Idegesítő részletek, amelyektől agybajt kaptunk a Szívek szállodájában

Bármennyire is szeretjük a sorozat szereplőit, azért néha-néha találunk benne idegesítő részeket, amelyektől falra mászunk. Vigyázat, spoilerek a cikkben!

1. Amikor Rory és Dean együtt alszanak, bár Dean házas.

Ez most komoly? Egyáltalán nem jellemző Roryra, hogy azzal mentegesse magát, hogy Dean igazából boldogtalan és egyébként is ő volt az első az életében.

2. Jess abszolút béna kommunikációja.

Hogy lehet az, hogy Jess soha nem próbálta meg elmagyarázni Rorynak, amit érzett vagy gondolt? Csak elment és soha nem beszélt arról, hogy mi volt a probléma. Ebből is látszik, hogy nem működött volna a kapcsolatuk.

3. Amikor Rory hiányzik Lorelai diplomaosztójáról.

Oké, megértjük, hogy Rorynak egész egyszerűen el kellett utaznia New Yorkba Jess miatt. De, hogy lehet az, hogy Stars Hollow legnagyobb reménysége, a Chilton legokosabb diákja, akit felvettek a Princetonra, a Harvardra és még a Yale-re is, fogja magát és felszáll egy buszra, amikor az anyjának diplomaosztója van??? És utána még képes Lorelai ajándékát is a buszon felejteni!

4. Amikor Rorynak afférja lesz Logannel, miközben mindekettőjüknek van valakije.

Az utolsó évadban titkos viszonyba bonyolódnak, miközben Rory még azon is fel van háborodva, hogy Logannek menyasszonya van (pedig mintha annak idején ő lett volna az, aki nem fogadta el a lánykérést).

5. Vásárlás ész nélkül.

Nem mindig értettük, hogy hogyan lehet ennyire végtelen mennyiségben költeni a pénzt. Amikor csak kedvük szottyant, nagybevásárlásra indultak és elsőre megszámlálhatatlan mennyiségű szatyrokkal tértek haza. Tökmindegy, hogy kajáról, cipőről vagy épp Luke-nak való ruhákról volt szó.

6. Ahogy Dean megcsalta Lindsayt.

Szegény Dean! Sajnos itt vesztette el a bizalmunkat és már soha többet nem tudunk rá úgy nézni, mint régen.

7. Amikor Rory búcsúbeszédet mond a Chiltonban.

Nem is a búcsúbeszéddel van a probléma, sokkal inkább azzal, hogy miközben őt felvették a Harvardra, Paris-nak nem sikerült, pedig ő aztán soha nem bukott meg egy vizsgán sem. Ez egyszerűen hihetetlen!

8. Amikor Jess mérges lesz Roryra, mert nem akar lefeküdni vele egy bulin.

Jesszus, ez mennyire bosszantó rész volt!

9. Amikor Lorelai and Christopher megszöknek.

…és még Rorynak sem mondták meg! Ez is annyira életszerűtlen, miközben mindenki tudja, hogy Rory és Lorelai kapcsolata mennyire szoros. Ráadásul Christopher az APJA! Mi legalább olyan dühösek voltunk, mint Rory.

10. Amikor Roryt kidobják a Yale-ről Mitchum Huntzberger miatt.

Amikor az anyja és a nagyszülei is annyit tettek érte, hogy a Yale-re járhasson! Amikor mindig mindent tökéletesen tudott és a legjobb jegyeket kapta! És egyszer csak egy seggfej azt mondta, hogy nem is annyira jó, mint hiszi, erre ő összeomlik! Jaj, Rory! Állj fel, húzd ki magad és mondd meg az egész Huntzberger familiának, hogy menjenek a búsba!

11. Vagy amikor Lorelai dühös lesz Emily-re, miután az felajánlja, hogy vegyék fel együtt a hitelt a házára. 

Tudjátok, amikor a termeszek megtámadták Lorelai házát és Emily előzékenyen felajánlotta a segítségét, Lorelai méregbe gurul és már megint nem felnőtt módjára próbálta megoldani a problémáit. Sőt, sokkal inkább hasonlított egy hisztis nyolcévesre, miközben az anyja csak azt akarta, hogy ne omoljon össze a házuk. Ah!

