8 gondolat, ami feltétlenül jusson eszedbe, ha rossz napod van!

A boldogság nem azt jelenti, hogy nincsenek gondjaid, hanem azt, hogy képes vagy kezelni őket. Képzeld csak el, hogy az a rengeteg csodálatos gondolat, ami benned kavarog, mekkora erővel töltene fel, ha mindennapos küzdelmeid nem állnának útjukba!

Az író és blogger Marc Chermoff szerint mindig akad valami, amiért hálásak lehetünk. Nem számít, jó vagy rossz dolgokkal vagyunk épp körbevéve; reggelente fel kell kelnünk és hálát adnunk, hogy élünk, tudván, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje. Mindig arra figyelj, amid van, és ne arra, amit elvesztettél! Mert nem az számít, mit vesz el tőled a világ, hanem az, mihez kezdesz azzal, ami megmaradt…

Álljon itt néhány Marc ötleteiből, amelyek akkor érnek célt leginkább, amikor arra leginkább szükségünk van!

1. A fájdalom a fejlődés szerves része

Lonely sad woman deep in thoughts. Portrait of a thinking woman

Néha bezáródnak ajtók, és kénytelenek vagyunk továbblépni. Ez azért jó, mert gyakran addig nem is mozdulnánk meg, amíg a körülmények rá nem kényszerítenek.

Amikor nehéz időket élsz, emlékeztesd magad, hogy minden fájdalomnak oka van. Lépj tovább azon, ami bánt, de sose feledd a tanulságot, amit ez az élethelyzet adott számodra! Csak azért, mert épp küzdesz, még nem jelenti azt, hogy el is buksz a végén. Minden nagy sikert valamilyen méltó küzdelem árán kap meg az ember. Ahogy mondani szokás, a jó dolgokhoz idő kell. Maradj hát türelmes és pozitív!

Jusson eszedbe, hogy a fájdalom kétarcú jelenség: egyrészt iszonyúan fáj, másrészt változást hoz az életedbe. Ahelyett, hogy ellenállnál ezeknek, tudatosítsd, hogy mindkét oldal segít téged a fejlődésben.

2. Az életben minden csak időszakos

Ha elered az eső, biztos lehetsz benne, hogy egy idő után el is áll. Valahányszor megsérülsz, nemsokára felépülsz. A sors minden reggel emlékeztet rá, hogy a sötétség után a fény van soron, amit hamar elfelejtesz, és hajlamos vagy azt hinni, hogy ez az éjszaka lesz az utolsó. Azonban semmi sem tart örökké. Ha jól alakulnak a dolgaid, élvezd ki őket, ha pedig rosszra fordulnak, ne aggódj, mert ez sem tart az örökkévalóságig.

Csak azért, mert az adott pillanatban nem könnyű az életed, még nem jelenti azt, hogy tilos nevetned. Ha valami zavar, attól még mosolyoghatsz. Minden pillanat egy új kezdetet és új végzetet biztosít számodra, és minden másodpercben kapsz egy második lehetőséget.

thinking-woman-wallpaper-1

3. Az aggódás és panaszkodás nem változtat meg semmit

Megfigyelted, hogy akik a legtöbbet panaszkodnak, azok nyújtják a leggyatrább teljesítményt? Még mindig jobb megpróbálni véghezvinni valami nagyszerűt és esetleg elbukni, mint nem tenni semmit, csak ölbe tett kezekkel várni a sült galambot.

Egyáltalán nincs vége a történetnek, ha esetleg vesztesz! Vége akkor van, ha nem teszel semmit, csak panaszkodsz. Ha hiszel valamiben, vágj bele! Ne hagyd, hogy a múlt árnyai rávetüljenek a jövő nyújtotta lehetőségekre! Ha csak a tegnapra panaszkodsz, attól nem lesz fényesebb a holnapod.

Inkább cselekedj! Hasznosítsd a tapasztalataidat, és fordítsd őket előnyödre! Változtass, és soha ne nézz vissza! 

travel-widow

Függetlenül attól, ami történik veled ezen a hosszú úton, ne feledd, hogy a valódi boldogság csak akkor köszönt rád, ha nem panaszkodsz a meglévő problémáidra, hanem elkezdesz hálásnak lenni azokért a problémákért, amik nem a te lelkedet nyomják.

4. Sebhelyeid az erőd szimbólumai

Soha ne szégyelld a múltban szerzett sebeket! A heg a fájdalom elmúltát jelenti: azt, hogy a seb begyógyult. Azt jelenti, legyőzted a fájdalmat, megtanultad a leckét, és megerősödve léptél tovább. A heg a győzelmed tetoválása – légy hát büszke rá! Ne engedd, hogy a sebhelyek túszként fogva tartsanak, ne tedd lehetővé számukra, hogy elkeserítsenek! Eltüntetni ugyan nem tudod őket, de megváltoztathatod a hozzájuk való viszonyod: az erő jeleként tekintesz rájuk, nem egykori fájdalmad mementóiként.

Rumi egyszer azt mondta: „A seb az a hely, ahol a Fény beléphet rajtad”. Semmi sem áll közelebb az igazsághoz! Szenvedés által születnek meg a legerősebb lelkek. A legerősebb karakterek ezen a nagyszerű bolygón mind hegeket viselnek. Tekints úgy a sebhelyeidre, hogy

„IGEN! MEGCSINÁLTAM! Íme, a bizonyíték, hogy túléltem! Ezzel együtt esélyt kaptam, hogy fejlődhessek!”

