Íme a jelek, hogy te is a “szuperérzékeny” emberek közé tartozol!

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy miért érzed azt néha, hogy az egész világ ellened fordult. Illetve az sem hátrány, ha megtanulod kezelni ezt a tulajdonságodat.

Elaine N. Aron egy egész könyvet szentelt a típusnak, és mivel a jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy minden ötödik ember ide tartozik összeszedtünk néhány tipikus jelet. Hátha magadra ismersz te is.

1. Néha úgy érzed, mintha egy hullámvasúton ülnél. Akár jó, akár rossz érzések kerítenek hatalmukban egy valami biztos: nagyon erősen éled meg ezeket. Miközben mások egy legyintéssel elintéznek dolgokat, te nagyon mélyen megéled a tapasztalataidat.

2. Nagyon részletes és (úgy érzed) hosszú álmaid vannak. Amikor reggel felébredsz nagyon éberen él benned minden, amit az álmodban átéltél. Egészen apró részletekre, érzésekre is emlékszel, amelyeket egész nap képes vagy felidézni.

3. A családod és a barátaid szerint is túl érzékeny vagy. Oké. Ezt már biztos ezerszer hallottad.

4. Ha valaki elmeséli neked a problémáját azonnal a magadénak érzed. Gyakran ideges leszel, ha másokat kihasználnak, de legalább ilyen erővel rád is tör a szomorúság, ha éppen valakid bajban van. Nehezen engeded el ezt az érzést.

5. A párkapcsolataidban a szex extra fontos. Nagyon érzéki embernek mondanak a partnereid, és ha visszagondolsz az exeidre egy dologban mindegyik megegyezik: erősen szexuális beállítottságú volt. Vannak akiknek nem létfontosságú a testiség, neked viszont az.

6. Erős hatással van rád a koffein. Ha keveset iszol használhatatlan vagy, ha sokat, nos akkor is.

7. Nem nagyon érted, amikor valaki nyugtatgatni akar. Mivel mélyen éled meg az érzéseidet neked a “nyugodj meg” semmit nem jelent. Majd megnyugszol, ha kitomboltad magad, vagy ha megtaláltad a megoldást a problémádra.

8. Valószínűleg voltál már depressziós, vagy pánik beteg.

9. Különleges antennáid vannak arra, hogy mi folyik körülötted. Már gyerekkorodban is érezted, ha a szüleid éppen fasírtan voltak, és most is megérzed, ha a barátaid házasságában valami gond van.

10. Menekülsz minden elől, ami extra stresszt rakna rád: utálsz késni, nem szereted a határidőket, és mindig mindent idejében befizetsz. Biztos, hogy nincsenek csekkek az asztalfiókodban.

11. Nagyon szeretsz egyedül lenni, hiszen a csöndben, a nyugalomban tudsz feltöltődni igazán. Nem kerülöd a társaságot, de ha nincs rendszeresen időd magadra, akkor nem vagy egész.

12. Az emberek többnyire túl egyszerűek neked. Nem érted miért nem élik meg/át jobban azt, ami történik velük. Néha úgy látod, csak magukkal vannak elfoglalva és még az sem érdekli őket, ha megbántanak másokat. Ezt nem érted, hiszen te ennek az ellenkezője vagy: akarattal nem tudnál ártani semminek és semminek.

Időnként az egész világ egy hatalmas talány neked, és egyáltalán nem találod benne a helyed…

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Én, a sérült lány, akire vigyázni kell…

Csak akkor gyere hozzám, ha tudod, hogy tele vagyok sebekkel. Ha tudod, hogy nem lesz velem könnyű, és mégis belevágsz. Belevágsz, mert tudod, hogy millió ölelést és csókot adok neked, ha egyszer meggyógyulok. Ha egyszer újra tudok majd bízni. Ne legyints rám, ne mondj le rólam, hisz látod, hogy próbálkozom, hogy dolgoz…

No Comments