10 hazugság, amivel ideje leszámolnod, ha végre boldog akarsz lenni!

Viszonylag nehéz távol tartani magunkat attól, hogy mások beleszóljanak az életünkbe. Egy kicsit úgy tűnik, mások jobban tudják mi a jó nekünk, mint mi magunk.

Számtalan közhelyes gondolatot hallhatunk arról nap mint nap, mi a helyes és helytelen. Fennáll a veszélye, hogy előbb-utóbb igazságként kezeljük ezeket a kijelentéseket, és olyannyira a bűvkörükbe kerülhetünk, hogy évekig tévútra terelhetnek. Pedig néha nem árt szembe nézni velük…

Első hazugság: Az egyedüllét egyenlő a magánnyal.

Az egyedüllét nem mindig jelent magányt, és a kapcsolat sem jelent automatikusan boldogságot. Ha egyedül vagy, korántsem biztos, hogy magányos is, viszont egy rossz kapcsolatban könnyen lehetsz magányos.

Ha nem áll túl jól a szénád, először tölts el magaddal egy kis időt, és találd meg önmagad! Méltányold a saját értékeidet! Legközelebb, amikor a kapcsolatod biztosnak vélt hajója süllyedni kezd, felkészült leszel, és magabiztosan veszed az akadályokat.

Egyedül, mégis boldogan? Sokak szerint paradoxon, pedig igenis lehetséges

Jelenleg nincs pasid és mégis egésznek érzed magad? Nincs veled baj, ugyanis ez a normális! Tegyünk rendet a fejekben és tisztázzuk végre; az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal! „Egyedül jöttél? És egyedül is élsz? Ó, te szegény…” – gyakran találkozom az ezeket sugalló, lesajnáló tekintetekkel, ha új …

Második hazugság: Csak akkor lehetsz boldog, ha mindened megvan.

Boldognak lenni nem jelenti azt, hogy nem vágyhatsz többre. Azt jelenti, légy hálás azért, amid van, és várd türelemmel, ami még nem jött el. Néha olyan nagyot akarunk szakítani, hogy közben elfelejtjük azokat az apróságokat, melyek az életet sava-borsát adják. Úgy értékeld a mát, hogy minden megérte, mert ezek azok a pillanatok, amelyekre az évek múltával te is nosztalgiával gondolsz majd vissza.

Harmadik hazugság: A fájdalom szemmel jól látható.

Soha ne becsüld alá más fájdalmát, mert bátran kijelenthetjük, hogy legbelül mindenki küzd, bár néhányan könnyebben elrejtik az érzéseiket, mint mások.

Nem tudhatod, mi folyik a zárt ajtók mögött; könnyelműen ítéletet mondani a többi emberről nem más, mint szükségtelen idő- és energiapocsékolás. Ha tudsz időt szakítani az ítélkezésre, nézz körül a saját házad tájékán, mert bizonyára túl sok szabadidőd van. Szállj magadba, és foglald el magad értelmes tevékenységekkel.

Negyedik hazugság: Csak egy igaz út létezik az életben.

Saját gondolataink néha nagyon tudnak fájni, azonban már egy egyszerű pozitív érzés is gyógyító hatással lehet ránk. A szabad választás joga a miénk: tőlünk függ, miképpem reagálunk az élet által felkínált lehetőségekre. Élj úgy, ahogy jónak érzed, és üdvözöld a való élet nyújtotta lehetőségeket, amik megerősítenek utadon. Ha változtatni szeretnél valamin, változtass, amin nem tudsz változtatni, azt pedig békében engedd el!

Ötödik hazugság: Nem vagy jó olyannak, amilyen vagy.

Ne hasonlítsd magad mások személyiségeihez, sem egy általad vagy mások által alkotott idealizált képhez! Csak így számolhatsz le igazán az illúzióiddal, és érzel rá a lelki béke igazi ízére.

Én és az étel – avagy kell-e mindenkinek fogyókúrázni?

Természetesen a válasz: nem. Nem kell. Még akkor sem, ha folyik a netről, a tévéből és a rádióból is, hogy csak az tökéletes, akin nincs zsír. Ezzel vitatkoznánk. Illetve EZZEL vitatkozunk! Már gyerekként azt halljuk a szüleinktől: ha jó leszel, ha ezt meg azt, így meg úgy csinálod, akkor kapsz egy fagyit.

Hatodik hazugság: Csak néhány kiváltságosnak adatik meg, hogy nagyszerű élete legyen.

Ha minden reggel felkelsz, és azt mondod: „Igen, ma nagyszerű napom lesz”, este pedig azt: „Igen, ez egy nagyszerű nap”, és minden este ugyanúgy találsz rá okot, hogy azt állíthasd: „Igen, a mai egy nagyszerű nap volt”, akkor, ha egy szép napon visszatekintesz, mosolyogni fogsz az emlékeiden, és bátran kijelentheted:

„Igen, nagyszerű életem volt.”

Hetedik hazugság: Nincs szükség nehéz időkre.

Néha muszáj elromlaniuk a dolgoknak, hogy utána jóra forduljanak. Néha hagynod kell, hogy a rossz emberek elhagyják az életed, mielőtt a jók belépnek. Néha gyengének kell lenned, hogy tudd, milyen, amikor igazán erős vagy. Néha kicsit megtörtnek kell érezned magad, hogy rádöbbenj, soha nem leszel igazán összetörve. Néha sokakat megkedvelsz, mire megtalálod azt az egyet, akit szeretsz. Néha el kell fogadnod a rosszat a jóval együtt, tudván, hogy mindez nem volt más, mint hasznos tapasztalat az életedben.

iStock_000079197445_Large

Nyolcadik hazugság: Erősnek lenni annyit tesz, hogy nem érzel fájdalmat.

Valójában a legkeményebb emberek érzik ugyan a fájdalmat, de elfogadják, tanulnak belőle és keresztülverekszik magukat rajta. Szakíts időt a könnyekre, porold le magad, és térj vissza a küzdőtérbe, hogy újult erővel harcolhass!

Kilencedik hazugság: Átverheted magad.

Érezd, mielőtt kimondanád: szeretlek! Érezz hálát, mielőtt kimondod: köszönöm! Érezz alázatot, mielőtt kimondod: sajnálom! Érezd a megkönnyebbülést, kimondod: megbocsátok! Amikor kimondás előtt átérzed a mondandódat, kevesebb szóra van szükséged: a válaszod így sokkal őszintébb lesz – magadhoz.

Tizedik hazugság: Az álmodozás elvesztegetett idő.

Az élet legnagyszerűbb ajándékai a szem számára láthatatlanok, de a szíveddel érezheted őket. Amit szabad szemmel látunk, általában csupán a jéghegy csúcsa. A képzelet segít meglátni, mi van a felszín alatt: valami, ami lényeges, ámde láthatatlan. Valahol, valami csodálatos vár rád, hogy felfedezd: merj hát nagyot álmodni!

Comments Disabled