Advertisement

Régóta vagy szingli és nincs kedved elölről kezdeni az egészet?

Igen, van az a helyzet. Mégis össze kéne szedned magad, mert a szerelem kis eséllyel fog bekopogtatni az ajtódon. Az is elképzelhető, hogy magad sem tudod, hogy rosszul választasz.

Az, hogy elképzeléseid vannak az álomférfiról, még kevés. Hiszen melyik nőnek ne tetszene egy magas idegen, aki formás és duzzadó karjaiba zárja… De biztos, hogy erre vágysz igazán? Az nem fordulhat elő, hogy neked inkább egy érzékeny és kommunikatív férfira van szükséged? Mielőtt listát készítenél, nézd végig a régi kapcsolataid, elmélkedj kicsit a pasikról, akik megdobogtatták a szívedet – mit szerettél bennük, és mi volt az, amivel kikergettek a világból (és az ágyból)…

Mivel már egy ideje nem randiztál, ezúttal készülj egy kicsit másként. Ne vedd annyira komolyan! A találkozásokat lehetőségekként éld meg, tapasztalatnak, ahol nemcsak rutint szerezhetsz, hanem meg is ismerkedhetsz valakivel. Elképzelhető, hogy többet nem találkoztok, mégis egy tapasztalattal (hogy jó vagy rossz, az majd kiderül) gazdagabb leszel.

Ne felejtsd el azt sem, hogy többnyire csak azokat a tulajdonságokat ismételgetjük és keressük újra meg újra, amiket már ismerünk egy férfiban. Lehet, hogy még nem is találkoztál bizonyos típusokkal. És ki tudja, talán köztük van az igazi. Hiszen ha folyamatosan ugyanazzal a fazonnal találkozol, nincs esélyed megismerni egy „másik világot”!

Készíts listát!

Erre bizony idő kell, szakíts rá! Zárkózz be, csinálj magadnak egy bögre forró csokit, és kapcsolj be valami nyugtató zenét. Gondolkodj egy kicsit magadról és a vágyaidról. Fogalmazz pontosan! Nem sokat segít, ha csak az alapvető dolgokat jegyzed le, például „ilyen ne legyen: agresszív, függő, lusta, önközpontú”.

Ez a lista nem sok hasznodra lesz. Hiszen választottad lehet kissé agresszív, ha ordít valakire, aki el akart ütni egy macskát a zebrán, szeretheti az édességet annyira, hogy hobbiszakácsnak képzi tovább magát, és lehet, hogy kedvenc időtöltése a vasárnapi ágyban heverészés (veled). Esetleg annyira ambiciózus, hogy szenvedéllyel beszél a munkájáról hosszú órákon keresztül. Ugye nem is olyan vészes?

Pedig ez az a négy jellemző, amit a papírra vetettél az imént (agresszív, függő, lusta, önközpontú). Könnyen meglehet, hogy annak ellenére, hogy a jellemzők taszítanak, az álomférfiban egyáltalán nem zavar, ha buzgó állatvédő, vagy szuper csokitortát tud készíteni. Minél pontosabban tudod megfogalmazni az igényeidet, annál könnyebben maradhat fent valaki a rostán, vagy éppen bukhat el csúfosan. Ha azt írod: ki nem állhatom, hogy nem tudom kimozdítani egy jó nagy sétára vasárnap délután, mindjárt közelebb jársz az elképzelésekhez!

Az első listánál (ami inkább egy piszkozat, meglátod, hogy átírod, áthúzod majd jó párszor) mindent írj le, ami eszedbe jut, játssz a gondolatokkal és az élményeiddel! Képzeld, hogy apró kockákból raksz össze egy tökéletes partnert! Ne fogd vissza magad, inkább fogd úgy fel, mint egy játékot! Ha kész van, halkítsd le a zenét és összpontosíts! Karikázd be a legfontosabb tulajdonságait, és máris megvan a listád! Meglátod, a végén csak a lényeg marad majd tisztán a papíron.

A munka kész! Ideje csinos detektívgúnyát húzni, hogy kiderüljön, ki az, aki a jó oldalát mutatja, és ki az, aki valóban neked való.

Sajnos sokan hónapokig tudják titkolni igazi arcukat, és néha nagyon kellemetlen, amikor napvilágra kerül az igazság.  A „madarat tolláról” kezdetű mondás az egyik legjobb recept. Elkezdhetsz gyanakodni, ha kiszemeltednek nincsenek barátai, vagy vállalhatatlan hangot üt meg az édesanyjával. Sokat segíthet az is, ha a mindennapi teendői közben lesed meg: hogy viselkedik a boltban, a benzinkúton, a munkahelyén.

Ha igazán tartani akarod magad az elképzeléseidhez, nem baj, ha magaddal hordod a listádat, így a főbb pontok automatikusan eszedbe fognak jutni! Bár rengeteg film szól arról, hogy a hősnő egy álomképhez ragaszkodik, és nem veszi észre az útjába kerülő igazit, itt nem erről van szó! Ezért fontos, hogy őszinte legyél, hogy tudd, mi az, amit nem akarsz, és majd meglátod, hogy sokkal nehezebb azt összeírni, amit valójában akarsz.

Az önismerethez hozzátartozik az is, hogy tudd csoportosítani kapcsolataidat, tudd azt, hogy melyik exednél mi volt a hiba. Ha pedig ezt tudod, miért ne zárhatnál ki idegesítő tulajdonságokat? Ugyanakkor soha ne felejts el mérlegelni! Tökéletes partner ugyanis, első látásra, nem létezik. Kompromisszumok és összeszokás után bebizonyosodhat, hogy ő az, aki neked tökéletes, de az a rossz hírünk van, hogy ez az első randin többnyire nem derül ki.

Figyelj hát oda a női ösztönödre is! Ha valami azt súgja, megérdemel még egy találkozót akkor is, ha éppen idegesített a cipője, vagy ha hosszan áradozott a francia sajtokról, akkor találkozz vele!

Ne felejtsd el, minden tapasztalat, nincs veszteni valód! Valakinek a listáján te is rajta vagy, és alig várja, hogy találkozzatok!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

13 jel, hogy egy önimádóval akadtál össze – szóval vigyázz!

Sokan azt gondolják, hogy egy nárcisztikus ember egyszerűen csak arrogáns és egoista. Ám, aki valaha beleszeretett egy nárcisztikus személybe, az tudja, hogy milyen fájó tud lenni. És sajnos nem minden olyan nyilvánvaló, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Valamilyen formában mindannyian nárcisztikusok vagyunk, de a …

No Comments