3 tanács, ami segít, hogy könnyebben válts természetes dezodorra

Ha nem szeretnéd tovább károsítani a tested mindenféle kémiai anyagokkal, akkor teljesen megértünk. A természetes dezodorokra való átállás azonban nem megy azonnal, viszont több szempontból is NAGYON ajánljuk!

Az elején le kell szögezzük, hogy a természetes dezodorra váltás mindenkinél másként történik, és sokaknál nem megy automatikusan. Sokan arról számoltak be, hogy néhány nap után kudarcot vallanak és visszatérnek a jól megszokott termékekhez, amik károsítják az egészségüket és drasztikus módszerekkel akadályozzák meg az izzadást. Ám ha kitartó vagy, akkor a természetességre való törekvésed eléri a célját.

Légy tisztában azzal, hogy mi van a drogériás termékekben!

A kozmetikumok, amelyeket olcsón állítanak elő hatalmas mennyiségben, nem meglepő, hogy olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségünkre. Parabének, ftalátok, alumínium – csak három azokból az anyagokból, amelyek allergiát, érzékenységet válthatnak ki a használójukból. Miért ne kerülhetnéd el ezt azzal, hogy természetes összetevőjű termékeket használsz?

Ne szégyelld, hogy izzadsz!

A verejtékezés teljesen természetes folyamat, hiszen a testünk így szabadul meg a felesleges méreganyagoktól, amellett, hogy a hő háztartásunkat is szabályozza. Normál körülmények között napi fél liter verejtéket is kiizzadhat magából az ember. Maga az izzadtság színtelen, szagtalan, sós folyadék, amit természetes módon kordában tarthatunk. Ha úgy érzed, hogy a sportolásnál, vagy stresszhelyzetben jobban izzadsz, akkor használj olyan természetes dezodort, ami kifejezetten a kritikus helyzetekben fejti ki hatását.

Adj időt magadnak!

A szervezetednek szüksége van némi időre, és az átállás nem egy éjszaka alatt fog lezajlani. Szintén idő kell ahhoz, hogy a tested alkalmazkodjon a természetes összetevőkhöz, és hogy a felhalmozott alumínium végleg kiürüljön belőled. Addig amíg erre vársz mindennap alaposan mosd meg a hónaljadat, és tartsd tisztán a testedet, és hagyd, hogy távozzanak a méreganyagok. Van, akinél három – négy nap az átállás, de lehet pár nappal több is.

+ 1 Vonj be másokat is!

Ha nálad már működik a dolog, akkor buzdíts másokat is, hogy váltsanak természetes dezodorra, mert jót tesznek vele maguknak. Persze lesznek olyan emberek, akik néhány nap múlva feladják, és visszatérnek az erős izzadásgátlójukhoz, de ez az élet rendje. Próbálj meg őszinte lenni, és mindent elmondani arról, hogy neked hogy ment ez az egész, és bízz abban, hogy mások is követnek a természetesség útján. Hajrá!

A főszerkesztő ajánlása:

Nem titok, hogy egy hároméves édesanyjaként, és dolgozó nőként időnként “lever a víz.” Első körben ezt kell elfogadni: az izzadás stressz helyzetben teljesen rendben van, nem szégyellni való dolog. Az már sokkal érdekesebb, hogy mit teszel ellene. A természetes dezodorra való átállás nálam egy határozott döntés volt, fel voltam készülve, hogy néhány napig jobban oda kell majd figyelnem a kényes területre – utána viszont megjön a gyümölcse a kalandnak. És tényleg. Ma már nem tudom elképzelni, hogy a drogéria polcáról levegyem a pár száz forintért, tömeggyártásban készülő mérgekkel teli “golyós”-t, mert rájöttem, hogy egy borzalom. Tudom, most azt gondolod, jól van ez így, rendben van, hogy nyáron ragad mindened, sárgák a ruháid stb.

Több terméket is használok, most éppen a Bluberry Krémdezodorját, ami nagyon kellemes állagú, elég egyszer (!) használni egy nap, például reggel, és a nap hátralévő részében nincs vele gond. Nincs kellemetlen szag, nincs tocsogó izzadás, semmi. Teszteltem, kipróbáltam, szeretem. És nagyon jó szívvel ajánlom a nyárra kipróbálásra. Utána már úgy sem fogsz visszatérni a régi golyóshoz, ebben szinte teljesen biztos vagyok.

 

forrás: mindbodygreen

Comments Disabled