10 érv amellett, hogy legyen egy kutyád!

Persze lehet, hogy ennek a növényeid egyáltalán nem fognak örülni… 

Mindig hazavár valaki.

Ha fáradtan beesel az ajtón, mert Manci néni fellökött a lépcsőházban, a főnököd egész nap a nyakadon ülve szemlélte a kilátást, vagy már megint egyedül érezted magad, amint belépsz az ajtón, elfelejted az egészet. A kutyád több annál, mint kitűnő társaság. Ő egyszerűen elfogad olyannak, amilyen vagy. Sőt mit több: hibáid ellenére imád téged.

Sosem érzed feleslegesnek magad.

Amint először az öledbe veszed a kis szőrös csomagot, felelősséggel tartozol érte. Nem kell sok ahhoz, hogy jól érezze magát: egy kis mozgás, szükségletei kielégítése (pisi-kaki), na meg jó sok játék. Nincs több siránkozás, hogy céltalan az életed: amint kutyád lesz, nem érted azokat, akik csak a mindennapos bankjegyvadászatnak élnek.

Rutinra nevel.

Azt hiszed, te neveled őt? Sokkal inkább a kutyád nevel téged! A már említett színes-szagos szükségletek rákényszerítenek arra, hogy bizonyos dolgokat elvégezz, nem beszélve arról, hogy ha sétálni viszed vagy kimész hozzá a kertbe, te is friss levegőn leszel.

Kitűnő antidepresszáns.

Ha kicsi, ha nagy, mindenképpen jobb, mint a szőranya abból a híres pszichológiai kísérletből: puha, szőrös, vágyik a törődésedre, megnevettet, és nélküled nem akar létezni. Ha szomorú vagy, belefúrhatod a fejed a bundájába; ha kisebb, az öledbe kucorodik, és mellette egészen egyszerűen lehetetlen végleg elsüllyedni a depresszió bugyraiban.

Ismerkedésre késztet.

Ha sétáltatod az ebet, vagy csak egy fórumban írogatsz róla vadidegenekkel, biztos, hogy egy idő után szert teszel „kutyás barátokra”. Mint az anyukák a játszótéren, ti “illemzacskóval” a kezetekben olyan közösséget alkottok, amibe csak annak van betekintése, aki közétek tartozik, és hogy lesz-e baja attól, ha megnyalta a kedvenc fikuszod, csak ti, kutyások tudatjátok.

Rájössz, milyen jól főzöl.

Blöki azt is megeszi, amit elrontottál. Ha véletlenül rajtahagytad a hússzeleten a rezgő mócsingot, vagy véres cafat került az ebédbe, ő még külön hálás is lesz érte. Hát nem nagyszerű? A kutya szemében a legügyetlenebb szakács is kész mesterséf, ha az nem más, mint az ő gazdája.

A kutya családtag.

Tudtad, hogy a kutyának személyisége és érzelmei vannak? Vidám, szomorú, megjátssza magát, fél… Talán nem mondunk újat vele: érző lényként szüksége van rád, és talán nem túlzás azt állítani, hogy helye van a karácsonyi családi fotókon, a gyerek mellett, a karácsonyfa előtt. (De azért lehetőleg ne öltöztesd norvégmintás pulóverbe (csak akkor, ha nagyon muszáj)…

Ráadásul még barát is.

Ki mondta, hogy csakis emberekkel barátkozhatunk? Ha egy állatban minden megvan mindaz az odaadás és figyelem, amit a barátainktól várunk, csak azért, mert nem beszél barokk körmondatokban és jambikus lejtésben, miért ne lehetne a legjobb barátunk?

Rafináltságra tanít.

Állítólag a macskák azok, akik mindenre képesek egy pár ízletes falatért, de azért a kutyákat sem kell félteni! Sokat tanulhatsz tőlük. Például azt, hogyan kell ácsingózó kiskutyaszemekkel nézni, ha fizetésemelést kérsz a főnöködtől (Igen, attól, aki a nyakadon ül, de ha kutyád van, sokszor már az se érdekel).

Mindig megvéd téged.

Legyen zsebcirkáló, vagy akkora, mint egy megtermett póniló: morog, vicsorít, harap. Őrzi a házat. Ha bántódás ér, a segítségedre siet. Vajon melyik barátnőd harapná bokán a postást csak azért, hogy téged megmentsen?

Na ugye!

Szóval említettük már?

Ha magányos, céltalan vagy szomorú vagy, szerezz be te is egy kutyát, de csak akkor, ha felelősségteljesen tudsz gondoskodni róla!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Ez a gazdi mozi poszterekre photoshopolja a kutyáját, és eléggé vicces!

Azért az ismét felmerült bennünk, hogy egyeseknek mire van idejük… De tény: régen láttunk ilyen ötletes megoldásokat! Úgy látjuk, hogy a labda visszatérő elem a kutyi életében 🙂 Forrás: BoredPanda

No Comments