DIY: 13 kacatnak tűnő tárgy, ami a kertedben új életet kap

Ha semmit sem szeretsz kidobni, és van kerted, akkor ezeket az újrahasznosított, DIY ötleteket imádni fogod. Nem kell hozzájuk különös szaktudás, ráadásul tuti, hogy még egyikre sem gondoltál még így, ebben a formában. Barkácsolásra fel!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy birtokolsz saját kertet, akkor mondhatjuk, hogy könnyű dolgod van. Bár ahhoz, hogy egy kert igazán otthonos, és rendezett hatást keltsen nem elég néhány jól elhelyezett növény. Ennél kicsit többre van szükség, és ezt könnyen elérheted, ha egy kis időt szánsz a kertedre. Nézz körül a most következő tizenhárom ötlet között, hátha találsz valamit, amit te is megvalósíthatsz és ezáltal egy kicsit egyedibbé varázsolhatod a kertedet.

1. Régi kannából kerti dísz, amin csodásan csillan majd meg a napfény reggelente

 

2. Adj a maradék tégláknak új értelmet!

Ha az építkezésnél nálatok is megmaradt egy-két felesleges tégla, akkor simán felhasználhatod növénytartóként újra. Fújd le valamilyen színnel a téglákat, pakold egymásra, egymás mellé, ahogy jól esik majd csodáld a belőlük kihajtó új életet.

3.  A padláson porosodó régi ágykeret új élete

Ki mondta, hogy a régi bútorok semmire sem jók? Ha lecsiszolás után lefújod a régi vaskertet akkor “megágyazhatsz” a színes virágoknak a kertben. Akár még kis éjjeli szekrényt is keríthetsz az ágykeret mellé, biztos, hogy mindenki a csodájára fog járni.

4.  Régi textitelek és a beton találkozása

Különleges technika hódít már egy ideje, aminek főszereplője a beton. Bizony! Ha szeretsz betont keverni, akkor ajánljuk, hogy a megunt asztalterítőidet, vagy törölközőidet ne dobd ki, hanem öntsd betonba. A textileket helyezd rá egy felfelé fordított cserépre (a hosszú anyagoknál érdemes egy botra szúrni a cserepet), majd az egészet öntsd le betonnal. Miután megszáradt szedd ki belőle az anyagot, ezután csak virágokat kell bele ültetned és voilá!

 

5.  Régi tányérokból virágszegély

Tudjuk, hogy elég nehéz megválni a Zsolnay mintás cseréptányéroktól, de biztos, hogy nálad is van néhány olcsóbb mintás tányér, ami már csorba, vagy nem illik a mostani étkészletbe, így nincs funkciója. Az ilyen tányérok a földbe szúrva jó kis virágszegélyek lehetnek. Jól mutat nem?

 

6.  Mary Poppins leszállt a kertben

Ha van egy használaton kívüli esernyőd, akkor nem érdemes egyből kihajítani. Helyezz a közepére virágföldet és ültess bele.

7.  A régi vágódeszka új élete

Imádni fogják a gyerekek ezt a vágódeszkából eszkábált amőba játékot. Egy nagy méretű, de már nem használt vágódeszkába égess, vagy fess bele 2 vízszintes, és 2 függőleges vonalat, majd pedig tedd rá egy farönkre. Oda is erősítheted, hogy ne essen le. Keress a kertben (vagy patakparton) megfelelő méretű köveket, amiket akár egyszínűre, akár mintásra is lefesthetsz. Ha megszáradtak máris indulhat az amőbázás 🙂

8. Fémhulladékból mutatós bagoly

Mire nem jó néhány rozsdás konyhai eszköz! Egy régi sajtreszelő, egy-két kupak, és pogácsaszaggató is elég, és máris készen van ez a cuki bagoly figura, ami meglepheti a kertedben sétálókat.

9.  Régi gumiból kerti tó

Ha van egy nagy autógumid, máris nyert ügyed van. A gumit műanyaggal kibélelve, majd lebetonozva máris elkészítheted a saját kerti tavacskádat.

10. Régi lécekből virágzó asztal a teraszra

Csak a képzeleted szabadhat határt az asztalos tudásodnak. Elég néhány lécet összekalapálnod (vagy egy már kész bútort kifúrnod középen), hogy feltöltsd a saját kis asztalkádat földdel és kivirágoztathasd belőle egy saját mini kertet.

11.  Borosüveg dugókból virágzó kert

Ha a tél folyamán elfogyasztottál néhány üveg bort, akkor biztos, hogy megőrizted az üvegek dugóját. Ennek most jó hasznát veheted, mert szuper kerti segédeszközt készíthetsz belőle. Egy egyenletes falapra felragasztva ezek a dugók segíthetnek abban, hogy tökéletes távolságra vethetsd a kertedbe a magvakat, vagy a kis hagymákat.

12. A fésülködő asztalból pozsgás rejtekhely

Ha van egy régi tükrös fésülködő asztalod, amit már nem használsz, akkor a teraszodra igazi látványosságot készíthetsz belőle. A kihúzott fiókokba kerüljön virágföld, a fiókokba pedig pozsgások és szárazságot tűrő sziklakerti növények.

13. Két megunt székből pad

Itt nem lesz az, hogy két szék közül a pad alá esel! Néhány léc megvásárlásával (bár ezeket is találhatsz otthon a fészerben, ha keresgélsz kicsit) és két jobb életet élt székből csodás kerti pad barkácsolható. A színe is rád van bízva, színes festékkel ugyanis új színűre varázsolhatod ezt a különleges bútort, ami a teraszod éke lesz.

Ugye, hogy milyen könnyen lehet inspirációhoz jutni? Irány a kert!

Comments Disabled