Advertisement

10 dolog, amit a boldog párok *majdnem* minden nap megtesznek

Amikor véget ér egy mese, akkor Hamupipőke és szerelmes hercege a szürke hétköznapokat élik. De mit tesznek azért, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak?

Talán nem kell professzornak lennünk ahhoz, hogy kitaláljuk, ha valaki egészséges párkapcsolatban vagy boldog házasságban szeretne élni, annak nem a Disney mesékből kell ihletet meríteni. Persze ehhez jó lenne tudni, hogy mi tesz bennünket boldog párrá? Mert az tuti, hogy drágakövekre és pénzre nincs szükség hozzá. Viszont vannak azok az igazán apró dolgok, amelyeket mindennap csinálhatunk és nagyon is alkalmasak arra, hogy boldoggá tegyenek bennünket.

Kommunikáció

A kötődés egyik formája. Egy valódi beszélgetés naponta legalább egyszer elég, hogy félresöpörjön minden félreértést. Ha törődsz a pároddal vagy épp van valami kifogásolni való vele kapcsolatban, beszélj vele! Mondd el neki, kezdeményezz beszélgetést! De kérlek ne zsémbelj vagy panaszkodj, és arra is figyelj, hogy ne csak a problémát lásd. Helyezd át a hangsúlyt a negatívumokról a pozitív részekre. A kommunikáció másik formája, ha bevonjátok egymást a napi dolgaitokba. Így biztosan nem mulasztjátok el egymás napjának örömeit és nehézségeit, hanem ellenkezőleg: együtt élitek meg őket.

Közös érdeklődés

Az egészséges párkapcsolat egyik ismérve, hogy bizonyos dolgok mindkettőtöket érdekelnek (persze nem az élet minden területén, az már azért túlzás lenne). A boldog párok élvezik egymás társaságát függetlenül attól, hogy mit csinálnak.  Lehet, hogy nem rajongsz a fociért, és az is lehet, hogy ő nincs elájulva attól, hogy a Született feleségek hatodik évadát nézze veled, de biztos akad olyan dolog, amelyet tudtok együtt csinálni. Ott van például a főzés. A férfiak szeretnek főzni és szeretik a kihívásokat is. Vagy fogjatok bele együtt a kertészkedésbe. Haladjatok először kis lépésekkel, és a végén lehet, hogy egy gyönyörű kertet hoztok létre. Együtt.

Együtt töltött idő

Kétség nem fér hozzá, hogy ebben a felgyorsult világban nehéz időt szakítani a személyes szórakozásunkra. De miért is ne szakíthatnánk ki egy fél órácskát a napból? Ezt a kis időt aztán kihasználhatjuk egy közösen elköltött ebédre vagy egy közös bevásárlásra is akár. Aztán hétvégén lehet csinálni valami különlegeset, mondjuk elmenni autósmoziba. Még ha a film nem is érdekel annyira, azért az is klassz, ha csak úgy hátra dőlünk a kocsiban kezünkben egy jó adag pattogatott kukoricával és élvezzük, hogy együtt vagyunk a csillagos ég alatt.

Ölelkezés

Egyszerre menni aludni esténként nem feltétlenül jelent szexet. Lehet azt is, hogy csak egyszerűen befekszetek az ágyba és jól összebújtok a paplan alatt. Tudtátok, hogy kutatások bizonyítják, hogy ölelés közben a partner illatának beszippantása pozitív hatással van a kapcsolatra? Ez azért van, mert a párunk testének illata kémiai reakciókat indít el bennünk, amelynek hatására kényelemben és biztonságban érezzük magunkat.

Puszilkodás

Vannak emberek, akiknek ez furán hangzik (én is ismerek egy házaspárt, akik egyáltalán nem adnak puszit egymásnak, ki tudja miért), pedig ez egy nagyon hatékony módszer mindkét félnek, hogy boldogok legyenek.

