4 bor laza tavaszi estékre

Esti teraszon üldögélés, barátnős, nevetős órák? Netán kis nyugalom a napi rohanás után? Ide bizony kell egy pohár remek a bor is.

Rohanunk, intézünk, szervezünk, dolgozunk. Este pedig jól jönne egy kis segítség ahhoz, hogy picit elengedjük a húzós napot, és lelazulva élvezzük a tavaszi illatokat a teraszon. Ehhez ajánlunk segítőtársakat az idei borkínálatból. Mi ebben a hónapban ezeket vesszük le a polcról, mutatjuk a szerkesztőség favoritjait. Jelszó: könnyedség, nagy mosoly, laza lányos este.

Az első választásunk egy nagyon könnyed, de hihetetlenül klassz ízvilágú bor. A Tokaji Borvidéken található Harsányi Pincészet Sárgamuskotálya félszáraz, és még mielőtt megízlelnénk, elcsábít. Kristályosan áttetsző a színe, de ha kibontjuk a palackot és pohárba töltjük, illata már az orrunkon keresztül rabul ejt. Friss, viragos, könnyed és gyümölcsös. Egy pohár nem elég, már biztosan elvesztünk erre az estére… És még párszor ezen a nyáron.

A rozé borok szerelmeseinek egy valódi szekszárdi fűszeres bort ajánlunk, a komolyabb rozék palettájáról. A Heimann Mammaróza Rozé 2016 szamócás, rebarbarás és roppant gyümölcsös. Gyönyörű színét csodáltuk meg legelőször. Majd a merlot, a pinot, a syrah, a kékfrankos és a kadarka házasítás harmonikus savait ízlelgetve egy kis maradék cukor győzött meg arról, hogy idén ennek a rozénak többször fog kipattanni a dugója egy-egy beszélgetős estén.

A Cserszegi Fűszeres igazi női bor, legalábbis szerintem. A Jásdi Cserszegi Fűszeresét azért szeretjük, mert a kedvenc bodzás illat mellett rózsás jegyeket is felfedezni vélünk. A szakértők ajánlása szerint, aki a málnaszörpöt szereti, kötelező választás. Fűszeres, gyümölcsös, és bár száraz, de a kezdő kóstolók is élvezni fogják minden üde, élénk kortyát.

Végül egy új bor a palettánkon. Szőke Mátyás 2016-os Irsai Olivér-je számomra a nyári frissességgel egyenlő. Citrusos jegyek, körte, szőlővirág jellemzi, finom, fűszeres, friss újbor a Mátraaljáról. A fajtára jellemző könnyedsége, a lágy savai, a muskotályos ízvilága miatt lehet nagy kedvenc.

Comments Disabled