Ezekért a dolgokért mindenképp veregesd magad vállon!

Hétköznapi diadalok, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Dicsérd meg magad, ma sem keltél hiába. Fontos, hogy tudd, mennyi mindenért jár neked a dicséret!

Bár a csapból is az folyik, hogy csak akkor lehetsz boldog az életben, ha sikert sikerre halmozol, nyugtasson a gondolat, hogy a sikernek ezer arca van! Mi például, most annak örülnénk, ha ezen a fél-komoly összeállításon elnevetnéd magad olvasás közben!

Lenyomtad a szundit

Az első számú főellenség a telefonos ébresztőhöz kapcsolódó, úgynevezett „szundi” funkció. Fogalmunk sincs, mivel érdemelte ki Hófehérke kedves törpéjének a nevét ez a gyilkos beállítás, te mindenesetre nem dőltél be sziréni énekének; hősiesen kinyomtad, még mielőtt őrjítő csipogásba kezdett volna.

Elérted a buszt

Nem csak elérted, de minden reggel teszel az egészségedért: futva közelíted meg a megállót. Amíg más méregdrága kondibérletet vásárol, hogy kétes szándékú vadidegenek között izzadhasson, te okosan beépíted a mozgást az életviteledbe, a megspórolt időt pedig mással is töltheted.

A főnököd is megúszta

Legalábbis te kibírtad őt. Bár közben rángott a szemed, végül megfogadtad hippi haverod tanácsát, miszerint, ha bánt valaki, képzeld el az illetőt csecsemőnek! Mialatt a főnök fejmosást tartott neked a be nem tartott határidőkről, láttad magad előtt, ahogy bájos kisbabaként gagyog a cumiért. Zavar támadt az erőben: a főnöknek fogalma sem volt róla, minek köszönhető a bárgyú vigyor a képeden, és lassan meg is enyhült irányodba.

Rozika megsemmisült

A fancsali képű tizenéves pénztároslány nem csak kiborította a zacskóból az almáidat, de undokul közölte, hogy „össze kellett volna kötni rendesen!” Megvetően pillantottál a „diák” feliratra a kitűzőjén, majd gondosan elrendezted az almáidat, és kedves mosolyra váltottál, amitől azonnal megsemmisült szegény. Veregesd nyugodtan vállon magad! Legközelebb még akár viszonzást is várhatsz tőle.

Nem égett oda

Gondolj bele, hány apró feltételnek kell teljesülnie, hogy olyanra sikerüljön az a rántotta, amilyenre szeretnéd! Ezernyi fontos paraméter kerülhet szóba az olaj hőmérsékletétől a megfelelő fűszerezésig, amire vállrándítva csak ennyit mondunk: „érzésre!”.
Ha szoktál sütni/főzni, igazi teremtési folyamatban van részed: ahogy égnek álló hajjal és kipirult arccal tálalod a vacsorát, valóságos istennőnek tekintheted magad (az legalábbis biztos, hogy földöntúli jelenségnek látszol ilyenkor).

Időben lefeküdtél!
Értsd: 23:59-kor. Nem csak megúsztad az éjféli kísértetjárást – na jó, mi se hiszünk benne (annyira) –, de még két rész is belefért az estébe a kedvenc sorozatodból, vagy néhány oldal a kedvenc könyvedből. Olyan zseniálisan zsonglőrködsz az idővel, hogy nagy multicégek vezetői sorban állhatnának nálad tanácsért a time management témakörében. (Ha hiszed, ha nem, ebből is meg lehet élni.)
Ide sorolandó minden olyan tevékenység, ami örömmel töltött el! A gyerek megette a főzeléket, a harisnyádon észrevetted, hogy felfutott a szem, még mielőtt elindultál volna, és olyan parkolást rittyentettél a munkahelyed előtt, hogy a kollégák elismerően füttyentettek!
Élvezd a sikereidet, bár milyen aprók is, hiszen ezekből egészen jó kis napok kerekedhetnek…
Ha még többre vágysz:

15 szokás, amit less el sikeres nőktől!

Mindnyájan olyan munkára vágyunk, amit nem csak, hogy élvezünk, még jól is fizet. De hogyan induljunk el, hogyan érhetjük el az álmainkat? A Goodstuff magazin tizenöt pontos listája! Légy elszánt. Állítsd át az agyad pozitív irányba; higgy benne, hogy bármit is tűztél ki célul, elérheted, és soha ne nézz vissza.

Comments Disabled