Advertisement

15 dolog, ami miatt *egyáltalán* nem kell bocsánatot kérned

Ahogy az évek múlnak egyre inkább úgy látjuk, hogy kitisztulnak a dolgok. Átlátjuk, hogy kik is vagyunk, és melyek azok a dolgok, amelyek miatt nem kell rosszul éreznünk magunkat!

1. Ne kérj bocsánatot azért, mert őszintén élsz, és ott tartasz az életeddel, ahol tartasz. Nem hátrább és nem előbbre. Pont ott.

2. Ne kérj bocsánatot azért, mert a megszabadulsz a mérgező emberektől.

3. Sőt azzal sincs semmi baj, hogy a türelmetlen, követelőző üzenetekre nem válaszolsz.

4. Ne kérj bocsánatot azért, mert nem vagy jelen az online felületeken. Az, hogy ki mennyit és mit posztol magánügy.

5. Ne kérj bocsánatot azért, mert összeszedett vagy, és betartod a saját szabályaidat.

6. Vagy azért mert nem bocsátasz meg valakinek, aki megbántott, vagy rosszat tett neked.

7. És azért se kérj bocsánatot, ha nem teszel meg szívességet azoknak, akik csak akkor jelentkeznek, ha nekik kell valami.

8. Nem kell bocsánatot kérnek azért, ha a vita hevében őszintén elmondod, amit gondolsz.

9. Nem kell bocsánatot kérned amiatt, hogy a rossz emberekben bíztál. Hogy kihasználtak, vagy visszaéltek a szeretetteddel és a jóságoddal, egyáltalán nem a te hibád…

10. De azért sem, mert jó a kedved, vagy boldog vagy. Aki nem tudja, hogy minden nap van mit ünnepelni, és minden nap lehet találni valamit, aminek örülni kell, magára vessen. Az élet rövid, és te már tudod ezt, miért ne ünnepelnénk minden nap, hogy itt vagyunk?

11. Nem kell bocsánatot kérned amiatt, hogy kinyitod a szádat, és elmondod, ha valami bánt, vagy valaki bánt. Kicsit egyszerűbb lenne mindenkinek, ha jobban kommunikálnánk egymással.

12. Ne kérj bocsánatot amiatt, hogy más a véleményed dolgokról. Nem kell belesimulni a nagy átlagba. Ha máshogy gondolod állj ki a véleményed mellett. (Persze nem biztos, hogy igazad van, de legalább elindul egy diskurzus.)

13. Ne kérj elnézést amiatt, hogy magadnak te vagy az első.

14. És amiatt sem, hogy fontos neked a tanulás, és önmagad még jobb megismerése. Végül is erről (is) szól ez az egész, nem?

15. Végezetül: soha ne kérj elnézést azért, hogy szeretsz valakit. A te szíved, a te választásod, a te tapasztalatod. Lehet, hogy kívülről másnak tűnik egy-egy kapcsolat, de mivel te vagy benne, ez a te dolgod. A te életed. Te fogod megtapasztalni, hogy hová visz!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Nem kell mindenkinek megbocsájtani, mert nem is lehet…

A megbocsátás képessége egyetlen másik fajra sem jellemző a Földön; rajtunk, embereken kívül. Baromi jó ennek tudatában lenni, csak épp használni nem mindig tudjuk (vagy akarjuk) – de talán nem is baj. „Bocsáss meg mindenkinek, engedd el a sérelmeidet, és lépj tovább!” – Olvashatjuk a legtöbb ezoterikus témá…

No Comments