Gimik és tinik – avagy a kedvenc sorozataink, amelyeket felnőtt fejjel is nézünk

Iskolába járnak, szerelmesek lesznek, aztán szakítanak. Tömören ennyi. Mégis imádjuk nézni, izgulni velük, sokadjára is újra nézzük… Mutatjuk a kilenc kedvencet, ami top listás!

Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci

Mindenképpen ennek kell lennie az első helyen. Egy méltatlanul alul értékelt sorozat, pedig szerintünk a legjobb, ami ebben a kategóriában készült. Nagyon erős színészi játékkal, (Kyle Chandler…) valódi drámákkal, életszagú helyzetekkel, és nagyon jó történettel. Érdemes ledarálni, bár az utolsó évad már nem az igazi. Ha belevágsz készülj fel, már az első rész oda szegez, és kábé a huszönötödik perctől zokogni fogsz. És csak utána jön a java…

 

 

Glee

Úgy látszik tendencia, hogy az első két, három évad után a sorozatok lecsúsznak, nincs ez másként a Glee-vel sem, de addig… Viszonylag ritka eset, hogy az első rész sugárzása után a csatorna azonnal szerződik a második évadra, a Glee esetében ez történt. Remek zenék, ügyetlen karakterek, akikben simán magunkra ismerhetünk. A sorozat szomorú tragédiája a valóság: a főszereplő Corey Monteith heroin és alkohol túladagolásban halt meg a forgatások közben. Hollywood nem ártatlan, még a tinédzserekről szóló sorozatok esetében sem.

One Tree Hill – Tuti Gimi

Ezzel a rettenetes magyar címmel futó sorozattal sokszor találkozhatott mindenki, aki szombaton takarítás közben az RTL valamelyik csatornáját nézte. És ilyenkor szépen ott is ragadtunk előtte. Bár itt is érvényes a néhány évad utáni kifulladás, az OTH elég sokáig bírta a szereplők kusza szerelmi ügyeit. A legtöbben akkor hagytuk ott, amikor az ötödik évad egyre szürreálisabb fordulatokat vett… Remek zene, klassz ruhák, izgalmas pubertás kor.

Gossip Girl – A pletykafészek

Sokan sokfélé tini sorozattal próbálkoztak, és ezek közül talán a Gossip Girl volt az, ami utol tudta érni a kilencvenes évek remek felhozatalát. Ma már történelem, hogy a csodaszép Blake Lively innen indult, és legyünk őszinték ki ne szerette volna, a ruháit? Vagy bármelyik szereplő ruháit?

Gilmore Girls – Szívek Szállodája

Bár teljesen hivatalosan nem ide sorolandó, mi most mégis megtesszük, mert a Gilmore lányok szerelmi életénél kevés izgalmasabb dolog volt a televíziózás történetében. Még ha ez enyhe túlzás is, a tavalyi hypeból simán látszik, hogy még mindig fut a kérdés: Jess vagy Dean vagy Logan?

Veronica Mars

A sorozat, ami nem az, ami. A cuki szőke lány nyomoz ugyanis rögtön megdőlni látszik, amikor olyan durva témák jönnek elő, mint a gyermek bántalmazás, vagy a gyilkosság. A helyenként roppant melankolikus sorozat zsenialitása abban (is) rejlik, hogy Veronica remek karakter, és okoskodása ellenére soha nem idegesítő. Az évad végi cliffhanger megoldódni látszik, aztán jön egy újabb csavar és csak pislogunk. Nagyon izgalmas és sokszor újra nézős sorozat – tökéletes zenékkel!

Dawson’s Creek – Dawson és a haverok

A ma már helyenként iszonyat idegesítő Dawson szintén a szombat délelőtti tévénézők nagy kedvence volt. Pedig (figyelj) kábé a harmadik részben Dawson haverja Pacey összejön a nála sok-sok évvel idősebb tanárnőjével. Tegye fel a kezét, aki ezt elfelejtette! Ugye? Tanulságokkal teli, tündéri sorozat, szerethető szülőkkel, gyönyörű tájakkal és (megint) szuper zenékkel.

Rosswell

Viszonylag kevesen ismerik itthon ezt a sorozatot, ami arról szól, hogy idegenek érkeznek Roswellbe, és itt is maradnak. Suliba járnak, szerelmesek lesznek és a többi. A nagyszerű Catherine Heigl szépségkirálynő lesz, de a többiek sem maradnak észrevétlenek. A konfliktus viszonylag egyszerű: nem lebukni a helyi zsaru előtt. Bár rémesen egyszerűnek tűnik, és kicsit bugyutának is, a Roswell egy tök jó sorozat!

The O.C. – A narancsvidék

Amiről azt hiszed, hogy milyen jó Amerikában élni. Aztán már nem. Kalifornia, szörf, gazdagok és szegények, Seth, Pókember csók és Mischa Barton, aki azóta sem tudott semmi mást felmutatni. Igazi „guilty plesure” este elkezdős, hajnalig bámulós.

Ugye, hogy néhányat most azonnal újra kezdenél?

 

Comments Disabled