Hogyan hat a Q10 a bőrödben?

Szinte már nincs is olyan arcápoló termék, amiben ne találkoznánk vele! De mégis, mire jó? És hogy működik?

A koenzim-Q10 szervezetünkben az enegerianyerő folyamatok fenntartásáért felel. Szintje a szervezetben egyénenként változik, de csökkenése krónikus fáradtsághoz, szív és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. De nézzük, hogyan hat a bőrödre!

Energiatermelés
A koenzim- Q10 a sejtek mitokondriumjaiban termelődő energia folyamatok nélkülözhetetlen anyaga. Az emberi testben az energia kilencvenöt százalékban így jön létre. Ez azt jelenti, hogy a koenzim-Q10 hiányában (ami az idő múlásával egyre kevesebb) a bőrben is mérsékelt sejtaktivitás fog jelentkezni, mely csökkenti a sejtek regenerálódó képességét.

A bőr saját Q10 koenzimjével azonos bőrápoló készítmények rendszeres használatával a bőrsejtek energia szintjét feltornázva hathatunk ezen kedvezőtlen folyamatok ellen.

Pretty happy woman relaxing on couch

Öregedésgátlás
Az energiatermelő elektrontranszport láncban a koenzim- Q10 antioxidáns molekulaként is szerepel, vagyis megvédi a mitokondriumot és így a sejtet az energia képződés során keletkezett káros szabadgyököktől.

A káros szabadgyökök megkötésével védi a kollagénrostokat is a lebontástól. így gátolva a ráncok további mélyülését, segítve az öregedési folyamatok lassulását.
Antioxidáns hatás
A molekula gyökfogó antioxidáns szerepéhez az is hozzájárul, hogy képes regenerálni más antioxidánsokat, például az E-vitamint. Ezeknek az antioxidáns tulajdonságoknak köszönhetően a koenzim-Q10 lassítja az öregedési folyamatokat.

A cikk folytatását itt találod:

Hogyan hat a Q10 a bőrödben?

A koenzim-Q10 szervezetünkben az enegerianyerő folyamatok fenntartásáért felel. Szintje a szervezetben egyénenként változik, de csökkenése krónikus fáradtsághoz, szív és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. De nézzük, hogyan hat a bőrödre! Energiatermelés A koenzim- Q10 a sejtek mitokondriumjaiban termelődő energia folyamatok nélkülözhetetlen anyaga. Az emberi testben az energia kilencvenöt százalékban így jön létre.

Comments Disabled