Advertisement

9 dolog, amit minden magabiztos nő szeretne tudatni a férfiakkal (titkon)

Nem vagyok szörnyeteg csak azért, mert elképzeléseim és terveim vannak.

Néha nehezen nyílunk meg, és néha félreérthető a kommunikációnk. Tudjuk, hogy ezen nekünk is állandóan dolgoznunk kell, de van néhány dolog, most éppen kilenc, ami többnyire mindegyik magabiztos nőnek titkos vágya, hogy tudják róla.

 1. Nem fenyegetünk senkit

Észrevettük, hogy a megjelenésünk a fellépésünk néha fenyegetőként hat rátok. Higgyétek el, hogy ez nekünk egyáltalán nem célunk, és kifejezetten utáljuk, ha ezt tapasztaljuk. Szinte naponta küzdünk a címkékkel, mint például “fapina” és “parancsolgató barbár”. Azért mert határozottak vagyunk egyáltalán nem vagyunk kegyetelenek.

2. Nagyon fárasztó mindig magyarázkodnunk magunk miatt

Megvannak a munkamódszereink, és ebbe beletartozik az (is), hogy gyorsan és határozottan hozunk döntéseket. Mivel van tapasztalatunk, így ezt meg is tehetjük, meg is tesszük. Igyekszünk a saját tempónkban haladni.

3. Ha azt mondom, hogy rendben van, akkor rendben van

Szeretjük magunk körül a rendszert és a követhetőséget. Erre támaszkodunk, erre építkezünk. Ez persze néha óhatatlanul borul, és ezt tudjuk. Senki nem tévedhetetlen. Ezt is tudjuk. Tehát, ha azt mondom, hogy semmi gond, akkor semmi gond. Haladjunk.

4.  Azért mert kedves vagyok, még nem kell kikezdened velem

Hiszünk benne, hogy a nő kedves. A lényében van, sugározza magából, képes megnyugtatni a környezetét. Mosolyog, és megköszöni a bókokat. Így neveltek bennünket, így szoktuk meg, nekünk ez így természetes. De ettől még nem férje vadászunk. A kedvesség nem egyenlő a flörttel.

5. Tudom, hogyan kell kérnem

Tisztában vagyok azzal, hogy hogyan kell tanácsot, időpontot, esetleg cukrot kérnem a kávémba. Ha régóta ismersz engem tudhatod, hogy a kéretlen tanácsokra ugyanakkor nincs szükségem. Nem vagyok forrófejű tinédzser, tisztában vagyok vele, hogy mely területeken vagyok tájékozott, és mely területeken nem. Hidd el, ha szükségem van adatokra, vagy útmutatásra kérni fogok.

6. Tudom, hogyan kell reagálnom egy bókra

Köszönöm. Ez a normális. És ez bőven elég. Nem kell körmondatokkal megköszönnöm, és elnézést kérnem zavartan, miközben azt hebegem, hogy “Izé, hát nem is volt annyira nagy szám.., de azért izé, köszi még egyszer…” Ettől még nem vagyok neveletlen. Sőt.

7.  Nem fogok kiabálni

Néha előfordul, hogy azzal próbál valaki érvelni, hogy felemeli a hangját. Szerintünk a kiabálás a sport eseményekre való, nem a vitákba. Ha nincs érved ne vitázz velem, csak a vita kedvéért. Ennél sokkal okosabb dolog, ha beszélünk, kommunikálunk egymással, mint a felnőttek.

8. Magabiztosság nem egyenlő az állandó jelenléttel

Néha szükségünk van arra, hogy magunk legyünk. Ilyenkor át kell gondolnunk az életünket, rendszerezni kell a gondolatainkat, feladatainkat. A magabiztosságom nem abból fakad, hogy állandóan jelen vagyok, hogy mindig pezsgek valahol. Igyekszem rendben tartani a fejemet is, és ehhez néha (sokszor) gondolkodásra van szükségem.

9. Sérülékeny vagyok

A határozott fellépésem nem azt jelenti, hogy nincsenek érzéseim. Nem azt jelenti, hogy nem sérültem már meg milliószor. Tele vagyok sebekkel, és sok területen vagyok bizonytalan. Ilyenkor figyelek, és kérdezek. Soha ne gondold rólam, hogy bármit mondhatsz nekem, megrázom magam és megyek tovább. Azt szeretném, ha tudnád nem vagyok szörnyeteg, csak tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok, és merre tartok.

(Persze korrigálni út közben is lehet!)

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

10 hazugság, amivel ideje leszámolnod, ha végre boldog akarsz lenni!

Viszonylag nehéz távol tartani magunkat attól, hogy mások beleszóljanak az életünkbe. Egy kicsit úgy tűnik, mások jobban tudják mi a jó nekünk, mint mi magunk. Számtalan közhelyes gondolatot hallhatunk arról nap mint nap, mi a helyes és helytelen. Fennáll a veszélye, hogy előbb-utóbb igazságként kezeljük ezeket a …

No Comments