Néha nem baj, ha magad alatt vagy – sőt, akár még profitálhatsz belőle!

Néha mindannyian eltévedünk. Mindenki járt már a gödör alján, és bár ilyenkor leginkább egy vödör fagyira és a kedvenc motivációs filmünkre vágyunk, sokat tanulhatunk ebből a helyzetből.

Megérett az idő a változásra

Elveszve érezhetjük magunkat akkor, amikor letérünk az útról, amit az élet/a sors/Isten vagy a belső iránytűnk (ki hogy nevezi) kijelölt nekünk.

Legtöbben tartunk a változásoktól, ezért gyakran becsukjuk a szemünket, hogy ne lássuk: valami megváltozott (vagy épp mi változtunk), és ami tegnap még jó volt, ma már egyáltalán nem az. A sors ilyenkor oldalba bök, hogy végre észrevegyük:

valamit lépnünk kell!

Például kiraknak az állásodból, amit magunk közt szólva, nem is szerettél. A párod elfogad egy visszautasíthatatlan külföldi álláslehetőséget, de te nem akarsz menni, így a sztoritok véget ér. A kapcsolatotok, így visszagondolva, egyébként is döglődött. Ismerős helyzetek, ugye?

Ha nem lépsz ki magadtól a rossz helyzetekből, az élet/sors/ Isten (ki-hogy nevezi) bizonyára kirángat belőle.

Mujeres Tristes 40

Meg kellett tanulnunk a leckét, hogy fejlődhessünk

Amikor úgy érezzük, csapdába estünk, kénytelenek vagyunk átgondolni a helyzetet és levonni a konklúziókat. Örülünk, ha nagy nehezen kikászálódunk a helyzetből és soha többé nem akarunk ugyanide visszazuhanni. Ezért legközelebb megfontoltabban döntünk, egy lépcsőfokkal feljebb lépünk az önszeretet létráján: jobban bánunk magunkkal és másokkal is.

A fájdalmas tapasztalatok arra késztetnek, hogy többet akarjunk ez eddigieknél. Ha minden rendben működne, eszünk-ágában sem lenne új lehetőségek után nézni, és így simán lemaradnánk egy csomó mindenről.

Az összes kapcsolatunkból tanulunk és azok vezetnek el egy majdani életre szóló szerelemhez. Gondolj csak bele, milyen lenne; ha ott ragadtál volna a legelső párkapcsolatodban? Ugye, Te is sok mindent máshogy csinálnál – talán csinálsz is – ma már? Visszamenni nem tudsz, hát nézz előre; a következő még jobb lesz!

shutterstock_125452361

 

Az önvizsgálattól az önismeretig

Az életünk nagy részét szinte automatikusan, robotpilótaként éljük. A minket érő ingerekre adunk egy választ, amin általában nem is gondolkodunk, csak úgy jön; a berögződött sablonokból, a szüleinktől átvett tudattalan mintákból, a korábbi tapasztalatainkból.

A diszkomfort-érzet az, ami önvizsgálatra késztet minket, és ha már így leástunk a lelkünk mélyére, nem elégedhetünk meg csak eggyel jobbal: keressük meg azt, amivel ténylegesen teljessé válna a jelenlegi életünk! Ha ezt a programot időről időre lefuttatjuk, egyre közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

Tehát ha legközelebb kibuksz, mert nem érted „miért történik ez éppen veled”, és fogalmad sincs, mitévő légy; ne ellenkezz, csak hagyd a dolgokat megtörténni. Bízz magadban és abban, hogy hamarosan visszatalálsz az útra!

o-CAREER-WOMEN-facebook

Végül pedig visszakanyarodnánk a cikk első soraihoz, a bizonyos fagyis-filmnézéshez…. Íme inspirációnak néhány film, amit nézz végig, akár egy vödör fagyi társaságában is!

5 film, amiből erőt meríthetsz…

Néha jó álmodozni róla, hogy milyen lenne, ha lenne egy egész napom, amit mozizással tölthetnék a kanapén… és milyen jó lenne a napot mosolyogva, erővel és tettvággyal tele zárni. Ha ebből akár egyet is megnézel, meglátod sokkal jobb lesz a kedved! Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love) Julia Roberts mindig jó …

Comments Disabled