Férfiak, akikkel az éjszakában találkozunk, és akiktől falra mászunk…

Potenciális alanyból bőven akad, de van néhány díszpéldány, akit inkább hanyagolnánk…

Egyes feltételezések, spirituális nézetek szerint a férfiak és a nők két különböző bolygóról jöttek: ezért van az a sok-sok értetlenség és vihar a kapcsolatainkban.

Évek – sőt akadnak közülünk olyanok is, akik évtizedek – óta járjuk az éjszakát; a szórakozásai szokásaink változtak ugyan, talán még a banda is, akikkel lógunk, de az érdeklődésünk a férfiak iránt töretlen. Mégsem mind találjuk meg azonnal – azt kell, mondjam, sokadjára sem!– a nekünk valót, a hozzánk illőt, a másik felünket, a párunkat (az elnevezés is beszédes, ki mit keres, meg, hogy egyáltalán keres-e valamit… na de ez egy másik téma), szóval a Férfit.

Ha Vele nem is, azonban sokféle mással szembe kerülünk a vágy, a pillanat, az alkohol, az elkeseredés vagy épp a naivitásunk miatt.

Leszek a trófeád típus

Nos, Hölgyeim, ez az a férfitípus, aki tagadhatatlanul példázza; valamit valóban mi rontottunk el. Körülbelül egy évtizede még a „meghívlak egy italra; döntsd magad hanyatt” félék vettek körül mindenhol, ami ugyan őszinte felháborodással töltött el minket, de azért valljuk be, jól esett az egónknak! Mára azonban rájöttek az egyéjszakás kalandkeresők, hogy semmit nem kell tenniük (még egy körre sem kell meghívniuk ahhoz, hogy elvihessen egy körre), elég, ha csak jókor jó helyen vannak; a csajok egy jelentős része majd szépen hazacipeli őket. Mi, nők lennénk a 21. század valódi strigula gyűjtői?! Ettől függetlenül, ha a pultnál álldogálva felismered, fordulj meg és lépj tovább.

1

Bejelöllek Facebookon típus

Amikor egy szórakozóhelyen kiszúrjátok egymást, első pillanattól magadon érzed a tekintetét, elindul benned az ösztönös „adom a szexi nőt” viselkedés; érzékien túrsz a hajadba, dögösebben táncolsz, picit elkülönülve a barátaidtól, hogy jól lássa, te önálló és megközelíthető vagy. Eltelik egy-két óra, és ő csak bámul, de nem lép semmit, te pedig rohadtul elunod a dolgot; feladod. Úgy érzed, kiküldted a jeleket, ennél többet nem tehetsz; elvégre ő a férfi, neki kellene lépni…

Másnapra kihevered, erre jön egy értesítés, hogy egy ismerősöd ismerőse bejelölt a Facebook-on. Erre nem tudsz mit reagálni: ott volt a lehetőség, hogy élőben megismerjen, de ő mégis virtuálisan koslat utánad?! – Tapasztalatból: ezek a srácok sosem fognak valós, élő viszonyba keveredni veled, ők a csetkirályok.

mrw-all-my-friends-on-facebook-are-doing-the-ice-bucket-challenge-and-tagging-all-my-other-friends-133139

Az éjszakai élet császárai

Ez az a kategória, amelynek képviselői az éjszaka örök darabjai; a koruktól tudomást nem véve, szinte életük végéig űzik a party-életmódot. Amíg még működött az „óbudai gyár”, inkább ott voltak fellelhetőek, de az elmúlt pár évben átszoktak a belváros népszerű vendéglátó egységeibe. A kiegészítőikről könnyen felismered őket – számukra azok nem csupán funkcionális kellékek, hanem az óra, mobil, slusszkulcs; maga az ember. A tulaj haverjai, így a VIP részen kívül viszonylag kevéssel akadsz össze, de ha mégis; tuti, hogy tetőtől talpig végig mér, és ha tetszik, amit lát, máris a tulajdonának tekint. Veszélyes játék, ha leállsz vele és bármit elfogadsz; elég nehezen fogsz tudni tovább állni. Fontold meg jól – talán jobb, ha elkerülöd.

giphy

Több, mint “metroszexuális”

Ismertem egy srácot, aki a szögletes körszakáll-sziluettjét szemceruzával rajzolta át. Tényleg. Akadnak fazonok, akik egy szimpla péntek estére órákat készülnek (gyanta, szoli, manikűr) és kínosan ügyelnek arra, hogy minden haj- és szőrszáluk a megfelelő irányba álljon. Persze te sem túrhatsz csakúgy kedved szerint a hajukba egy vad csókcsata alkalmával, és a saját megjelenéseddel kapcsolatosan is hasonlóan magas az elvárás-rendszer. Könnyen felismered őket a parfümfelhőből, a szedett szemöldökből, a péntek esti vasalt ingükről, színes zakójukról, elegáns kockaorrú bőrcipőjükről és a tekintetükből sugárzó felsőbbrendűségi érzésből.

o1HDx40

Mr. Macskanadrág és Ecsetfej

Ők inkább a fiatalabb generáció potenciális jelöltjei, mégis mivel rendszeresen szembe jönnek velünk, sőt, a pimaszabbjuk még nálunk, harmincasoknál is bepróbálkozik; meg kell, hogy említsük őket.

Egy picit személyesebb történet. Múlt szombaton egy szülinapi buliba voltam hivatalos egy belvárosi, felkapott bárban. A gimis tornaóra jutott eszembe, amikor magasság szerinti csökkenő sorrendben megjelent három, ugyanolyan cuccba öltözött srác; szó szerint és méret szerint is. Az egyiken lógott a nadrág, míg a másikon bokalengető volt, mindegyiken mélyen dekoltált póló, pipás cipő és félig felnyírt, középen hosszú haj. Ők igazából tényleg csak megjelentek, mint egy divatbemutatón, végigvonultak a helyen, majd fel is szívódtak – úgy tűnt, csak egymás miatt jöttek le, senkivel nem „keveredtek”, megmutatták magukat és tovább álltak, egy másik buliba.

giphy (2)

Hiszünk a szerelemben, és abban, hogy nincsenek véletlenek. Minden cinizmust félre téve, a budapesti éjszakában is megcsillanhat néha-néha fény (és nem csak a Hold fénye) egy normális értékrenddel megáldott hímet is az utadba sodorhat a hétvége. Pont úgy, mint te, ő is csak az esélyt szeretné megadni annak, hogy valami értékeset találjon, talán ő is keres valakit.

Lehet, hogy pont téged?

gsbox_banner

Ha érdekelnek az idegesítő párok is, akikekkel összefuthatsz, erre olvashatsz róluk:

5 nagyon tipikus pár az éjszakában, akiktől herótod van

Legyünk őszinték, velük már mindannyian találkoztunk. Lehet, hogy te is ilyen vagy? Olvasás csak saját felelősségre és humorral kéretik! Ahogy az évek múlnak, és az ember családja gyarapszik, egyre kevesebb az idő… nagyjából bármire. Ám néha, azokon a bizonyos estéken, amikor kimozdulunk, észrevesszük magunkon, …

 

Comments Disabled