Férfiak és a divat – 10 hiba, amit ma már nem nézünk el!

Bár nem vagyunk a külsőségek rabjai szeretjük ha életünk párja, a férfi csinos mellettünk. (Ugye?) A karácsonyi bulik közeledtével muszáj, hogy szót ejtsünk arról is, hogy mi az, amitől falra mászunk!

Ahogy kis srácból nagyfiú, majd férfi válik, folyamatosan alakul az ízlése, öltözködési stílusa is, rengeteg inputot kap a környezetéből; osztálytársak, munkatársak, kedvenc focisták, színészek… Mind-mind hatnak rá.

Nem a ruha teszi az embert – így szól a mondás, de most akkor hogy is van ez? Miért is olyan fontos, hogy mit viselsz?

Tégy egy próbát: egyik nap vedd fel a legrégebbi cuccaid, majd a következő reggel öltsd magadra a legjobb inged. Meglátod sokkal nagyobb önbizalmat ad, ha olyan ruhákat viselsz, amiben jól érzed magad.

Amikor állást keresel, mi az első, amivel pozitív benyomást tehetsz az interjúztatóra? A mosolyon és a határozott kézfogáson kívül, a jólöltözöttségeddel. Akár hiszed, akár nem, ápolt külsővel egyszerűbben találsz munkát. De nem csak a munkakereséssel, az ismerkedéssel is jobban boldogulsz, mert könnyebben felkeltheted a másik nem érdeklődését elegáns megjelenéssel.

Ám olykor nehéz kiszűrni azokat a holmikat, amik lehet, hogy trendik (vagy még csak azok se), de nem mindenkinek (vagy éppen senkinek sem) állnak jól.

Ezekkel viszont egy életre végeztünk! Kukába velük!

  • Mélyen dekoltált „V”-kivágás. Istenem, mennyire utálom az ilyen pólókat. Zavarba ejtő, amikor beszélgetni próbálok valakivel, akinek a fél mellkasa (és szőrzete) az arcomba bámul. Kérlek, mellőzd!

  • A szandálcipő és a zokni esete… Nem is tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen borzalmas. A szandált mezítlábas viseletre találták ki, ha pedig az időjárás ezt nem engedi meg, hordj zárt cipőt. A másik hiba, amit elkövethetsz, ha nem alkalomhoz illően öltözöl; a szandál viseletét korlátozd a strandra vagy egy könnyű sétához. És ha már a zokni szóba került; ne várd meg, amíg elkopik, lyukas lesz, nem egy nagy tétel, vásárolj be belőle. (Feketét is, mert az is muris látvány, amikor a sötét cipőből kikandikál a fehér zokni.)

  • Mindened a napszemcsi, ezért mindenhol rajtad van? Ki kell, hogy ábrándítsalak, egyáltalán nem menő, ha belépsz egy helyre és nem veszed le. A szemkontaktus hiánya bizalmatlanná teszi a beszélgetőpartnered és komolytalanná téged. Le vele!

  • Lehetetlen színű farmerek. A farmer önagában is a lazaságot szimbolizálja, nem szükséges még vad színekkel is kombinálnod: mondj nemet a sárga, piros, lila, zöld árnyalatokra, és maradj inkább a klasszikus kéknél – esetleg feketénél. (Ezekből is a megfelelő hosszúságút válaszd, se túl hosszút, se a bokalengető rövidségűt.)
  • Fordított baseball sapka. Egyáltalán nem cool, sőt teljesen aláássa a férfiasságod. Hord rendeltetésszerűen és úgy is maximum edzőcucchoz. És akkor ha te vagy Luke Danes…

  • A jó öreg elnyűhetetlen szabadidő nadrág – kizárólag otthon vagy sportolás közben megengedett (munkába vagy programhoz tilos!). Még akkor sem, ha Király Gábor divatot csinált belőle. Az EB-nek vége, macinaci mehet az edzőcuccok közé!
  • Agyonmosott göncök és vasalatlan ingek. Lehet igényes, stílusos egy ruhadarab, ha bolyhos, kopott, fakó, vagy épp gyűrött. Ha valami felett eljárt az idő, szabadulj meg tőle, ha pedig vasalást igényel, legyen mindig 5 perced átmenni rajta a forró vassal.

  • Túl sok ékszer. Egy impozáns férfi karóra tekintélyt adhat, egy vékonyabb ezüst nyaklánc vagy egy bőr karkötő szexissé tehet, de a túl sok, vastag és feltűnő „fuksz” elronthatja az összhatást – ha csak nem egy gengszter rap klipjének forgatására készülsz. A kevesebb néha több; maradj meg maximum 1-2 darabnál.

  • Ne hordj feszülős gatyát – akármilyen sportos is az alkatod, főleg ha még néhány plusz kiló is akad rajtad. Ez a fazon csak még jobban felhívja a figyelmet a kényes részekre, és az önbizalmadnak sem tesz jót.
  • Túl sok hajformázót használsz? Az eredmény sokszor az igénytelen, ápolatlan, zsíros hajhoz hasonló. Csökkentsd a zselé-használatot!

giphy-1

Utóirat: persze van néhány szerencsés, aki mindegy mit vesz föl… azért még szeretjük, és bátran hozzá mennénk feleségül…

giphy-2

gsbox_banner

 

Comments Disabled