Wow-Travel-Best-Destinations-for-Solo-Female-Travel-confident-woman-wowmask-2

5. Minden apró harc egy lépés a cél felé

Az életben a türelem nem jelent egyet a várakozással. A türelem képesség arra, hogy megtartsd a jó hozzáállásod, amikor keményen dolgozol az álmaidért, tudván, hogy a munkád kifizetődő. Ha tehát belevágsz egy feladatba, szánj rá időt és járd végig a teljes utat! Ellenkező esetben nincs értelme belekezdeni sem. A harcok során kis időre elveszítheted a stabilitásodat, a komfortérzetedet, és alkalmanként az eszedet is. Ez a döntés ugyanis azzal is járhat, hogy nem azt eszed, amit szoktál, vagy nem ott alszol, ahol addig. A komfortzónád határainak feszegetése miatt pánikba is eshetsz, mert esetleg a kapcsolataidat is át kell értékelned. Lehet, hogy nevetségessé válsz mások előtt, és rád törhet a magány is.

IMG_9720

A magány azonban valójában ajándék, mert a segítségével nagyszerű dolgokat vihetünk véghez, és kellő teret biztosít számunkra. Az események próbatételek, mennyire akarod igazán a vágyott célt. Ha igazán akarsz valamit, azt a kudarc, az elutasítás ellenére is csinálni fogod, és minden lépéssel jobban fogod érezni magad, mint amit előre elképzeltél.

Rá fogsz jönni, hogy a harc nem találhat utat, hiszen az maga az út. És kifizetődő. Szóval, ha nekiveselkedsz, adj bele mindent! Nincs jobb érzés a világon.

Nincs jobb érzés, mint tudni, mit jelent ÉLNI.

6. Mások negativitása nem a te problémád

Légy pozitív akkor is, ha csupa negativitás vesz körül! Mosolyogj, amikor mások lehúznak, és tartsd fenn a lelkesedésed! Amikor megpróbálnak gyengíteni, te csak maradj önmagad! Ne hagyd, hogy mások keserűsége hasson rád, és ne vedd személyes sértésnek ezeket a megnyilvánulásokat, bármennyire is annak tűnnek! Ritkán vagy te az ok; az emberek sokkal inkább saját maguk miatti keserűségükben viselkednek így.

Lady-on-deck

Soha ne változz meg azért, hogy lenyűgözz valakit, aki azt mondja nem vagy elég jó! Azért változz meg, mert jobb ember akarsz lenni, és ezáltal fényesebb jövőre vágysz. Úgyis vita tárgya lesz az emberek körében, helyesen cselekedtél-e, legalább te ne kezdj el már előre aggodalmaskodni!

Ha hiszel valamiben, ne félj harcolni érte! Le fogod küzdeni, amit mások megoldhatatlannak gondolnak. Tréfásan szólva: csak egy fordulóra osztottak jegyet, és ez a mostani kör az! Csináld hát azt, ami igazán boldoggá tesz, azzal a személlyel, aki mellett mosolyoghatsz!

iStock_000039083542_Small

7. Az igaz akarat a nagybetűs Létezés útja

Az igazi erőt akkor tudhatod magadénak, ha túl vagy ezer könnycseppen, mégis a mosolygást választod, és megtanulod értékelni az életet. Minden küzdelemben áldások sora bújik meg, de neked kell akarnod meglátni őket. Nem erőltethetsz semmit, de törekedhetsz rá, miközben egy bizonyos ponton hirtelen elengeded a dolgokat, és átadod magad a Létezés örömének.

Végtére is, az élet szeretete arról szól, hogy bízol a megérzéseidben, esélyt adsz, veszítesz, boldogságra lelsz, emlékeket dédelgetsz, tapasztalatok útján tanulsz. Ez egy életre szóló utazás.

Hagyd hát abba az aggódást, és hagyj fel azzal, hogy mindent megkérdőjelezz. Nevess a káoszon, és tudatosan élj a pillanatban! Élvezd az életed, ahogy kibontakozik; lehet, hogy pillanatnyilag nem ott vagy, ahol lenni szerettél volna, de előbb-utóbb elérkezel oda, ahova érkezned kell.

FullSizeRender_2

8. A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy továbblépünk

Ne félj attól, hogy újra és újra meg kell próbálnod szeretni, élni és álmodni. Ne hagyd, hogy egy keményebb lecke megkeményítse a szíved! Az élet legütősebb tanulságait gyakran a legrosszabb időkben és a legrémesebb hibáinkból szűrjük le. Lesz idő, amikor úgy tűnik majd, mintha minden rosszra fordult volna, és talán úgy érzed, beragadtál ebbe az ördögi körbe, de ne aggódj! Ne feledd: néha rossz dolgok kell történjenek, hogy eljöhessen a jó. Olykor át kell élned a legrosszabbat ahhoz, hogy megéld a legjobbat.

Igen, az élet kemény,

de te még keményebb vagy!

Találd meg az erőt magadban, és nevess minden nap. Légy bátor, és keresd azokat a dolgokat, amelyekkel mosolyra fakaszthatsz másokat! Ne stresszelj olyasmin, amit nem tudsz megváltoztatni!

IMG_6589

Élj egyszerűen. Szeress nagylelkűen. Beszélj őszintén. Dolgozz szorgalmasan. Ha pillanatnyilag el is maradnak az eredmények, tarts ki, és meglátod: folyamatos fejlődés lesz a jutalmad!

Comments Disabled