Felejtsd el, amit eddig a piacokról tudtál! – 5 különleges pesti piac, ami láttán leesik az állad!

Tarts velünk egy képzeletbeli sétán, és less bele öt különleges budapesti piac forgatagába, ahol a hazai őstermelő portékájától kezdve a magyar dizájnerek termékeiig mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere! 

Felkészültél? Indulhatunk? Akkor csapj a tenyerünkbe, piacra fel!

Szimpla Vasárnap – Felejthetetlen családi program

szimpla1

A Szimpla Vasárnap nem a megszokott őstermelői piac: a friss zöldség, gyümölcs, sajt- és hentesáru mellett színes programokkal, kávézóval, háztáji reggelivel és vitaminbárral várják az érdeklődőket. Nyugodtan elhozhatod a gyerkőcöt is, garantáltan nem fog unatkozni: amíg te vásárolsz, a Szimpla Vasárnap dolgozói állandó foglalkozásokkal kötik le a kicsiket.

A piac érdekessége, hogy a barátságos eladók közül néhányan zenekart alkotva állnak nagyérdemű elé. Nem véletlen, hogy a Szimpla Vasárnapot civil szervezetek és gasztrobloggerek támogatják, akik a bevételt jótékony célokra fordítják.

szimplareklám1

Nyitva: minden vasárnap, 9.00-14.00

Cím: VII. Kazinczy u. 14.

DIP design Passage – Kézműves mennyország

DIP1

 

Ha távol állnak tőled a rideg kirakatok, helyette inkább andalító utcazenét hallgatva válogatnál a szebbnél szebb kézműves termékek közül, látogass el a DIP Design Passage-ra, ahol fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkáival találkozhatsz. Ékszereket, ruhákat, lakberendezési tárgyakat, grafikákat, játékokat, valamint minőségi natúr kozmetikumokat kínálnak, így biztosan találsz kedvedre valót, akár magadnak vásárolnál, akár szeretteidnek keresel egyedi ajándékot.

Még a kutyust sem kell otthon hagynod: kutyabarát hely, így a szervezők nem nézik rossz szemmel a négylábúak jelenlétet!

Nyitva: minden hónap második szombatján

Cím: Central Passage (VI. Király u. 8-10.)

Antik PLACC – Ahol a régi az új

Antikplacc

Mindig is vonzott az antik holmik világa? Kíváncsi vagy egy igazi retro hangulatú piacra? Ha szeretnél részt venni egy igazi időutazáson, irány a Klauzál téri vásárcsarnok, ahol a kovácsoltvas gyertyatartóktól kezdve a régi szobrocskákon át a század eleji képeslapokig ezerféle különleges termék tárul a látogató elé. Az Antik PLACC valójában nem más, mint a régi és az új találkozása. Az eredeti és újragondolt régiségek mellett ugyanis szerepet kap a kortárs dizájn is. A szerencsésebbek találkozhatnak az adott termék restaurátorával, aki készséggel válaszol a felmerülő kérdésekre. Kihagyhatatlan program!

Nyitva: Minden vasárnap (10.00-17.00)

Cím: Klauzál téri vásárcsarnok (VII. Klauzál tér 11.)

Lőrinci (PECSA) Bolhapiac – Ahol mindennek története van

pecsa

A PECSA hangulatos bolhapiaca nem veszett el, csak átalakult! A megszokott módon dinamikusan változó árukészlettel Pestszentlőrinc szívében várja az érdeklődőket. Legyen szó régi lámpákról, bélyegekről, edénykészletről, ezüstékszerekről, kilós legóról, retro plakátokról vagy gyerekkorunk elfeledett játékairól, Mary Poppins táskája eltörpül a lőrinci bolhapiac széles kínálata mellett. Akár vérbeli gyűjtő vagy, akár csak kikapcsolódásra vágysz, mindenképpen érdemes ellátogatnod a bolhapiacra. Mi még nem jöttünk el anélkül, hogy bele ne szerettünk volna egy-egy kalandos életű tárgyba!

Cím: XVIII., Balassa Bálint u. 2-10.

Nyitva: Szombat – Vasárnap 7.00 – 14.00
Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek 7.00 – 14.00

Pici Piac – A legkisebbek vására

PICIPIAC

Végre egy piac, ahol anyukák-apukák és leendő szülők válogathatnak kedvükre magyar tervezők dizájner termékei között! A vásár lényege, hogy a kiállított termékek nem gépi soron születnek, hanem valóban szeretettel készült, egyedi, minőségi darabok. Legyen szó baba- és gyerekruhákról, cipőkről, játékokról, könyvekről, babaszoba-dekorációról, mosható pelenkákról, babahálózsákokról, bio- és natúr termékekről, a kínálat olyan színes, hogy az ember csak kapkodja a fejét.

picipiacvasar

A szervezők kuponokkal, nyereményjátékokkal, kedvezményekkel és színes családi programokkal várják az érdeklődőket. Itt olvashattál róluk még nálunk:

Pici Piac, a legtürelmesebbek vására

Hivatalosan a rendezvény neve nem ez, de az első öt perc után muszáj volt átkeresztelnem. Vendégségben jártunk. Riport. Aki egy kicsit is online éli az életét (ki nem?) az biztosan belefutott már a Pici Piac egyik rendezvényébe. Ez az, ahol magyar tervezők portékáit vásárolhatod meg a dednek, vagy kiegészítés képpen …

Nyitva: 2017. március 11. 9.00-18.00
Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont (Csörsz utca 18/b.)

Ha pedig még több magyar tervező érdekel, itt gyűjtöttünk össze egy hatalmas körképet:

Tizenöt fantasztikus magyar tervezőnő, aki simán kenterbe veri a külföldi baba-mama kínálatot!

Íme a babák és mamáik kedvenc magyar tervezői, akik bebizonyítják, hogy nem kell külföldi oldalakat böngészni, ha igazán egyedi, minőségi, tartós és szerethető termékeket szeretnénk a családunknak vásárolni! Mi, nők, szeretünk vásárolni, kár is lenne tagadni. De mi van akkor, ha már nem akarunk a tömegcikkek …

Szóval ha eddig a piacokat valahol a Lehel tér környéki, hol olcsóbb a savanyú káposzta-típusú élményekben definiáltad, akkor mindenképpen látogass el egy-egy kézműves, antik és dizájner-piacra, mert csodálatos kincsekkel és felejthetetlen élményekkel lehetsz gazdagabb – tapasztalatból garantáljuk!

Comments Disabled