10 dolog, amit csak a göndör hajú nők érthetnek meg

Csodás csigák, káprázatos hullámok, loboncos fürtök, bodros hajzuhatag: csak néhány jelző, ami megilleti a természetes göndör hajjal megáldott nőket, ám ők néha nem egészen így látjuk a saját hajukat.

Akinek rövid haja van, hosszút szeretne, akinek hosszú, az pedig rövidet. Nincs ez másként azokkal a nőkkel se, akiknek egyenes hajuk van. Ők gyakran arra vágynak, hogy göndör tincsekkel ébredjenek fel, míg a göndör hajúak egyenes hajra vágynak. Hogy egy kicsit belelássunk a göndör hajú nők életébe, jöjjön 10 dolog, amit csak azok érthetnek meg, akik természetes göndör hajjal születettek.

A göndör hajúak legnagyobb ellensége az eső és a párás időjárás

Még az egyenes hajúakra is hatással van a levegő páratartalma, de egy göndör hajúnak maga a katasztrófa, ha Természet anyánk úgy dönt, hogy aznap önvizet zúdít a világra. Hiszen, ha csak víz és nedvesség éri a bongyor tincseket, azonnal lelapulnak, a fejtetőre tapadnak és búcsút inthethünk azok a dugóhúzókra emlékeztető tincseknek.

“Csak reggel gyorsan kiegyenesítem a hajam és már indulok is.”

Ez a mondat sosem hangozhat el egy természetes göndör hajú nő szájából. Hiába van a birtukukban a világ legprofesszionálisabb hajvasalója, a göndörségből nem lehet csak úgy pikk-pakk szögegyenes hajat varázsolni. Gondolj csak bele, fordítva sem működik!

 

Göndör hajjal ébredni minden egyes nap meglepetés

A felkeléstől a tükörig való eljutási idő igazi izgalom, hiszen nincsen nap, hogy ne érné a göndör hajú embereket meglepetés. Nekik nincs egyforma hajú nap, ezek a tincsek úgy göndörödnek, ahogy kedvük van. Jobbra, balra, átlósan, keresztbe, szembe lógóan, lelapulva.

Mindenki  az ő hajukat akarja

“Jaj, de jó a hajad! Micsoda göndör fürtök. Én is ilyeneket akarok!” – A mondat, amit a göndör hajú nők naponta megkapnak, és nem tudnak vele mit kezdeni. Megköszönni olyan fura, mert ők ismerik a saját hajuk árnyoldalát, és erről hosszan vitatkozhatnának azzal, aki ezt a mondatot mondta.

 

“Vidd már arrébb a hajadat!”

A mondat, ami minden göndör hajú megkapott már élete során. Sosem gondolnánk, de a kiengedett mikrofonfrizura sokszor zavaró is lehet. Moziban egy göndör hajú mögött ülőnek belelóghat a vásznába, a koncerten eltakarhatja a kilátást, a színházról nem is beszélve. Összefogott hajjal elkerülhetőek ezek a kínos beszólások, és ciccegések. Annak viszont mi értelme van? Úgyis összetapad…

 

Sapkát vagy kalapot hordani? Nah, még mit nem!

Bukósisak a kerékpározáshoz? Lovaglósisak lovagláshoz? Fejvédő az építkezésen? Esetleg egy csodás szalmakalap a strandon? Hahahah! Jó vicc! Nem egyszerű dolog kalapot, sapkát vagy fejvédőt felvenni egy dús és göndör hajkoronával megáldott nőnek.

Napi egy hajgumi mínusz

Az erős és göndör hajú nőknek a hajgumi fogyóeszköz. A hajcsat esélytelen, mert semmit sem tart, a hajgumi jó megoldás, de a silány anyagból készült gumik a nap végére kinyúlnak és egy óvatlan pillanatban elszakadhatnak a megzabolázhatatlan tincsek súlya alatt.

 “Jaj, de jó a hajad, eredeti göndör? Lécci, hadd fogjam meg!”

Nincs nap, hogy a göndör hajúak ne szembesülnének azzal, hogy vadidegenek próbálják meg megtapogatni a hajukat. Kellemetlen, idegesítő, és roppant zavaró dolog ez.

 

Hajfésű, hajkefe: fogyóeszköz 2.0.

Akárcsak a hajgumi, úgy a hajregulázó segédeszközök is gyorsan fogynak a göndör hajúak fürdőszobájában. Őszintén, annak, aki még nem próbált meg kifésülni egy göndör hajzuhatagot, az nem is fogja átérezni azt, amikor eltörik a fésű a kézben.

Ha találtál egy jó fodrászt, ne ereszd el!

Nincs sok fodrász, aki jól tud bánni a göndör hajjal, így ha találtál göndör hajúként egy fodrászt, akkor azt becsüld meg. és soha ne ereszd el! Nincs is rosszabb annál, mint beugrani valahová egy gyors vágásra, aztán sírva kijönni, mert elrontották a szép göndör hajad…

Comments Disabled