8 ötlet, hogy a ruháid is tavasz illatúak legyenek!

Mert nincs is annál jobb, mint mikor frissen indul a napod. Ezeket a filléres tippeket te is bevetheted, kipróbáltuk, működik! 

Megérkezett a tavasz, így eljött az ideje lecserélni a ruhatáradat is. Mielőtt azonban elpakolnád a téli cuccaidat, ne felejtsd el alaposan kimosni vagy kitisztítani őket! Nincs csodálatosabb a frissen mosott ruha illatánál! Ha sokáig szeretnéd élvezni a kellemes aromát a szekrényedben, nincs más dolgod, mint megfogadni 8 hasznos tanácsunkat!

Egy svéd felmérés szerint az emberek 36 százaléka szakított már meg intim kapcsolatot kifejezetten partnere kellemetlen szaga miatt. A testszagunknak, a ruhánk, hajunk illatának tehát óriási szerepe van a társas kapcsolatainkban. Mindenkinek egyedi a testszaga, ami senki máséval össze nem hasonlítható, olyan ez, akár az ujjlenyomatunk. Ezt a szagot érzékeljük és tartjuk vonzónak vagy taszítónak a párválasztás során is. Éppen ezért gyakran nincs is szükségünk a bódító parfümökre, éppen elég, ha ruhánk friss, üde illatot áraszt. Hogyan tudjuk hosszú távon is megőrizni a balzsamos hatást a gardróbunkban?

Kávézacc

A kávézacc tökéletesen elnyeli a rossz szagokat. Tölts meg egy kisebb méretű dobozt kávézaccal, majd tedd be a szekrényedbe! Ha ruháink füst, cigaretta vagy dohszagot árasztanak, a kávézacc rövid időn belül megszünteti az orrfacsaró illatokat. Ollóval ügyesen fúrj lyukat a zaccos dobozon, a tetejét pedig zárd le! Havonta egyszer vedd ki a dobozt a szekrényből, és cseréld ki benne a kávézaccot, hogy frissen tarthassa a cuccaidat a gardróbban!

1

Szappan

Ha szappant felmelegítünk, a benne lévő illatanyagok is felszínre törnek, és mindent, ami körülötte van, átjár az aromája. Nem mindegy azonban, milyen szappant választunk. A következő módszer segítségével könnyedén kiderítheted, hogy érdemes-e betenni a megvásárolt szappant a szekrényedbe vagy sem. Helyezz néhány összehajtogatott ruhát egy nagyobb dobozba, majd takard le a ruhákat olyan légáteresztő szövettel, mint a szalvéta vagy egy vékony terítő! Rakd a szappant a kupac tetejére, zárd le a dobozt és tedd félre! Amennyiben megfelelő szappant választottál, négy óra múlva, ha kinyitod a dobozt, azt érezheted, hogy a ruhák teljesen átvették a szappan illatát.

2. kép

Pamutgolyó és parfüm

A parfüm nem szünteti meg a rossz illatokat, de elfedi, ha ruháink állott szagúak. A kedvenc parfümünkből spricceljünk néhányat egy pamutlabdácskára, majd helyezzük a golyócskát a szekrénybe vagy a fiókba. Ha több labdácskát gyártunk, akkor intenzívebb lesz a parfümillat a gardróbunkban.

4

Gyógynövény-zsákocska

Fogjunk egy pamutból készült zsákocskát, de felhasználhatjuk a ballagásunkkor kapott tarisznyát is (ha megtartottuk), majd tömjük meg a kedvenc gyógynövényünkkel! Mi a levendulát vagy a citromfüvet ajánljuk elsősorban erre a célra. Zárjuk be a zsákocskát és akasszuk fel a szekrényben! Extra-tipp: helyezzünk néhány kisebb zsákot a ritkán hordott ruháink és kabátjaink zsebébe is, hogy azok még tovább megtarthassák friss illatukat.

Illóolaj-szpré

Készíts illóolaj-szprét, hogy a ruháid mindig jó illatúak lehessenek! Ehhez nem kell más, mint egy műanyag flakon és néhány csepp a kedvenc illóolajodból. Használhatsz bármit: citromfüvet, narancsot, eukaliptuszt, teafát, ánizst vagy borsmentát! Töltsd meg a flakont vízzel, majd csepegtess bele illóolajat. A keveréket fújd rá a ruháidra, sőt ezzel a módszerrel a lakásodat is illatosíthatod! Ha nincs kedved bajlódni a szpré elkészítésével, levendula vagy citromfű pumpás szprét bármelyik drogériaüzletben könnyedén beszerezhetsz.

6

Faágacska

Észrevetted már, hogy a fáknak milyen erős illatuk van? Különösen a szantálfának, amely egy kifejezetten kellemes, fűszeres, föld aromát áraszt. Ha azt szeretnéd, hogy ruháid is hordozzák ezt a különleges illatot, nem kell mást tenned, mint a szekrényedbe rejteni egy picike darab fát. Hol találhatsz szantálfát? Elsősorban Indiában terem ez a növény, de nem muszáj olyan messzire utaznod, térj be egy kertészetbe, és mindössze 300 forintért saját fát is ültethetsz magadnak. Ha nincs időd kivárni, amíg kicsírázik, akkor szerezz be szantálfa füstölőt vagy illóolajat!

copeau de bois

Légfrissítők

Azt mondják a tudósok, hogy a légfrissítők semlegesíteni tudják a szagokat. Akkor ezek biztosan képesek arra is, hogy eltüntessék ruháidból a dohot vagy a füstöt. Hogy mennyire hatásosak, az vitatott, de egy biztos, sokat nem kell költened rájuk.

Ecet

Ha nincs tiszta ruhád, és mosni sincs időd, de szükséged van a kedvenc blúzodra vagy pólódra, az ecet lesz a tökéletes megoldás a problémádra. Hogyan? Fordítsd ki a kiszemelt ruhadarabot, majd egyenlő arányban keverj össze egy flakonba ecetet és vizet! Rázd össze a keveréket, és fújd rá a ruhára, különös figyelmet fordítva a hónalj, gallér területekre! Ne aggódj, ha először ecet illatúnak érzed a ruhádat, az aroma néhány pillanat múlva elillan, a foltok megszáradnak, és a darab készen áll, hogy viselhesd.

Univerzalis_csodaszer_az_ecet_16_9

Hát nem jó érzés mindig friss, jó illatú ruhákban járni?

Ha szükséged van még néhány otthoni tippre:

A régi az új – varázslatot mutatunk!

Nem kell kidobni! Felfedeztünk néhány isteni tippet, amit ti is biztosan nagyon hasznosnak találtok majd. Nem is gondolnánk, hogy körömreszelővel finoman dörzsölve tökéletesen lehet tisztítani a hasított bőr cipőt. És azt tudtátok, hogy az ablaktisztító varázslatosan fényesíti a lakk cipőt? Hideg víz …

Comments Disabled