A férfi 117 éve – Mi a szexi ma?

Mindig nekünk akarnak tetszeni, és ezért mi hálásak is vagyunk. Milyen volt a tipikus férfi a múlt század elején, és hogyan változott az idő múlásával? Mutatjuk, egészen az elejétől! 

1900 – az erőművészek évtizede

2830905-b9dff67d1163e14f07bec83a782d2ea7-650-9666b68472-1484652801

Eugene Sandow előadásai hasonló hisztérikus hangulatban zajlottak, mint a Beatles koncertjei évtizedekkel később. Ez a férfi (állítólag) még Arnold Schwarzeneggert is inspirálta – jó néhány szobrot őriz róla villájában.

1910 – a tiszta elegancia

2831255-1910-650-68f29fc479-1484652801

A kackiás bajusztól eltekintve, ez a férfi bármelyik évtizedben megállná a helyét (bár ma ez a bajusz is simán szembejöhet veled az utcán!). Erre mondják, hogy az elegancia, a stílus, soha nem megy ki a divatból!

1920 – Hollywood uralkodik

30

Rudolp Valentino, kétség kívül az első igazi mozisztár volt, mindenki rá akart hasonlítani. A férfiak olajjal formázták a hajukat, általában olyan fazonra, mint az övé.

1930 – a bajusz, és a nyers erő kora

ezaharminc

Clark Gable az igazi sztár, ő a korszak meghatározó alakja. Természetes testalkat, semmi cicoma, hétköznapi (de erős!) sárm. Bajusz minden mennyiségben, de borotvált arc, semmi szakáll!

1940 – a katonák kora

40

Háborús időkben a hősök, és a tiszta tekintet volt a nyerő. E mellé ma is letesszük a voksot.

1950 – a szabadság, és bimbózó szexuális energiák

50 60

Annyira nem is (csak) bimbózó… Itt a rock and roll és Elvis, aki mindig helyes és zselés hajú, magas és tehetséges. Mellette a kevésbé “tiszta” Brando a másik őrület. Mindenki megtalálta a neki leginkább tetszőt!

1960 – az érzékeny és szexi férfiak kora

70

Kisfiús arc, kisportolt test, összetett személyiség. Alain Delon, aki (ma már elképzelhetetlen lenne ez) szinte minden filmjében dohányzik.

1970 – az izmok évtizede

80

Arnold, aki megváltoztatott mindent, amit addig a férfi testről gondoltunk. A hippik földig érő göncökben takargatják magukat, Mr. Olympia pedig azt hirdeti: irány az edzőterem!

1980 – vissza a normális keretek közé

david

Bár hozzánk később érkezett, a Baywatch sztárjai újabb standardokat raktak le: legyél izmos, de ne annyira! Jelszó: kockahas és barna bőr! A nagy “Hoffa” ma már inkább vicc, de ebben az évtizedben, mindenki azt nézte, hogy rohannak piros dresszeikben a vízimentők!

1990 – kockás ing és farmer

90

Ebben az évtizedben a fiúk hosszú hajat növesztettek, és motyogva beszéltek arról, hogy írtak egy verset/festettek egy képet/írtak egy dalt. Az elvont művészlelkek divatossá váltak, a legnagyobb ikonok introvertáltak voltak, és furcsák. Drogokkal és művészhalálokkal teli évtized.

2000 – metroszexualitás

2000

Gyorsan tanultuk meg ezt a szót, és még ma is használjuk. A kozmetikai ipar felfedezte a férfit, Beckham frizurája és tetoválása volt a téma.

2010 – hipszterek és egyéb lények

2010

Végy egy borostás férfit, öltöztesd fel vintage öltönyökbe és ingekbe, rakj rá szemüveget és társíts mellé “engem semmi nem érdekel” attitűdöt. Ha Ryan Gosling az, hát legyen…

Ma

ma

Bár a nők szinte naponta vitatkoznak arról, hogy kell-e szakáll egy férfira vagy sem, elég kimenni az utcára és látni: a lumberszexualitás (avagy favágószexualitás: a favágó szerű pasik, kisportolt felsőtesttel, tetoválással, kócos hajjal és szakállal) jött, látott és marad.

És ha a cikkre azért kattintottál, mert egy bizonyos Tom Hardy volt a főkép, akkor erre tessék tovább:

Hét zseniális filmmel bizonyítjuk, hogy Tom Hardy korunk egyik legjobb színésze

Modern filmklasszikusok következnek az istenien játszó Top Hardy-tól, avagy mindennapi Tom Hardy-nkat add meg nékünk ma… „Az új Brando” – gyakorta már így szokás emlegetni Tom Hardy-t. S ha a vásznon is átütő, belőle áradó nyers erőt vesszük alapul, valóban szembeötlő a hasonlóság; például az időnként …

Neked melyik a kedvenc évtizeded?

 

Comments Disabled