Van más életcélom is, mint a házasság… nem is egy!

Hogy szeretnénk-e majd egyszer puccos esküvőt? Naná! (Melyik nő nem?) De azért nem csak ebből áll az életünk; célok egész sora várja még a megvalósítást…

Ha végig nézünk a mögöttünk álló éveken, majd a messzi jövőbe tekintünk, jónéhány képkocka lepereg. Mi az, amit meg kellett volna tennünk (esetleg máshogy kellett volna akkor és ott) és mi az, ami még nagyon is előttünk áll? Mik azok az apró vagy épp hatalmas mérföldkövek, amikhez el szeretnénk érni, és amikre majd nyolcvan évesen visszatekintve, elmorzsolunk egy könnycseppet – egy elégedett mosoly kíséretében? Most összeírtuk, a mi listánkat.

Egyedül élni

Ezt egyszer feltétlen ki kell próbálnunk! Se szülők, se testvérek, se haverok, sem lakótársak (és még a családalapítás előtt): egyedül bérelni egy kéglit, ahol minden úgy van kialakítva, hogy a mi ízlésünket tükrözze, a mi kényelmünket szolgálja.

Harcba szállni egy fóbia ellen

A legfelszabadítóbb élmények egyike, amikor a durva félelmeinket leküzdve, kipróbálunk valami igazán komfort zónán kívülit. Mi az, amitől rettegsz? Nyilvános szereplés? Akkor vegyél részt egy színészkurzuson. Ejtőernyőzés? Akkor ugorj egyet. (Aztán számolj be nekünk róla, hátha mi is kedvet kapunk hozzá…)

Meglepni a szülőket egy utazással vagy csak egy vacsorával

A drága szüleink… Ők azok, akik időt és pénzt nem kímélve, minden tőlük telhetőt megadva; felneveltek minket! Ám cserébe soha semmit nem voltak hajlandóak elfogadni, maximum egy „köszönöm”-öt, ezért, ha végre a saját lábadra állsz, fizesd be őket egy egzotikus útra, vagy vidd el őket egy hangulatos étterembe, ahol bármit fogyaszthatnak – a Te kontódra. Ezzel nemcsak nekik szerzel egy különleges élményt (az is előfordulhat, hogy teljesen ledöbbennek, milyen önálló és felnőtt lettél), de semmihez sem fogható érzés, hogy egy icipicit „törleszthetsz” abból a bizonyos számlából.

Egy régi (és fontos) baráti kapcsolat felfrissítése

Most őszintén; biztos, hogy létezik neked is legalább egy olyan kapcsolat a múltadban, amit hiányolsz a jelenlegi életedből. Tudjuk, a büszkeség, meg az a sok-sok idő, ami azóta eltelt.. nem engedik, hogy kapcsolatba lépj vele. Tudod, mit? Nem kell agyalnod, csak emeld fel a telefont és hívd fel! Találkozzatok, és ha még mindig megvan a kapocs köztetek, hívd vissza az életedbe. Olyan gyorsan peregnek az évek, ne késlekedj!

Saját egyéni pénzügyi konstrukció kialakítása

Magán nyugdíjpénztár, befektetés, értékpapír, tőzsde, lakáskassza, életbiztosítás; bármelyik is a számodra megfelelő választás (vagy épp ezek kombinációja), vágj bele! A mai viszonyok mellett semmiben sem lehet biztos az ember, csak abban, amit maga tesz félre. Vezess kimutatást a vásárlási szokásaidról, kiadásaidról, bevételeidről, konzultálj több szakemberrel, és csak komplex információhalmaz birtokában dönts. Hidd el, egy év se telik bele, és hihetetlen felszabadító biztonságérzet száll meg; történhet bármi, van mihez nyúlnod, nem függsz semmitől /senkitől.

Felállni és ott hagyni egy borzalmas állást

Felkelni sincs kedved, nemhogy bemenni a munkahelyedre? Vigyázz, mert szépen-lassan akár fizikai tüneteket is produkál a tested, ha hosszú évekig tűröd a megaláztatásokat, vagy épp annyira unatkozol, hogy majd’ belehalsz. Tudjuk, hogy nem egyik napról a másikra megy a váltás, adj időt a projektnek, hogy megtaláld a számodra ideális, valódi kihívásokkal teli állást.

Befejezni (vagy épp elkezdeni) egy képzést

Itt az ideje letenni a nyelvvizsgát, ami a diplomádhoz hiányzik, befejezni az utolsó évet a fősulin, vegy elvégezni a mesterképzést. Ha pedig a jobb agyféltekés rajzolás vagy a rúdtánc az, amit szívesen megtanulnál, akkor is szedd össze a bátorságod és győzd le a lustaságod, a félelmeid vagy legyen bármi, ami gátol.

Egy fényűző holmi megvásárlása

Amikor először ki tudod fizetni a számláid, vagy tele pakolod a hűtőd egy saját keresetből finanszírozott nagy-bevásárlás után, az persze hihetetlen büszkeséggel tölt el. De a hétköznapi szükségletek kielégítése egy idő után természetessé válik és szinte nem is érezzük, hogy ér valamit a pénzünk, a munkánk, hogy érdemes annyit gürcölni. Nézz ki valamit, amit elvileg nem engedhetsz meg magadnak: egy luxusórát, egy márkás parfümöt, egy aprócska, irreálisan drága táskát, és vedd meg magadnak! A sok lemondás, akció-keresés helyett most üzend azt magadnak, hogy „igenis megérdemlem, megtehetem!”

Megtalálni életünk könyvét/filmjét

Mindenki számára léteznek monumentális művészeti alkotások. Lehet ez egy film, egy vers vagy egy regény; egyszerűen soha többé nem lesz olyan az életed, mint előtte volt. Ám ahhoz, hogy ezt megtaláld, előfordul, hogy több száz könyvet is el kell olvasnod, és pont az a tapasztalat, amit azokból szerzel, vezet majd el ahhoz a bizonyos sorsdöntő élményhez. Ha pedig megtaláltad, őrizd meg: szerezz be egy saját példányt, örökítsd meg egy tetoválás formájában, vagy készíts falmatricát az emlékére.

Persze ezek csak a mi ötleteink… Kedvcsinálónak, gondolatébresztőnek szántuk őket. Hiszen a mi sztorink nem csak a szép szőke hercegre való áhítozásról szól. És te mivel egészítenéd ki a listát?

Olvasd el ezt is:

 

 

Így néz ki a világjáráshoz átalakított iskolabusz!

Ez a család úgy gondolta ezzel barangolja be Európát! És milyen jól tették! Nézd meg milyen ötletes lakóhely lett ez a régi busz! A három fős család hat másik barátjukat is el tudja szállásolni az utazások során! Forrás: BoredPanda Nézd meg ezt …

No Comments