Advertisement

Rossz az idő és hideg van? Íme a program, amin az egész család részt vehet!

Ha szabadulószobába szeretnénk menni rengeteg a választék. De olyat találni, ahol a játék ilyen jól kidolgozott és ahol a gyerekek akár még nélkülünk is jól szórakozhatnak, nem könnyű. 

Ahogy megjött az ősz, sok szülő tekintetére is szürke köd szállt. “Most mit fogunk csinálni a gyerekkel?” Nekünk van egy tippünk, amit most be is mutatunk nektek. Interjú Tóth Hajnalkával, a Mindcrime szabadulószoba munkatársával.

Honnan jött az ötlet, hogy szabadulószobát nyissatok?

2013-ban egy ötfős csapat kezdte el a munkát. Kibéreltek egy helyet, leültek és kitalálták a játékot, majd megépítették a szobát. Mindent a saját kezükkel csináltak, család és munka mellett.

Hány szobával és milyen játékokkal várjátok a vendégeket?

A Mindcrime-ban két szobánk van: az Emléktolvaj, amelyben a célszemélytől tízmillió dollárt kell megszerezni azáltal, hogy beférkőzünk az agyába és az emlékeibe, valamint a Hidegháborús kémek, ahol egy beépült árulót kell leleplezni.

Ha jól tudom, nem is olyan régen bővültetek, és egy másik szabadulószobával is rendelkeztek már.

Igen, idén májusban megvásároltuk a Királyok völgye nevű szabadulószobát, ahol szintén két játék van: A Királyok kincse és a Királyok völgye. Itt akár már hétéves gyerekeket is tudunk fogadni, szemben a másik helyünkkel, ahol az alsó korhatár kilenc év. Ezekben a szobákban nagyon izgalmas, hogy a berendezést és a dizájnt is teljesen a középkori és lovagi stílushoz igazítottuk. Imádják a gyerekek, mert még jobban tudnak azonosulni a játékkal és a középkori történettel.

Miről szólnak ezek a játékok?

Ezek inkább keresgélős, mint logikai játékok. A Királyok völgyében a játékosoknak egy sírkamrából kell kijutniuk, míg a Királyok kincse egy elvarázsolt kastélyban játszódik, ahol egy gonosz boszorkány átkát kell megtörni mindenféle rejtvények megoldásán keresztül. A mesébe illő történet szálainak felgöngyölítését a gyerekek is imádni fogják, ezért szülőkkel, nagyszülőkkel együtt tökéletes program lehet.

Milyenek a tapasztalatok és a visszajelzések?

Igazán népszerűek akkor lettünk, amikor elkezdtünk gyerekzsúrokkal foglalkozni. Ezek gyorsan nagyon keresettek lettek, mert egyelőre még kevés helyen lehet szabadulószobában szülinapot tartani. A Mindcrime-ban főleg kilenc éves kortól találhatók a játékok, de azt figyeltük meg, hogy egyre többen jöttek fiatalabb gyerekekkel. Ezért is vásároltuk meg a Királyok Völgyét.

Magyarországon nagyon sok szabadulószoba van. A tieitek miben más, mint a többi?

Igen, rengeteg van! Ha jól tudom, itthon öt éve kezdődött és mára már több, mint száz szoba van Budapesten. Mi egy családbarát hely vagyunk, ez a legfontosabb célkitűzésünk, erre építettük ki az egész koncepciót. Családos emberek hozták létre, akik korábban úgy érezték, hogy kevés olyan hely van, ahová együtt a családdal el lehet menni, és mindenki, a szülők és a gyerekek is egyformán jól érezhetik magukat. Jó szívvel látjuk a gyerekeket, nem probléma, hogy hangosak és mindenhol matatnak. Egy komplett családi programot kínálunk, egy olyan helyet, amely gyerekszülinapra is jó, és a tinédzserek számára sem ciki.

Mit gondolsz, miért ennyire sikeresek a szabadulószobák?

Szerintem Magyarországon vállalkozó szelleműek az emberek és nagyon kreatívok. Külföldről is sokan kifejezetten azért jönnek, hogy szabaduljanak. Sok az olyan turista, akik kinéznek húsz szobát és végigmennek, kipróbálják őket. Ennek mi magyarok vagyunk a központja. Szeretik az emberek azért is, mert kikapcsolja őket és elrepíti egy teljesen más világba. Ráadásul mindegyik szoba más, mindegyikbe egyszer mennek az emberek.

Mennyire nagy munka fenntartani?

Elég nagy, mert állandóan elévülnek és rongálódnak a dolgok. Mi nagyon igényesek vagyunk, ezért folyton felújítunk, festünk, mert folyamatosan fent kell tartani a színvonalat. Nagyon fontosak számunkra a játékvezetők is, mert ők azok, akik magát a szolgáltatást nyújtják. Ezért az a jó, ha ők jól érzik magukat, elégedettek és boldogok, mert, ha ők ezt sugározzák magukról és vidámak, akkor a vendégek is jól érzik magukat. Arra törekszünk, hogy az egész hely otthonos legyen, ahol a játékvezetőtől kezdve minden egyes játékosig mindenki jól érzi magát.

Melyik a legnépszerűbb játék, melyiket szeretik a legjobban?

A Mindcrime-ban egyértelműen az Emléktolvaj, igaz a kémes-hidegháborús még viszonylag új. Ez valamivel nehezebbre is lett építve, hogy azoknak is kihívás legyen, akik már az Emléktolvajt ismerve és kipróbálva jönnek vissza hozzánk.

A másik szobánkban a Királyok völgye a kedveltebb, a múmiás téma miatt. Ez egyébként kisebb létszámú csoportoknak való, maximum négy főnek szoktuk ajánlani. A Királyok kincset viszont azért szeretik, mert ott akár heten is játszhatnak együtt.

Mennyire jellemző a sikeres kijutás?

Nálunk garantált. A kérdés mindig csak az, hogy mennyi idő alatt és mennyi segítséggel. Hatvan perces egy játék, de ha nincs következő foglalás, akkor mindig megvárjuk, hogy megcsinálják, nem számít az a plusz idő. Mindig megpróbál az ember úgy segíteni, hogy kijussanak és úgy érezzék, hogy saját erőből sikerült elérni.

Mit tudtok tenni azért, hogy sikeresek legyetek?

A legjobb, ha szájhagyomány útján terjedünk. Sok mindent próbáltunk és próbálunk, de még mindig az a legjobb, ha az elégedett játékosok viszik a jóhírünket. Ez a legfontosabb.

Ami azt illeti, a fiam már alig várja a szülinapját, hogy barátaival valamelyik szabadulószobában játszhasson.

 

Légy Te is részese ennek az élménynek! 😉

Nézz körül a weboldalon: MindCrime és Királyok Völgye!

 

gsbox_banner

No Comments