12. Rory felkészületlensége egy interjú kapcsán.

Néha kétségbe vonjuk Rory újságírói tudományát, főleg akkor, amikor felkészületlenül érkezik a Condé Nast-hoz egy interjúra, amikor is egy tipikus new york-i jelenségről, a sorbanállásról írna cikket.

13. Sookie bár nem tudja, de kitalálja, hogy ő bizony terhes.

Hogy lehet az, hogy Sookie soha nem tudja, hogy terhes? Arról fogalma sincs, hogy kimaradt a vérzése, soha nem jutott eszébe tesztet sem csinálni, de ha totál elmegy az esze, akkor bizony az egy jel és onnan bizonyosan tudható, hogy babát vár! És ez háromszor is megtörténik!

14. Lorelai házának alaprajza.

Bizonyára minden Szívek szállodája rajongó látta már kívülről a házat és ez esetben azt is, hogy az emeleti rész nem éppen kicsi. Ezen már többször is elgondolkozva egyre csak azon töprengünk, hogy akkor mégis hogy lehet az, hogy fent mindössze egy darab szoba van. Nem értjük…

15. Mindig jókora mennyiségű ennivaló van a szálló konyhájában.

Hogy lehet, hogy mindig ennyi étel van készen vagy éppen készül, amikor mindössze tíz-tizenöt vendéget tudnak fogadni? A konyhában fellelhető kajamennyiséget nézve legalább egy ötszáz fős szálloda kellene hogy legyen.

16. Rory biztosra veszi a sikert, amikor állásinterjúra megy

A sorozat utolsó részében Rory elmegy a híres SandeeSays bloghoz egy állásinterjúra és úgy tesz, mintha még ő tenne szívességet nekik, ha náluk dolgozik. Mindeközben ismét egy cseppet sem felkészült és semmi értelmessel nem tud előállni.

17. Taylor-ral kapcsolatban úgy általában minden.

Talán ő az egész sorozat legidegesítőbb szereplője.  Egyszerre volt manipulatív, korrupt és rettenetes! A legrosszabb talán az volt, amikor Lorelai-nak karikákon kellett átugrálnia és a végén Taylor megveregeti a fejét, hogy “ügyes lány”.

18. Amikor Lane szakít Zack-el

Ez az egész kapcsolat nagyon furcsa volt. Kezdve ott, hogy túl gyorsan házasodtak össze, aztán az első együttlétből már jött is a gyerek, és ez a szakítás is…

19. Luke nem beszélt Lorelai-nak April-ről

Az egész olyan irracionális, hogy Luke eltitkolja a lányát Lorelai előtt. Ahogy az is, amikor April anyja megőrül attól, hogy Lorelai túl sok időt tölt a lányával és Luke közben olyan, mintha semmi hatalma nem lenne a dolgok felett.

20. …és az a négy szó, amit Rory Lorelainak mond a végén.

Rory Lorelai esküvőjének napjára időzíti a bombát, hogy közölje vele: terhes egy fiútól, aki mellesleg már valaki másnak a vőlegénye. Komolyan nem lehetett volna várni csak egy napot? Atyaég!

Mindezek ellenére mit sem számít, hogy néha idegesít egy-egy jelenet, mert a Gilmore lányokat egyszerűen nem lehet megunni!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Biztos, hogy Stars Hollowba akarunk költözni! Mondjuk, hogy miért!

Nem kevés olyan sorozatbéli város van, amelyet annyira szeretünk, hogy simán odaköltöznénk. Így vagyunk a Szívek szállodájából megismert Stars Hollow-val is, ahol a világon a legjobb lehet lakni. Szerintünk! Mert ez a bájos és élettel teli hely egyszerre imádnivaló, és furcsa a dilis lakosaival, bájos történeteivel …

No Comments