Reggel munkába menet előtt, vagy amikor hazaérünk a munkahelyünkről olyan jó egy kis ölelés, egy finom kis puszi. Legyen csak ebből szokás! Ha egyszer megszokjátok, akkor biztosan nem hagyjátok ki soha többet, elhihetitek. A boldog párok gyakran adnak egymásnak puszit és akkor ölelik meg a másikat, amikor csak úgy érzik. Talán épp ettől olyan boldogok, nem igaz?

Szeretlek!

Állandóan kifejezni szeretetünket talán monotonnak tűnhet, de megnyugtatunk, semmiképp nem az. Olyanok ezek, mint a varázsszavak. Elég naponta kétszer elmondani és tényleg varázserejük van. Ahogy a régi Boyzone sláger is mondja: „csak a szavaim vannak arra, hogy meghódítsam a szíved” (“it’s only words, and words are all I have, to take your heart away”)

Humorérzék

A többi más dolog mellett a humorérzéke volt az, ami az elején megfogott a férjemben.  A legváratlanabb pillanatokban is elő tud állni valami poénnal és percekig tudok nevetni, ha mond valami vicceset. A humor és a nevetés a legnehezebb perceken is át tud segíteni és sokszor még a problémák megoldásában is segíteni tud. A boldog házaspárok mindig tudják mikor kell egy kis szellemesség. És a nevetés, még ha a Föld legképtelenebb viccén is, képes összekovácsolni két embert.

Kikapcsolt telefonok

Sajnos tény, de a legtöbb időt munkával töltjük. A maradékot pedig szintén munkával, csak már nem a munkahelyen, hanem otthon. Úgyhogy már csak egész pici idő marad arra, amit együtt tölthetünk. Hasznosan. Szóval ne ilyenkor böngésszünk és szörfözzünk a neten, vagy cseteljünk a közösségi oldalunkon, hanem némítsuk le a telefonunkat és figyeljünk egymásra. Az internet helyett kapcsolódjunk inkább párunk arcára, merüljünk el a szemében és abban, amit mond. Imádni fogjátok!

Nagy nyilvánosság előtt

Ezt úgyis mondhatnánk, hogy tegyétek közszemlére a szeretetet! Vagyis nyilvános helyen is nyugodtan fogjátok meg egymás kezét, öleljétek át egymást, adjatok bátran puszit egymásnak.  Amikor épp vártok a buszra a megállóban, csináljatok úgy, mintha épp akkor ismerkedtetek volna meg. Játsszátok el amint beszédbe elegyedtek egymással, mint két idegen. Nagyon jó lesz!

Közös tervek

Amikor a jövőről gondolkoztok, akkor valószínűleg fogjátok a naptárat, a jegyzeteket, a számológépet és leültök vele a konyhaasztalhoz. De lehet úgy is, hogy leültök egymással és megbeszélitek ki, mit, és hogyan szeretne. Hiszen egy csapat vagytok, együtt vagytok felelősek a gyerekekért, a karrieretekért, a szerelmetekért, a családi kasszáért. A közös tervezés összekovácsol benneteket és erősít a kapcsolatot.

Természetesen biztos receptje senkinek nincs, hiszen minden ember, minden páros más. De az biztos, hogy a részletek és az apró gesztusok egymás felé, mind boldogabbá tesznek bennünket.

 

Nézd meg ezt is:

30 történelmi fotó, amit ma meg kell nézned!

Ezek a képek hangosan beszélnek a múltról, kérdéseket vetnek fel, vagy csak egyszerűen szájtátva nézzük, hogy milyen is volt régen… Salvador Dali és Coco Chanel. A medve, mint a hátfájás gyógyítója – Románia, 1946. Az új világ rekord felállítása, 1948. Szexuális felvilágosítás – 1929. Favágók az …

Íme a világ 10 legjóképűbb férfija, legalábbis a tudósok szerint…

A tudomány jelenlegi állása szerint a világ legjóképűbb férfija, nem más mint George Clooney. De kik lehetnek a többiek? A digitális arctérkép lehetővé tette a tudósok számára, hogy teszteljék a világ egyik legsármosabb férfijének arcát. Rövidesen ki is derült, hogy Clooney arca 91,86 százalékos pontossággal …

Comments Disabled