Smink tippek, amelyek jól jöhetnek, ha már elmúltál 30 …

Mi, akik már kinőttünk a gondtalan huszas éveinkből, tudjuk, hogy reggelente nem árt egy kis optikai tuning. De biztos, hogy minden trükköt bevetünk, vagy van egy-két dolog, amit máshogy kéne csinálni?

Fogadjunk, hogy Ti is ugyanazt a tíz évvel ezelőtti jól bevált színeket használjátok, ha a reggeli sminkre kerül sor. Mert én igen, és egészen idáig nem is jutott eszembe, hogy kísérletezzek: egy kis alapozó, egy kis testszínű szemhéjpúder és némi szemceruza. Ennyi. De most leszámolunk ezzel, mert van még új a nap alatt, és egyébként is, az eredmény magáért beszél majd.

Használjunk korrektort!

Olyat válasszatok, amelynek árnyalata illik az alapozóhoz és feltétlenül győzödjetek meg róla, hogy nem fog tréfát űzni veletek a üzlet világítása.

Koncentráljunk az ajkakra is!

Az a legjobb választás, amelyik legjobban illik a sminketek tónusához és a bőrötök árnyalatához.

Hidratáljunk!

Akár hiszitek, akár nem, az arcotok hidratáltsága sok mindent elárul bőrötökről és a napi rutinotokról is. Még a lustaság sem indok, hogy hagyjuk szomjazni a bőrünket. Ahogy arra sem, hogy sminkben feküdjünk le aludni.

Hangsúlyos szemöldök:

Na, a szemöldök az, amit semmiképp ne hagyjatok figyelmen kívül, ugyanis meghatározza az egész arcot! Mindig győzödjetek meg róla, hogy szépen formázott legyen.

Alapozás az ajkakon…

Ha a rúzs vagy a szájfény alá egy kis alapozót is használunk sokkal tartósabb lesz az eredmény.

…no és az arcon is:

Bármit is csinálsz, az alapozót soha ne hagyd ki. Már nincs az a hamvas bőrünk, mint húsz évesen, akadnak rajta szépséghibák, foltok, amelyeket jobb eltüntetni, hogy bőrünk egységesebb legyen.

Bronzosítás

Egy leheletnyi bronz árnyalat és máris megvan az egészséges arcszín és csillogás, ami épp elegendő egy nappali sminkhez.

Bátran kérjünk tanácsot!

Ha bizonytalanok vagytok, inkább kérjétek ki egy sminktanácsadó véleményét bármelyik parfümériában, mint hogy úgy nézzetek ki, mint egy Frida Kahlo festmény.

Kontúrozás

Lehet, hogy nem fogjátok elhinni, de például Kim Kardashian esküszik rá. És a plasztikai sebészhez sem kell szaladgálni, ha van néhány szépséghibánk, amelyeket szeretnénk eltüntetni. Egy kis smink segít valamit vékonyabbnak vagy akár fiatalabbnak láttatni. Persze az a legjobb, ha először kikéritek egy profi sminket tanácsát.

Ha esetleg van olyan tipp, amelyet kihagytunk, akkor bátran kommenteljetek!

No Comments