Hogy lehet, hogy egy ilyen dögös nőnek nincs pasija?! – avagy hülye kérdésre 8 értelmes válasz

Idióta kérdések? Ideje, hogy mások érezzék rosszul magukat!

Minden egyedülálló nő kedvenc kérdése így hangzik: „Hogy lehet, hogy egy ilyen dögös nőnek nincs pasija?!” Ugye hallottad már? Pedig egy erős, független nő sokszor inkább az egyedüllétet választja a megalkuvás helyett. (Vagy egy jó könyvet, és a forró fürdőt!) Ha mégis kétségeid lennének, mi most megnyugtatunk: a hiba nem a te készülékedben van.

1. Az álmodozás a kislányoknak való – mi inkább cselekszünk

Amikor a húszas éveink elején dolgozni kezdtünk, nem számított semmi, csak, hogy fussa ételre, heti néhány alkalommal el tudjunk menni szórakozni a barátainkkal, legyen fedél a fejünk felett és ki tudjuk valahogy fizetni a számláinkat.

Aztán ahogy teltek az évek, ez már nem volt elég… Egyre magasabbak lettek az igényeink; saját lakás, kocsi, elegánsabb holmik, kulináris élvezetek, utazások… Felismertük, hogy mindehhez pénz kell –ezért elkezdtünk még keményebben dolgozni, feljebb lépegetni a ranglétrán, vagy plusz munkát vállalni.

Valljuk be, szeretjük a minőségi dolgokat, nem a minimálbérből tengődünk, ezért ugyanezt várjuk el a leendő párunktól is. Ettől még nem vagyunk anyagias, számító dögök, viszont keményen dolgozunk, és ismerjük a pénz értékét.

raw

2. Nem áll meg az életünk pasi nélkül sem

Tesszük a dolgunkat, hatalmas baráti körünk van; tele a naptárunk programokkal – nem szeretünk kimaradni semmiből-, kialakítottunk egy saját magunk igényére és kényelmére szabott életstílust. Félre értés ne essék; ha érdemes rá az illető, simán van helye benne neki is, de biztos, hogy szombat este nem ülünk otthon epekedve várva a hívását. Mert már túl vagyunk ezen:

Megtettem a szerelemért, és megbántam

Annyi mindent feláldozunk a szerelmünkért. Napokig várjuk, hogy jelentkezzen, a világ végére is követjük, sírunk, tűrünk – a boldogság reményében. A fiatalságunk egy részét azzal töltjük, hogy tapasztalatokat szerzünk, nem csak a tanulmányainkban és a munkában, hanem párkapcsolati téren is. Határainkat feszegetjük, …

Hogy ki cseréli ki az izzót a lámpában? Ki cipekedik a heti nagy bevásárlásnál? Hát mi magunk! Sőt, még az „ikeás asztalkát” is mi szereljük össze, bár lehet, hogy néhány barátnőt áthívunk egy üveg borral segíteni…

Persze azt nem állítjuk, hogy mindezt nem adnánk át szívesen egy pasinak, de csak ezért nem bútorozunk össze valakivel!

3. Lazák vagyunk, de ragaszkodunk bizonyos férfi és női szerepekhez

Mi tutira nem fogjuk megtenni az első lépést, mert tudjuk, hogy a nő alapfunkciója a befogadás, míg a férfiak akkor tudnak kiteljesedni, ha vadászhatnak. Magunktól nem igazán kezdeményezünk egy kapcsolat elején, viszont minden kedves gesztust lereagálunk – az igazi férfi leveszi ezt a visszajelzéseinkből. Ha valaki túl büszkének tart minket emiatt, örömmel engedjük útjára.

4. Ha meg akarunk nézni egy filmet, nem várunk senkire

Igen, előfordul akár az is, hogy beülünk egyedül egy moziba, egy színházi darabra, ellátogatunk egy kiállításra, sőt; nyaralni is elmegyünk. Miért ne? Már megtanultuk, hogy ha mindig csak arra várunk, hogy elvigyenek minket, a legtöbb dologról lemaradunk. Ki mondta, hogy ezeket a dolgokat csak párok élvezhetik? Miért csak nekik járna a friss popcorn, a sós tengervíz vagy egy művészeti élmény? Na ugye.

giphy

5. Lúzer pasik, kíméljetek

Ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy a szokásosnál is karakánabbul viselkedjünk, ha egy szerencsétlenkedő sráccal van dolgunk. Ha hozzá még undok és bunkó is; szinte biztos, hogy a földbe döngöljük a határozottságunkkal. Ki nem állhatjuk a nyafogást, körülményeskedést és örökös kifogáskeresést a másik részéről. Mi sem csináljuk, te se csináld!

6. Vedd fel a ritmust, vagy állj félre

Önismereti tréning, szakmai előadások, továbbképzések… A céljaink eléréséhez folyton fejlesztjük magunkat. És ha már ennyit foglalkoztunk magunkkal, persze, hogy megerősödött az énképünk, tudatossá váltunk, nem tökölünk; nem érünk erre rá! Ezért tűnhetünk türelmetlennek, szigorúnak, pedig csak egész egyszerűen tudjuk, hogy mi a jó a nekünk, és nem mondunk le erről csak azért, hogy megfeleljünk a másiknak.

7. Nem szeretünk tartozni

Sajnálatos módon találkoztunk már olyan sráccal, aki egy pohár ital árán akart belépőt venni az ágyunkba, és amikor közöltük vele, hogy nem fog menni, elhordott minket mindennek. Ezért persze, hogy elővesszük mi is a pénztárcánkat a randi végén, és megkérdezzük, mennyivel tartozunk. De ne ránk haragudj, inkább azokra a bizonyos „gavallér” férfitársakra, akik miatt inkább nem fogadunk el semmit.

thanks

8. Egyszerre egy emberre koncentrálunk

Ezért várjuk el mi is, hogy haladjanak a dolgok, nem bírjuk ezt a tengés-lengést, megbízhatatlanságot, az „eltűnök-feltűnök” szitukat. Egy darabig várunk türelemmel, aztán továbblépünk, hiszen a mi időnk is kérlelhetetlenül fogy. És igen, egy határozott nő általában tudja, megéri-e hetekig várni egy telefonhívásra.

11904109

Szóval, ha legközelebb valaki a „könyörtelen”, „önfejű”, „makacs” címkéket akarná rád ragasztani és megkérdezi a címben tett kérdést, kezeld lazán: ahelyett, hogy túlságosan is magadra vennéd, inkább magyarázd el neki, miért is váltál ilyenné – persze csak akkor, ha ér annyit az illető! Mert nincs baj, ugyanis, ha mindezek igazak rád, akkor…

Te is az erős nők közé tartozol? Ne bánd!

Erős, öntudatos, határozott; egyre többször használják ezeket a jelzőket ránk, nőkre. Ráadásul sokszor pejoratív értelemben: „túl karakán vagy, félnek tőled a férfiak, azért nem találsz párt” – kapom meg én is sokszor. Mi hajt minket, erős nőket; miért is vagyunk olyanok, amilyenek? Mondjuk: Állandóan a …

Comments Disabled