10 film a téli napokra, amit látnod kell

Sokmindent szeretünk a télben, de talán a legjobb, hogy ilyenkor nem ciki otthon maradni és mozizni! Mondjuk a tíz kedvencünket!

Akár tetszik, akár nem, a tél a nyakunkon;  az ország egyes részein már megvolt az idei első hóesés is. Ilyenkor több időt töltünk az otthonunkban, begubózva, a napfény hiánya miatt talán egy picit lehangoltnak is érezhetjük magunkat. Ám szerencsére Hollywood gondoskodik arról, hogy még a legsötétebb és legfagyosabb estéinket is feldobja, romantikával, meghitt családi jelenetekkel… Íme a tíz kedvenc filmünk, amiket te sem hagyhatsz ki!

Holiday (amerikai romantikus vígjáték, 2006.)

Amanda (Cameron Diaz) Los Angeles-i házát Iris (Kate Winslet) londoni lakására cseréli egy téli vakáció erejéig. A két lány, kiszakadva megszokott környezetéből, balul sikerült szerelmi életét szeretné kiheverni, ám váratlanul mindkettőhöz beállít egy-egy pasi és a dolgok bonyolódni kezdenek. – Tökéletes szívmelengető sztori hideg téli estéken!

Barátok babával (amerikai vígjáték, 2011.)

Komédia, egy kis drámával ötvözve, szép téli holmik, csodálatos New York-i helyszínek és olyan sztárok, mint Megan Fox, Chris O’Dowd vagy Adam Scott. A történet pedig egy fiatal baráti társaságról szól, ahol már minden pár családalapításba kezdett, csak Julie és Jason szingli még mindig. Úgy döntenek, ők is vállalnak babát –közösen-, de járni nem egymással fognak.

Idétlen időkig (amerikai vígjáték, 1993.)

Valószínű már mindenkinek ismerős Bill Murray klasszikus vígjátéka, hiszen több mint két évtizedes a film. Most mégis ajánljuk újra megtekintésre; a szörnyű hóvihar, ami foglyul ejti főszereplőnket, talán ráébreszt arra, hogy a mi telünk nem is olyan vészes.

Táncoló talpak (ausztrál-amerikai animációs film, 2006.)

Mi is tehetné vonzóbbá ezt az évszakot, egy csapat éneklő-táncoló pingvinnél?! A mesék nem csak gyerekeknek valók; ha egy adag nevetésre, felhőtlen jókedvre és totális kikapcsolódásra vágysz, egy fárasztó hét után, vesd bele magad Topi kalandjaiba! (Ha pedig az első rész nem lenne elég, nézd meg a másodikat és a harmadikat is.)

Szerelem a végzetem (amerikai romantikus vígjáték, 2001.)

Sarah és Jonathan két idegen, akiket az élet furcsa fintora sodor egymás mellé, egy téli éjszakán. Bár a kölcsönös vonzalom egyértelmű, útjaik elválnak, mert mindketten párkapcsolatban élnek. Néhány évvel később azonban mégis késztetést éreznek, hogy felkeressék egymást. A film varázsát a helyszín adja; New Yorkban játszódik, ahol mindig a legjobbkor teszi romantikussá a hangulatot egy kis hóesés.

Repülők, vonatok, autók (amerikai vígjáték, 1987.)

A havazás sokszor megnehezíti a közlekedést, ami különösen akkor dühítő, ha épp a családodhoz igyekeznél haza, hálaadásra. Neal (Steve Martin) is ezzel szembesül, amikor  New Yorkból Chicagoba repülne, ám nem kap jegyet az első osztályra, és még egy idegesítő útitárs is mellé szegődik. Ráadásul a hóvihar miatt útirányt kell változtatniuk, ekkor kezdődik csak igazi kaland!

A Harry Potter-sorozat (brit-amerikai fantasy-akciófilm sorozat)

A J. K. Rowling nyolc kötetes regénye alapján készült filmsorozat egy fantasztikus világba repíti el a nézőt; hiszen a Roxfort nevű varázsló iskola kastélyában bármi megtörténhet! Ideális kaland, dermesztő téli estéken, egy bögre forró ital mellé.

Kisasszonyok (amerikai romantikus dráma, 1994.)

A fiatal Winona Ryder-alakította Jo egyike a négy March nővérnek, akik a szegénységből való egyetlen kiutat az „előnyös” férjválasztásban látják. A testvérek bármit megtennének egymásért, azonban egy férfi miatt kettőjük versengésbe kezd. Winonán kívül még olyan nagyszerű sztárokkal is találkozhatunk, mint Christian Bale, Susan Sarandon és Kirsten Dunst. A film ráébreszt jó dolgunkra; a modernkor vívmányai mennyivel komfortosabbá teszik a zord időjárást. De a szerelem minden korban ugyanolyan!

Kerge kacsák (amerikai vígjáték, 1992.)

Milyen sport illene jobban az évszakhoz a jéghokinál? Elevenítsd fel a benned élő gyermeket, és nézd meg újra idén azt a filmet! A sztori muris, mert a főszereplő sztárügyvéd egy kis csalás miatt közmunkára kényszerül: egy tucat lusta, lázadó kölyökből álló iskolai jégkorong csapatot kell vezetnie. Még a végén te is kedvet kapsz a téli sportokhoz? Ki tudja…

Bridget Jones naplója (amerikai-angol-ír-francia romantikus vígjáték, 2001.) 

Ez a film különösen aktuális, mert idén ősszel jött ki a harmadik rész, ’Bridget Jones babát vár’ címmel. Mi mindegyiket imádtuk! A gyakran esetlen, bugyuta, ám hihetetlenül őszinte Bridget története, aki a mai kor nagy harcát vívja a szingliség ellen; zavarba ejtő poénokkal, romantikával, hópelyhekkel megfűszerezve. Egy pohárka vörösbor kíséretében ajánljuk. (Vagy vodka… és Chaka Khan!)

gsbox_banner

Comments Disabled