Advertisement

8 bátorító gondolat, amire szükséged van, ha éppen nem vagy jó formában…

Amikor úgy érezzük, a gödör mélyén vagyunk, gyakran nehéz belátni, hogy sokszor csak néhány bátorító gondolatra van szükségünk, hogy visszataláljunk önmagunkhoz. Ha te is épp ilyen helyzetben vagy, és kilátástalannak érzed a jövőt, akkor ezt a pár sort neked írtuk!

A fájdalom egyik fő jellemzője, hogy időszakos, amire akkor is emlékeztetned kell magad, amikor úgy érzed, többé nem leszel a régi. Csak azért, mert épp a poklok poklát éled, az még nem jelenti azt, hogy soha többé nem fogsz mosolyogni!

Egy év múlva teljesen más ember leszel, és leveted a régi bőrödet, amit a fájdalom alkotott köréd. Valaki egészen mássá válsz: minden áldott nappal könyörületesebbé és jobbá; és ne feledd azt sem, hogy többek között a korábban megélt sérelmek formálnak azzá, akivé jövő ilyenkorra válsz.

Bocsáss meg magadnak! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, mégis minden nap el kell ismételned a tükör előtt, amíg teljesen el nem sajátítod. Ember vagy, tehát szabad hibáznod, szabad rosszul érezned magad, és az önvád nem állhat az utadba. Épp elég a feladat, amivel foglalkoznod kell mindennapjaid során, szóval bocsáss meg végre annak, akivé a fájdalmak formáltak!

Ideje, hogy megbocsáss magadnak…

Nagyon fontos, hogy óvd önmagad! Nem vigyázhatsz valaki másra addig, amíg meg nem tanulsz vigyázni – magadra: a mentális egészségedre, a testedre, a lelkedre. Ne engedd senkinek, hogy önzőnek nevezzen, csak azért, mert égető szükséged van arra, hogy törődj magaddal, hogy fejlődhess, hogy tovább léphess, hogy gyógyulhass.

Nem minden barátság szól örökre. Magad is észre fogod venni, hogy a nehéz időszakokban a barátok valahogy szétszélednek. Igen, feladatotok volt egymás életében, de amikor szükséged lenne rájuk, páran közülük mégis hátat fordítanak. Meg kell értened, ha rosszul is esik, hogy ez a nehéz életszakasz hűen eléd tárja, valójában kik is az igazi barátaid.

Engedd, hogy a fájdalom együttérzésre tanítson! Engedd, hogy megmutassa, hogy megállíthatatlan vagy, és ha bánt valami, kapaszkodj ebbe a gondolatba. Emlékeztesd magad, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz, és arra, hogy mások is szenvednek.

Ne legyél mindig mindenkinek “kéznél”! Leginkább most magadra van szükséged. Nem lenne jó, ha máris újabb szívfájdalom érne. Megpróbálhatod, de ne áldozd fel a mentális egészséged valaki más kívánsága miatt.

Ne akarj folyton felülni arra az időgépre! Sajnálom, de az időutazást még nem találták fel, tehát nem tudod helyrehozni, ami már elmúlt; legfeljebb levonhatod a tanulságot, és tovább léphetsz, de nem változtathatsz azon, ami megtörtént. Ha a “mi lett volna, ha” világában élsz, csak lassan ébredsz rá, hogy az idő megszépíti a múltat. A szörnyű események okkal következnek be, és sokszor a legboldogabb pillanatokhoz vezetnek minket. Ha ezt észben tartod, kevésbé akarsz majd örökké a múltban élni.

Forrás: thoughtcatalog

gsbox_banner

 

No Comments