8 szokás, amit a boldog párok rendszeresen gyakorolnak

Az intimitásnak és a valódi közelségnek ugyan része a szexualitás, de nem egyenlő azzal. Annál sokkal több.

A testiség az egyik legfontosabb pillére egy hosszú távon is jól működő kapcsolatnak – és itt az egyik szón van a hangsúly. Ahogy idősödünk és elhagyjuk a “kalandozós” húszas éveinket, amikor mindent szeretnék kipróbálni; kicsit lenyugszunk, és szépen lassan rájövünk arra is, hogy azok a momentumok, amik igazán közel visznek a másikhoz, legtöbbször a hálón kívül történnek és vajmi közük sincs a szexhez. Sokkal inkább a biztonsághoz, a stabilitáshoz, a közös valósághoz, a feltétel nélküli ön-odaadáshoz, a teljes kitárulkozáshoz.

Szavak nélkül élvezni egymás jelenlétét

Akadnak olyan helyzetek, amikor nincs szükség felesleges beszédre; sem felszínes csevegésre, sem pedig mélyre szántó gondolatok kifejezésére. Mert olykor a csend beszédesebb. Csak ti vagytok ketten és a pillanat.

Nézhettek hosszan egymás szemébe, sétálhattok némán egymás kezét fogva, vagy szorosan ölelhetitek egymást időtlen időkig. Történjen ez egy csodás helyen, a nyaralás alatt, a vasárnapi kirándulás közben, az őszi erdő megnyugtató közegében, vagy otthon, a kanapétokon; szívd magadba a másik energiáit és ne törd meg a csendet! Csak élvezd…

Közös sütés-főzés

Persze ki ne szeretne kiöltözni és flancos helyekre járni, ahol pincérek szolgálják ki az embert, de legalább ennyire nagy élmény, amikor egy szimpla vasárnapi délelőttön beraktok valami jó kis zenét és együtt készítitek el az ebédet. Pizsamában, köntösben, kicsit gyűrötten, ám sokat mókázva, egymás keze alá dolgozva; nem beszélve arról, hogy fele annyi idő alatt kész lesztek, így elmehettek egy hatalmas sétára, vagy egy mozimaratont is lenyomhattok!

Spontán borozgatás

Állíts be a párodhoz egy üveg borral, egy fárasztó hét után, vagy menjetek el a közös baráti társasággal a belvárosba, meginni valamit. A mértékkel fogyasztott alkoholtól még fülledtebbé válik a hangulat köztetek; képesek lesztek teljesen feloldódni egymás mellett, és ki tudja, hogy a nagy nevetéseken, forró öleléseken kívül, mit tartogat még az este…

Maradjatok egész nap az ágyban

Amikor kint ítéletidő van, és semmihez sincs kedvetek; engedjetek a gravitáció kérlelhetetlen törvényeinek és jó szorosan összebújva melegítsétek fel egymást. Hosszan, órákon át. Akár egész nap.  Nem szép dolog, de bocsánatos bűn, ha egy kis kegyes hazugsággal lemondjátok az aznapi teendőiteket és lerázzátok a barátokat.

(Ha egyszer ráéreztek az ízére, még a pizza futárnak sem akartok ajtót nyitni.)

Mindennapi figyelmességek

Nem számít, merre jársz, mit csinálsz, mindig mindenről eszedbe jut a másik, igaz? Ne fogd vissza magad: nem nagy dolgokra gondolunk, csak épp arra, hogyha a pénztárnál lévő polcon meglátod a kedvenc csokiját, lepd meg vele, vagy, ha észreveszed, hogy fogyóban a tusfürdője, tegyél egyet a kosaradba bevásárlás közben, ha eszedbe jut egy videóról, küldd el Neki komment nélkül, hagyj neki saját kézzel írt üzenetet, stb. Légy kreatív, megéri!

Legyél kendőzetlenül őszinte

Avasd ne a partnered az álmaidba, a céljaidba, meséld el neki életed legféltettebb titkait, a legborzasztóbb helyzeteket, amiket átéltél és a legnagyobb hibákat, amiket elkövettél. Mutasd meg neki a múltad; azokat az időket, amiket az érkezése előtt éltél át. Persze, ha lehet, azért ne egy beszélgetésbe akard mindezt belesűríteni, nehogy túl nagy dózist kapjon, szegény; csak fokozatosan nyílj meg neki és várd meg, hogy befogadjon, és kitárulkozzon ő is. (A férfiak máshogy teszik ezt, mint a nők, ezért ne is támassz felé semmilyen elvárást.)

Töltsétek az egész estét a kanapén

Telefonokat lenémítani és távol tenni, külvilágot kizárni; és indulhat az „kuckózós este”. Csapjatok lakomát; bújjatok be a pokróc alá, nasizzatok és nézzetek könnyed amcsi vígjátékokat vagy kártyázzatok, olvassatok fel egymásnak a kedvenc könyvetekből. Smink és maszkok nélkül; önmagatok lenni; felbecsülhetetlen érzés!

Adjatok egymás véleményére; igazán fontos kérdésekben is

Nem mindig könnyű tisztán látni, amikor bele vagyunk ragadva egy szituációba, de nagyon sokat tud segíteni, ha egy olyan embernek kéred ki a véleményét, aki nagyon jól ismer és mégis kívülállóként, józanul lát. Ez nem csak neked, hanem a kapcsolatotoknak is jót tesz, mert ha a bizalmadba engeded a másikat, ő is sokkal inkább fog bízni benned.

Felszínes világunkban, egyre nagyobb szükség van arra, hogy igazán figyeljünk egymásra, és értéket teremtsünk. Ha pedig megteremtettük, közös erővel, akkor nem hagyhatjuk, hogy elvesszen: folyamatosan tenni, dolgozni kell érte, nem csak magunk, hanem a másik érdekeit is szem előtt tartva.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Amíg nem tanulod meg szeretni magad, nehezebben működnek a kapcsolataid

Szeresd magad, szeresd magad – annyiszor üti meg a fülünket ez a divatos szlogen úton-útfélen, hogy már-már idegesítő közhelynek hisszük. De mégis miért fontos az önszeretet a gyakorlatban? Elvárhatjuk, hogy mások szeressenek, ha mi magunk sem vagyunk képesek rá? Szeretni magad nem beképzeltség, hanem az önism…

No Comments