Van még idő jót tenni!

Drága holmik helyett – filléres gesztusok, második rész. Mert hisszük, hogy a kicsi odafigyelés, néha több! (Mint a nagy, oda nem figyelés…)

Hólapátolás, gyerekvigyázás, ajándékcsomagolás… Ha mindez nem volna elég, hoztunk „még egy adag figyelmességet”, hátha a karácsony belőletek is “kisangyalt” varázsolt.

Online kiárusítás

Akadnak olyan emberek, akik szívesen foglalkoznak a megunt cuccok továbbadásával, ám a legtöbbünknek ez inkább nyűg (ezért halomban állnak otthon a szemetesbe ugyan nem való, de régóta nem is használt dolgok). Fotót csinálni, leírást készíteni, feltölteni egy adok-veszek oldalra, majd válaszolgatni az érdeklődők üzeneteire… Mindezt párszáz vagy ezer forintért. Ha te is azok közé tartozol, akiknek van türelme ehhez, óriási örömöt szerzel vele, ha segítesz megkreálni egy-egy hirdetést.

94a82-anigif_enhanced-22319-1402521104-7

Zenei válogatás készítése

Akit igazán jól ismersz, annak a zenei ízlése sem titok előtted. Készíts egy mixet az illető kedvenc számaiból – idősebb korosztálynak CD, fiatalabbaknak pendrive formájában. Különösen akkor jó ötlet ez, ha közös utat terveztek a jövőben; szerkessz az út témájához illő borítót a CD-hez és töltsd rá a közös számaitokat is.

tumblr_mrqyptguhe1spxy9bo1_500

Autómosás

Sok autótulajdonos ugyan áthalad a gyorsmosón, de egy alapos külső-belső takarításra már nincs ideje (kedve). Ha a te párod sem szívesen suvickolja a kocsiját, ragadj mosószivacsot, morzsaporszívót, vagy kérd kölcsön a verdát és a karácsonyi bevásárlás után gurulj be vele egy autómosóba, ahol párszáz forintért igénybe tudod venni a szükséges eszközöket.

car-wash-door-break

Izzócsere

Ez egy kevésbé szembetűnő gesztus, mint az előző – hiszen itt nem arra gondolunk, hogy amint kiég egy izzó, te azonnal teremj ott és cseréld ki. Sokkal inkább azt a praktikus (és ráadásul környezetbarát) megoldást javasoljuk, hogy lesd meg idős szüleid fényforrásait (főleg azoknál éri meg a csere, amelyeket naphosszat égetnek), írd össze, hova milyen típusú izzó szükséges, és szerezd be azok LED változatát, aztán cseréld is le őket. Így nekik évekig nem kell majd foglalkozniuk ezzel (és létrára mászniuk).

maxresdefault

 

Adományozás, önkénteskedés

Néhány szociálisan érzékeny családtagunk számára sokat jelentenek a segélyszervezetek. Például a nővérem gyakran segít állatmentő csoportoknak; ételt visz a kihelyezett standokra, tagja különböző közösségi csoportoknak, adója 1%-át is az egyik kutyamentő alapítványnak adja. Ha kedveskednél szerettednek, ajánld fel te is támogatásod, akár önkéntes segítségnyújtással, akár tartós fogyasztási élelmiszerrel (legutóbb rizst, tésztát gyűjtöttek).

 

Képkeretezés

A fényképek emlékeink őrzői; nem tudjuk megunni őket! Főleg manapság, amikor olyan divatos selfiezni, posztolni, pózolni… Lepd meg egy barátod közös képpel, vagy, ha tudod, melyik a kedvence idézete, mik a kedvenc fotói, montázsold össze őket (tök jó ingyenes programokat találsz ehhez a neten), nyomtasd ki, és válassz hozzáillő színes, poénos keretet. De bekereteztetheted okleveleit, egyéb büszkeségeit is.

Videó és hangfelvétel

Talán kevésbé népszerű, de szerintem még személyesebb; videót vagy hangot rögzíteni a számodra oly kedves személy részére. Meséld el a megismerkedésetek történetét, milyen vicces közös sztorijaitok vannak, mit szeretsz a másikban – hidd el, könnyeket fogsz ezzel az aprósággal csalni a szemébe!

b7ff14b9990e6b93fe4977f8154792267bcbf48ab6d0631e71fe8fdd75b6c09f1

 

gsbox_banner

 

 

Comments Disabled