A mesés kelet legbefolyásosabb asszonyai

A Közel-kelet csodaszép asszonyai nincsenek mind elrejtve  vallásos ruházat alá és egyre többen küzdenek a társadalmi problémák megoldásáért. 

Ők már egy új generáció, akik elegáns stílusukkal és megjelenésükkel, no meg aktív társadalmi pozíciójukkal sok mindenre hatással lehetnek.

Rania Al-Abdullah

Jordánia királynéja, II. Abdullah a király felesége és a trónörökös, Hussein anyukája. Rania aktív Instagram felhasználó, aki a közel-keleti nők jogaiért és a hagyományos vallási ruházat lecseréléséért harcol.

Ameera Al-Taweel

A szaudi hercegnő nyíltan támogatja hazájában a reform törekvéseket és fontosnak tartja, hogy bebizonyítsa, hogy lehet úgy élni, ahogy a szívünk diktálja. Ameera az Egyesült Államokban tanult, autót vezet és még a férjétől is elvált. Az “Alwaleed Philanthropies” nevű jótékonysági szervezet vezetője.

Deena Abdulaziz al Saud

A Közel-kelet legdivatosabban öltözködő asszonya több divatüzletet is nyitott Qatar-ban és Szaud-Arábiában, mi több, tavaly óta a Vogue Arabia főszerkesztője és három gyermek édesanyja.

Moza bint Nasser

A korábbi qatari emír második felesége és a jelenlegi uralkodó édesanyja. A Qatari Oktatási, Tudományos és Szociális Alapítvány elnöke és az UNESCO nagykövete. Támogatja a szabad médiát és mindent megtesz annak érdekében, hogy Qatar a Szilikon-völgy méltó versenytársa lehessen.

Haya bint Hussein

A jordán király testvére és Dubai uralkodója, Mohammed bin Rashid Al Maktoum felesége. Miután Oxfordban befejezte tanulmányait, visszatért hazájába és azóta az ENSZ békenagyköveteként dolgozik.

Lalla Salma

A marokkói VI. Mohammed király feleségeként ő az első királyné, aki nyilvánosan felfedi magát és nem takarja el haját és arcát. Szintén egy tanult nő, mérnöki diplomával büszkélkedhet.

Maitha bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum

A dubai uralkodó lánya, aki imádja a sportokat, nem csoda, hogy az Egyesült Arab Emirátusok karate csapatának kapitánya. Számos rajongóval és sport eredménnyel büszkélkedhet.

Dana Al Khalifa

Vérbeli divatrajongóként egy saját blogot indított The Overdressed címmel. A világ minden tájáról követik és lányok ezreit inspirálja arra, hogy önmaguk legyenek.

gsbox_banner

Forrás: brightside.me

 

 

No Comments