!

Önmagunk megélését valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy mindenkiben létezik belül egy iránytű, ami mindig megmutatja a helyes utat, ha követjük, melegséggel tölt el, ha viszont letérünk róla, rosszul érezzük magunkat.

 

Ha a nap végén lehunyod a szemed, mit látsz? Minden helyzetben azt tetted, amit valóban szerettél volna tenni? Nem lett volna egyszerűbb önmagad lenni, mint szerepet játszani? 

Sokan félnek attól, hogyha őszinték, mások nem fogadják el őket. Pedig ez nem igaz; sokkal jobban fognak tisztelni és csodálni a bátorságodért, ha felvállalod, amit gondolsz, arról nem is beszélve, hogy egy csomó tehertől szabadítod meg magad! Tégy egy próbát.

Sokszor beleragadunk egy helyzetbe és csak körbe-körbe cikáznak a gondolataink. Ilyenkor hajlamosak vagyunk borúsabban látni a jelent, mint amilyen valójában. Nekem ilyenkor az segít, ha az életre kívülállóként, az eddigi éveimre egészében tekintek; mindent meg tudtam eddig oldani, mindenről kiderült végül, miért is történt.

Pici segítség a relaxáláshoz! Készíts otthon fürdősót! Adunk három receptet ITT! 

gsbox_banner

 

Comments Disabled