Drága holmik helyett – filléres gesztusok

Egy tegnapi hír szerint idén már 100 milliárd forintot hagytunk a boltokban. A kérdés kínzó: biztos, hogy így a legkönnyebb mosolyt csalnunk egy másik ember arcára?

Néha elég, ha kreatív vagy és figyelmes. Íme néhány ötlet, amik garantáltan örömet szerezhetsz szeretteidnek.

Házi kedvenc etetése/virágöntözés

Sokan az ünnepekre hazautaznak a szüleikhez (esetleg téli vakációt terveznek), és nem tudnak gondoskodni a hátrahagyott házi állataikról, szobanövényeikről. Ajánld fel a segítséged; ezzel a napi pár perces tevékenységgel aggodalom-mentessé teheted számukra a pihenést.

aqzt77o62r

Bébiszittelés

Mindenkinek szüksége van olykor gyerek zsivaj nélküli, „felnőtt” kikapcsolódásra, romantikus programokra; kettesben. Ajándékozd az időd, türelmed, figyelmed néhány órát vigyázva a legapróbb családtagra; akár be is fizetheted a szülőket egy páros masszázsra, vagy meglepheted őket mozijeggyel (ez az extra ötlet már kiadással is jár, de hidd el, megéri!)

tumblr_m5y9c5u9ob1rz9r55o1_r1_500

Vésztartalék sütése, főzése

Kisgyermekeseknek, időseknek nem mindig van idejük, erejük főzőcskézni. Készíts lefagyasztható ételeket (töltött káposzta, halászlé, sütemények, főzelékek), és a saját mélyhűtőd feltöltésén túl; néhány adaggal lepd meg a családot is.

funny-kitchen-animated-gif-17

Virág helyett virággumó

A kinyílt virág helyett sokkal izgalmasabb, ha a télálló liliom cserépbe ültetett hagymájával leped meg a szívednek oly kedves személyt – jóval tartósabb, mint a vágott virág. Ráadásul a liliom olyan csodálatos növény, hogy ahogy öntözni kezdi az ember a hagymáját (elég heti egyszer), az azonnal fejlődésnek indul, és hat héten belül dús virágzatot hajt.

6aa6a9701ec3b9efa0988616370be894

Ajándékcsomagolás

Főleg a férfiak számára nyűg az ajándékok becsomagolása, ezért gyakran választják a praktikusabb díszzacskót – én is e mellé teszem le a voksom az újrahasznosíthatóság végett. De ha igazi örömöt és ünnepi hangulatot szeretnénk teremteni a kicsik számára, sokkal izgibb, ha egyesével csomagoljuk a játékokat. Ajánld fel segítséged a párodnak, szüleidnek, barátaidnak – a közös bíbelődés meghozza az ünnepi hangulatot is.

tumblr_ng9oqptfd11s02vreo2_500

Késélezés

Urak: figyelem! Minden háziasszony a tökéletességre törekszik a konyhában karácsonykor (is). Mi sem keseríthetné meg jobban a menü elkészítésének hangulatát, mint egy pár tompa kés, amikkel kínszenvedés a vágás, aprítás? Szerezz be egy késélezőt, vagy szedd össze őket és éleztesd meg (titokban).

bd8j48l

Sál készítése saját kezűleg

Ehhez szükséges lesz némi gyakorlás, de a kötés technikáját pillanatok alatt elsajátíthatod autodidakta módon is (könyv vagy internet segítségével); a fonalvastagság, a színek kombinálása, a minta kialakítása már a fantáziádon múlik. Gyönyörű, egyedi és meleg sálat készíthetsz gyermekeidnek, szinte fillérekből.

b2b3944bada2ff23397497acf3e7304b

Ruha-szelektálás

Sokszor képtelenek vagyunk magunktól megszabadulni egy rég nem hordott, divatjamúlt, kopott gönctől; amit a külső szemlélők azonnal kiszúrnak. Kitűnő közös program egy gardrób-rendezés a barátnőkkel – kellemes karácsonyi dallamok és egy pohár jó bor társaságában sztorizgatva. A „játékszabály” nagyon egyszerű; kérjük meg a ruhadarab tulajdonosát, elevenítse fel, mikor volt rajta utoljára az adott holmi. Ha egy két évnél régebbi eseményen – vagy nem is emlékszik rá –; kuka. (Persze nem szó szerint; az összegyűjtött leselejtezett ruhákkal segíthettek a télen még nehezebb helyzetben lévő hajléktalanokon.)

giphy

Ugye, hogy milyen egyszerű?

gsbox_banner

Comments Disabled