Ne tépd ki a hajad, ne ordíts a gyerekkel!

Vannak azok a napok… Azok a napok, amikor annyira fáradt vagy már kora reggel egy fogzás miatt átordított éjszaka után… amikor annyira kimerült vagy a sorozatos hisztiktől… amikor annyira nehezen kezeled az egész napos testvér-harcot… amikor egyszerűen annyira…eleged van az egészből.

A legrosszabb ezekben a napokban, hogy elindít egy „rossz nap spirált”: te is egyre rosszabb passzba kerülsz, amitől a picid is egyre hisztisebben viselkedik, amit te egyre türelmetlenebbül kezelsz és így tovább. Megpróbálunk pár tippet adni, hogy hogyan lépj ki ebből az ördögi körből és hogyan legyen mégis egy jó – de legalábbis elfogadható – napod.
Menjetek el sétálni!
Semmi kedved hozzá, ez biztos. De hidd el, jót fog tenni! Öltözzetek fel – esőkabát, gumicsizma, szalmakalap, bármi, ami kell – és indulás! Ha még pici a babád nagyobb esély van így arra, hogy szépen elalszik a babakocsiban, végre kipiheni magát és jobb hangulatban tudjátok eltölteni a nap hátralévő részét. Ha már nagyobbacska gyermeked van, akkor gyűjtsetek leveleket, köveket, virágot vagy egyszerűen menjetek el a játszótérre, ha az időjárás engedi. Mindannyian felfrissülve, kellemesebb hangulatban fogtok hazaérni. Használd ki ezt az időt egy kis lecsendesedésre, figyelj a környezetedre, vagy egyszerűen élvezd a gyermekeiddel töltött időt!
Zuhanyozz le!
Ez a trükk amilyen egyszerű, olyan hatásos is! Senki sem érzi jól magát ragacsosan, összenyálazott nyakkal, lebüfizett pólóban. Ha már nagyobb a gyermek, akkor valószínűleg 5-10 percig el tudja foglalni magát egy könyvvel vagy egy mesével, ha viszont még kisbabád van, akkor egyszerűen ültesd be a hordozóba vagy pihenőszékbe és vidd be magaddal a fürdőszobába. A folyó víz hangja, és az hogy lát téged őt is meg fogja nyugtatni. Válassz valami igazán különleges, féltve őrizgetett tusfürdőt és élvezd ki ezt a pár percet. Zuhanyzás után vegyél frissen mosott, illatos, tiszta ruhát. Ugye, hogy jobb?
Egyél valami finomat!
Ugyan a csokoládé (sok csokoládé) lélekre gyakorolt gyógyító hatását egy pillanatig nem vitatjuk, de most nem feltétlenül csak erre gondolunk. Készíts egy szép, színes gyümölcstálat, akár a gyerekekkel együtt: hagyd, hogy megmossák az epret, leszedjék a szőlőszemeket a fürtről vagy egyszerűen kiválasszák, hogy melyik a legszebb alma a kosárban. Élvezni fogják a nem megszokott feladatot, utána pedig üljetek le és együtt egyétek meg az egészet. Egészséges, hangulatjavító uzsi kipipálva!
Bújjatok össze!
Ennél jobbat nem tehetsz egy olyan napon, amikor te és a gyerekek is padlón vagytok. Burkolózzatok be egy pihe-puha takaróba, igyatok egy pohár kakaót vagy gyümölcsteát és életkortól függően nézzetek meg egy mesét vagy olvassatok mesekönyvet. A szoros testi kontaktus oldja a feszültséget, kisimítja az idegeket és a picik is hálásak lesznek az együtt töltött minőségi időért.
Csinálj valamit!
Csinálj valamit, amit már rég meg akartál tenni, de mindig halogattad: szortírozd ki a gyerekek kinőtt ruháit, rakj rendet a szekrényben, rajzoljatok egy hatalmas állatkertet a fél szobát beterítő csomagolópapírra vagy ültessetek el pár virágot. A lényeg, hogy csináljatok valami olyat, ami kizökkent téged és a gyerekeket is a rossz hangulatból, nyűgösségből. Mindegy, hogy mit, csak csináld! Meglátod, hogy a kézzel fogható produktum, az, hogy VALAMI elkészült jobb kedvre derít majd!
Reméljük sikerült pár tippet adnunk, hogy hogyan változtass át egy borzalmasnak induló napot legalábbis elfogadhatóvá, de fontos szem előtt tartanod, hogy semmiképpen se helyezz még több nyomást magadra. Nem a tökéletes anyaság a cél, hanem egyszerűen az, hogy egy szebb nap emlékével feküdjetek le este aludni a gyerekekkel. Hajrá, menni fog!
Ugyanakkor azt se feledd, hogy nem lehet minden nap jó nap! Nem kell minden nap ragyogni és a maximumot hozni! Ha ez is egy OLYAN nap, egy kis nevetéssel talán tudunk segíteni! Nézd meg ezt a fényképes anyagot, nekünk a könnyünk is kicsordult a nevetéstől!

Gyerekek mellett nem lehet unatkozni! Fényképes bizonyítékaink vannak!

Vannak napok, amikor gyerekeinket látva azt se tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Mókás képek következnek, úgyhogy készítsétek a rekeszizmokat! Apák napján jár a kényeztetés: Hoppá, elromlott a levegőztető. Gyorsan megjavítom. Apuci nagyon megfázott és ez az egyetlen módja, hogy mielőbb meggyógyuljon. Tis…

Comments Disabled