A párkapcsolat és a borotva

Ha nálad is eljött a pont, amikor már nem zavar, hogy a lábad helyén egy fatörzs van, akkor vallomással tartozunk: nálunk is eljött…Újra meg újra.

Évek óta kapcsolatban élsz, és már nem is emlékszel, mikor jártál utoljára fodrásznál? Szerinted is a legkényelmesebb otthoni viselet a mackónadrág? Az első nap, az első héten még egészen másképp festett a helyzet!

Első nap 

Lábunk fényes, mint a szomszéd frissen polírozott kocsija, körmünk manikűrözött, frizuránk makulátlan. Illatunk gerjesztő, sminkünk ízléses, hangsúlyozza erősségeinket, ruhánk felhívja a figyelmet előnyösebb testrészeinkre. Ékszereinket úgy válogattuk össze, hogy passzoljanak az öltözékünkhöz. Az étteremben az evőeszközöket rendeltetésszerűen használjuk, akár az úrinők. Odafigyelünk kiszemeltünkre, nevetésünk csilingelő, és igyekszünk a jobb oldalunkat mutatni, tudván: ha a promóciós anyag megfelelő, a termék is könnyebben elkel majd.

we-should-totally-make-out-gif-first-date

Első hónap

Lábunkon aljas kis borosták sarjadnak, de még épp idejében ütünk rajtuk egy szolid „hohó!” felkiáltással. Körmünket immár házilag lakkozzuk; minek ide szakember, ha mi is meg tudjuk csinálni?Felkeléskor kócosak vagyunk ugyan, és a szemfestékünk elkenődött, de első dolgunk, hogy fésűért és szempillaspirálért nyúljunk.Az ágyból egyenesen a fürdőszobába menekülünk, ahol elhűlve tapasztaljuk, hogy Samarára hasonlítunk a Kör című horrorfilmből. Igyekszünk visszaállítani a nagybetűs Rendet, és zuhanyzás után jobb híján a pasi parfümjéből locsolunk magunkra, miközben ő édesdeden horkol. Felhúzzuk csinos farmernadrágunkat, és reggeli közben odaadóan hallgatjuk újdonsült párunk legmeredekebb kocsmatúráiról szóló beszámolóját. Vigyázunk, hogy a lelkes bólogatás közben ne potyogtassuk el a lekváros croissant morzsáit.

giphy

Első év

Ébredéskor végigsimítunk a lábunkon, és felszisszenünk. Gond egy szál se, amíg nem pöndörödik! Különben is, még nem kell szoknyát húzni, épp csak tavaszodik…  Csak pár nap múlva jut eszünkbe, hogy a borotvánk vagy gyantázókészletünk tulajdonképpen már meg sincs. Összetapadt hajunkat majd megmossuk vasárnap este, vagy hétfőn, vagy inkább kedden, mert szerdán céges megbeszélés. Otthoni öltözetünk: párunk kinyúlt, pecsétes pólója vagy kockás flanelinge, egy vénséges vén mackónadrág (még a nagypapáé volt, isten nyugosztalja), egy pár lyukas zokni, és az a színes hajgumi, amit a szomszéd kislány hagyott el a liftben tavaly majáliskor. Egykori legendás sminkkészletünkből már csak egy betört hegyű szemceruza maradt, de sebaj, kimozdulás esetén többfunkciós eszközként vethető be: szemhéjpúder vagy szájkontúr-ceruza helyett is kitűnő szolgálatot tesz. Vállon veregetjük magunkat: a leleményes Odüsszeusz hozzánk képest kismiska.

Young Women Shaving Their Legs In New York 1927

Ötödik év

A lábteszt elmarad, mert a gyerek hajnali hatkor ráugrik a fejünkre, és reggelit követel. A mosdó feletti tükör fogkrémcseppjei között megpillantjuk a hónaljunkat, de már sóhajtani sincs erőnk, sem válaszolni a Nagy épp ideillő kérdésére: „Anyaa! Az ott milyen állaaaat?” A borotva/gyanta továbbra sincs meg: felírjuk hát a karácsonyi kívánságlistára.

6db0724328fd2082d908ca136cede79

Hajunk rövidre nyírva – egy gonddal kevesebb -, viseletünk: lebüfizett póló, hasánál kinyúlt kismamanadrág, amit befőttesgumikkal csomózunk össze kétoldalt, hogy le ne essen; zokni nincs, csak valahol a szennyes tartóban. Az ékszerek tiltólistán, mert négyhónapos kisbabánk nemrégiben megkísérelte kiszakítani az apró ezüstkarikát a fülcimpánkból, amit még a mama adott nászajándékba. Fogat mosni nincs időnk, így a nyelvünkre nyomunk némi fogkrémet. Rémültünkben kiköpjük, amikor a párunk ránk töri az ajtót, hogy közölje: ő bizony vécén volt, ezért most azonnal kell neki a fürdőszoba. Megállapítjuk, milyen szerencsés helyzetben vagyunk. Hiszen mi vagyunk az egyetlenek, akik sikerrel értesülnek szerelmük és utódaik emésztésének összes fázisáról.

A kezdetektől az eredményes végkifejletig…

Éééés akkor eljön a pont, hogy megrázzuk magunkat. Nem másokért, magunkért csináljuk! (Na jó, azért tetszeni nagyon szeretünk!) Szóval elmegyünk a sarki „déembe” és megvesszük azt a borotvát, és a Facebook-on előkotorjuk a régi fodrászunkat, az egyetlent, aki tudott bánni a hajunkkal. Fenékbe billentjük a nőies énünket, mert azért az még megvan… ugye csajok?

Ha úgy érzed nem vagy biztos benne, hogy Ő, a NAGY Ő akkor fusd végig ezt a listát, talán segít…

53 rövid kérdés, amivel letisztázhatod a párkapcsolatod!

Úgy érzed, már egy ideje kihunyt kettőtök között a szenvedély? Már semmi sem olyan, mint amikor megismerkedtetek? Mielőtt elhamarkodott döntést hoznál, segítünk! Összegyűjtöttünk 53 kérdést, ami segít eligazodni, mit is érzel valójában. Kapaszkodj meg: némelyikre nem is olyan könnyű őszintén válaszolni… …

 

 

Comments Disabled