Szobrok, amelyek nemet mondanak a fizika törvényeinek

Nem is muszáj kitenni a lábunkat a lakásból, hogy elképesztő szobrokat láthassunk – hála a technika fejlődésének és az internetnek. De most mégis arra bíztatunk benneteket, hogy ha tehetitek, ezeket a fantasztikus alkotásokat élőben is nézzétek meg.

A következő szobrok alkotói egyszerűen lerombolják a művészet minden szabályszerűségét, mi pedig emeljük kalapunkat lenyűgőző alkotásaik előtt.

“Csodaország”, Kanada

Tudjátok, mi a legmenőbb ebben a szoborban? Benne lenni! Belülről ez egy fejet ábrázoló, tizenkét méter magas, csupa drót keret, amelyet a spanyol művész Jaume Plensa készített.

“Karma”, USA

A koreai szobrász, Do-Hu Suh alkotását a new york-i Albright-Knox Művészeti Galériában láthatjuk. Mindössze hét méter magas, mégis amikor előtte állunk úgy érezzük, hogy végtelen.

“Az utolsó vacsora”, USA

Albert Szukalski szobrász, Da Vinci freskóját gondolta újra ezzel a páratlan és monumentális alkotással. Háttérben a Halottak Völgyével, éjszaka igen misztikus hatással bír, ahogy belülről fénylik egy speciális világításnak köszönhetően.

“Gyémántok”, Ausztrália

Ez az a szobor, amely mellett nem tudsz úgy elmenni, hogy ne gondolkoznál aztán egész álló nap azon, hogy a fenébe lebeg. Az új-zélandi Neil Dawson alig észrevehető drótokat vetett be az elképesztő hatás érdekében.

Az egyensúlyozó szobor, Dubai

Tökéletesen ellentmond a fizika törvényeinek ez a bronzból készült szobor. Egy igazi talány még mindig, hogy a lengyel művész, Jerzy Kedziora alkotására hogy nem hat sem a gravitáció, sem a szél.

Monumentális hegedűművész, Hollandia

Amszterdamban egy márvány padlót törtek fel e szobor létrehozása érdekében. Ami meglehetősen meglepő, hogy az alkotó kilétét teljes homály fedi….de ez egyáltalán nem izgatja a járókelőket.

Porschék a Sebesség Fesztiválján, Egyesült Királyság

Gerry Judah kreálta ezt a hihetetlen csodát, amely olyan, mintha az autók az ég felé törnének.

Fall and Rise, Ausztrália

Újabb titokzatos alkotás, ezúttal Sidney-ben. Az égbe haladó lépcsőfokok egyre kisebbek az előzőnél, ennek köszönhetően, a szemlélő számára úgy tűnik, mintha a végtelenbe nyúlna.

Az idő elkerülhetetlensége

A görög szobrász, Adam Martinakis digitális alkotásokat készít, egyfajta virtuális művészet az övé. Alkotásait csak az interneten vagy nyomtatott formában csodálhatjuk és igen, ez az amiről, a művészet szól: felfedezni a kifejezés új formáit.

Az elefánt és a gravitáció, Franciaország

A párizsi Fontaneibleau-i kastályban található és az alkotó ama teóriájának köszönhető jött létre, hogy 18.000 km-rel a föld felett az elefánt az ormányán tud egyensúlyozni. Hogy EZ az elefánt miként képes az ormányán megállni – rejtély.

“A futó”, Görögország

Akárhonnan is nézzük, az összes nézőpontból úgy tűnik, hogy a szobor mozgásban van. Costas Varotsos megszámlálhatatlan zöld üvegdarabból készítette óriási műalkotását.

Víz alatt szobrok, Mexikó

Ha ezekkel a szobrokkal akartok egy fotót készíteni magatokról, akkor kénytelenek lesztek elővenni a búvárfelszerelést, mert az alkotó, Jason Taylor egy különleges világba álmodta meg rendkívül eredeti szoborcsoportját.

Ali és Nino, Grúzia

Tamara Kvesitadze-t egy szerelmi történet inspirálta eme dinamikus szobor megalkotására. Az alakok állandó mozgásban vannak, először egymás irányába, majd egy teljes kör után szétválnak és távolodnak egymástól.

… és akkor most vissza a cikk elejére, hogyan is lehetséges?

Forrás: brightside.me

 

 

Comments Disabled