5 negyven feletti díva, akiknek a kor valóban csak számjegy

A díva szó szerinti jelentése ünnepelt énekesnő, avagy kimagaslóan tehetséges színésznő. A dívasághoz persze kell stílus, elegancia és kisugárzás is. Na meg persze elvitathatatlan érdemek, amelyek miatt az esetleges sztárallűrök felett is könnyebben hajlandó szemet hunyni a publikum. 

Az alábbi összeállításban szereplő hölgyek mindegyike megfelel az imént felvázolt kritériumoknak, ráadásul az ő példájuk is azt mutatja, hogy egy igazi díva negyven felett is az marad.

Kép1- Jessica Lange

Jessica Lange immáron sokadik reneszánszát éli elsősorban az American Horror Storynak köszönhetően. Épp annyira hiteles külvárosi szomszédasszonyként, mint a hitébe a terror közepén is kétségbeesetten kapaszkodó zárdavezetőként, vagy akár a vándorcirkuszt benépesítő fura szerzetek anyafigurájának szerepében. Dívasága azonban leginkább a harmadik évadban, a boszorkányakadémia főboszorkájának alakjában a legszembeötlőbb.

A kétszeres Oscar-díjas színésznőt idén a Feud című tévésorozatban láthatjuk majd, ahol egy másik hollywoodi díva, Joan Crawford bőrébe bújik.

Kép2- Monica Bellucci

Az olasz származású Monica Bellucci a Maléna című filmmel vált világhírűvé, majd a Mátrix két folytatásának köszönhetően lett belőle igazi szexszimbólum. Szépsége mellett tehetségét is volt alkalma megvillantani, például A passió vagy a Visszafordíthatatlan című kegyetlen filmdrámákban. Ráadásul 50 évesen ő lett a mindenkori legidősebb Bond lány, miután játszott a Spectre című 007-es történetben.

Kép3- JLo

Jennifer Lopez mára már egy valóságos intézmény: énekes, színésznő, táncos, reality-sztár, producer, ráadásul gyönyörű és még igazán népszerű is. Az American Idol egyik legkedveltebb zsűritagja volt, idén pedig a People’s Choice Award-on szavazták meg a legjobb krimi szereplőnek a Shades of Blue című sorozatért.

Kép4- Cher

Habár Cher pár évvel J.Lo előtt jár az „intézményesedésben”, de mind a mai napig képtelen visszavenni a tempójából. S bár egy évtizeddel ezelőtt búcsúturnéjával már végigjárta a planétát, azóta jelent már meg új lemeze, februártól pedig ismét a színpadra viszi legnagyobb slágereit a Classic Cher című las vegasi műsorban.

Madonna Promotes MDNA SKIN In Tokyo

 

Egyetlen hasonló felsorolás sem lehet teljes Madonna nélkül. A popzene királynője immáron harmincöt éve megkerülhetetlen divatikon, aki az MTV-generáció oszlopos tagjaként a szórakoztatás mellett rengeteget tett a női egyenjogúság és az LGBT emberek társadalmi elfogadásának érdekében is.

Cher és Madonna január 21-én, Washingtonban a Women’s March tömegtüntetésen

Cher és Madonna január 21-én, Washingtonban a Women’s March tömegtüntetésen

S bár az utóbbi időben látszólag egyre inkább Bono és Teréz anya babérjaira tör, videoklipjei és megunhatatlan slágerei örökös tagságot biztosítanak számára a dívák társulatában.

Úgyhogy Hölgyek, nem szabad egy percig sem búsulni, ha a naptár minden évben eggyel “szomorúbb” adatokat közöl velünk, hanem vegyünk példát azokról, akik fittyet hányak a korukra és éljünk teljes életet, függetlenül a számjegyektől!

Comments Disabled