Varázslatos fotók a feketepiacról kimentett állatokról

Amikor az állatok a feketepiacra kerülnek elveszítik szabadságukat és rossz esetekben életüket is. Szívszorító sorsuk néha szerencsés fordulatot vesz, amelyet a következő képek csodásan mutatnak be nekünk.

Egy kaliforniai állatmenhely (Animal Track) egy los angeles-i fotóssal, Natasha Wilson of De Anastacia-val  karöltve elhatározta, hogy megmutatja azoknak a szerencsés állatoknak a szépségét és erejét, amelyeket a feketepiacról kimentettek. “Where the wild things are”, vagyis Ahol a vad dolgok vannak címmel indították útjára együttműködésüket, melynek eredményei ezek a fotók a csodás állatokkal.

Farkas

Scout egy ötéves farkas-kutya keverék, aki súlyos gerincproblémákkal küzd. A filmiparból került a menedékhelyre, miután korábbi “gazdái” rájöttek, hogy folyamatos orvosi kezelést igényel.

Afrikai szervál

Monzo egy tizenegy éves közepes méretű afrikai macskaféle, akit elkoboztak illegális tartójáról.

Nevető jégmadár

A kilencéves Bam-Bamot fogságban tenyésztették. Korábban egy másik madár megtámadta, melynek következtében elvesztette csőrének alsó felét, így folyamatos segítségre szorul, ha evésre kerül a sor.

Kakaduk

Jake-t és Cami-t korábban háziállatként tartották otthon, de ki tudja miért, a tulajdonosok megunták a róluk való gondoskodást.

Bengáli macska

Cheshire-nek, a tizenegy éves macseknak már jó sok gazdája volt életében. A legutóbbinak nem volt rá ideje, sokat volt egyedül, ezért elég sok rossz szokást alakított ki: mindenhová elvégezte a dolgát, a függönyökkel szórakoztatta magát… Sajnos az ő története elég tipikus az olyan egzotikus állatok esetében, akiket háziállatként tartanak.

Mókusmajom

A hétéves és korábban magántulajdonban élő Luke sajnos csúnya harcba keveredett egy másik majommal, melynek az lett a vége, hogy elveszítette az összes ujját a jobb kezén.

Amerikai farksodró medvék

A hároméves Honey Bear örömmel fogadta társává az egyéves Lunát, akit az anyja támadott meg korábbi gazdáinál. Éjjeli állatok lévén, ők a menhely éjszakai őrzői.

Tarajos sül

Quillamenia (a képen) és férje, Al Sharpton már 2008 óta a menhely boldog lakói, és korábban is egy ilyen helyen éltek, ahonnan sajnos el kellett jönniük, mert nagyon felduzzadt a létszám.

Nagy mara család

A két év körüli marák Arizonában laktak korábban magántulajdonban, és kit tudja miért, “szerető gazdijuk” lemondott róluk.

Vörös kenguru

Az ötéves nőstény Bella-Roo-t korábban illegálisan tartották, de most már szerencsére Animal Truck gondozásában áll.

Sivatagi róka

Az egyéves Dobie névre hallgató kölyök azután került a menhely gondozásába miután anyja ellökte magától Minnesotában.

A jelenleg hetvenhat centi hosszú és hétéves alligátort egy fürdőkádban tartották. A kedves gazdinak csak később esett le, hogy az állat felnőtt korára a négy méteres hosszúságot is meghaladhatja.

Pávián

Krissy most az állatmenhely királynője, pedig korábban több társával együtt a filmiparban kellett dolgoznia.

Tatu

Frank, a hátsávos és négyéves tatu korábban San Diego-ban élt magántulajdonban.

Menyét

A menhelyen élő öt kis menyét ragyogóan érzi magát egymás társaságában. Közülük többen illegális tartásból kerültek az Animal Track-hez.

Majmok

Squirt és Maci nagyon jó barátnők. Squirt huszonhárom éves kapucinus majom keverék és korábban ő is a filmiparban dolgozott. Az ötéves Macit viszont egy arizonai nő tartotta otthonában, majd mikor elköltözött Kaliforniába, a menhelyen hagyta kis kedvencét.

No comment…

Forrás: boredpanda.com

gsbox_banner

 

No Comments