Nem kell, hogy szúrjon! Szakállápolás mesterfokon, hazai manufaktúrából!

Szakállasnak lenni menő! A hosszúra hagyott arcszőrzet ma már nem az elhanyagoltság és a nemtörődömség jele, hanem stíluselem. Ezt bizonyítja, hogy gombamód megszaporodtak a piacon azok a kozmetikai termékek, amik a torzonborz borosta megszelídítésére vállalkoznak.

A 2000-es évek csupasz arcú tinifiúi után a 2010-es évek ideálja az ízig-vérig férfias, szakállas macsó. Az igényes arcszőrzet ugyanakkor gondos ápolásra szorul: ehhez nyújtunk most segítséget Orbán Györggyel, az egyik szakállápoló olajokat gyártó hazai manufaktúra vezetőjével.

Alapcsomag – kezdő szakállasoknak

Az interneten gyanútlanul szörfölve rögtön hangzatos termékek tucatjaival találom szembe magam. Van itt minden: vaj, wax, balzsam, olaj – meg amit csak el lehet képzelni. „Nem kell megijedni, kezdetnek éppen elég egy szakállsampon, egy szakállfésű és egy szakállolaj. Aztán később lehet bővíteni a repertoárt, az igényeknek megfelelően” tanácsolja Gyuri, aki maga is méretes arcszőrzettel büszkélkedhet. Ő maga napi szinten mossa a szakállát, majd miután leitatta a nedvességet egy törölközővel, kifésüli és pár csepp szakállápoló olajjal átmasszírozza. Csak pár perc, komfortérzetben viszont ég és föld. „Akinek volt már szakálla, az tudja, mennyire tud viszketni alatta a bőr és milyen kellemetlen a szakállkorpa. Rendszeres ápolással és 100%-ban természetes összetételű termékekkel azonban ez elkerülhető” osztja meg tapasztalatait a szakértő.

Prémium kategória – a szakáll fanatikusoknak

Persze azért engem továbbra is izgat, mégis mire jó az a rengeteg, titokzatos nevű csodaszer. „Az igazán hosszú, 5-10 centis szakállhoz már szakállvaj is elkelhet, ami amellett, hogy táplálja a hosszú szőrszálakat, a viasztartalmának köszönhetően formázásra is alkalmas. Ha erősebb tartása vágyunk, mondjuk mert a pödört bajuszt szeretjük, akkor van wax-ra szükségünk magyarázza Gyuri.

Hölgyeim, bárhogy is legyen, Karácsony közeledtével hasznos információk ezek. Ha már kifogytunk a zoknikból, pénztárcákból, nyakkendőkből, érdemes a szakállkozmetikumok között is körbenézni. Feltéve, hogy az ajándékozottnak van arcszőrzete…

 

Különvélemény – női szemmel

„Hogy is van ez? Az illatos samponok, speciális balzsamok, életmentő pakolások és regeneráló hajvégápolók persze felesleges pénzkidobásnak számítanak, és csak a helyet foglalják a kád szélén és a pipereszekrényben, de a szakállápolók azok kellenek. Érthető: valamivel mosni kell, hát mégiscsak legyen tiszta. Aztán fésülni is, hogy ne gubancolódjon. Olaj is kell rá: attól fényes és illatos, nem olyan, mint az ősemberé. Esetleg egy kis wax, csak hogy jól álljon…Hahó, szeretném jelezni, hogy ugyanott tartunk: egy teljes termékcsalád, csak a fejünkön növő szőr ápolására. Persze ez nem baj, az alfahímekkel ellentétben én toleráns vagyok és hiszek az egyenjogúságban. Pláne, hogy tudok csenni a szakállolajból, ha hirtelen kifogy a hajolaj. Hogy ez nem igazságos? Drágám, használd csak nyugodtan a szempillaspirálom, ezen ne múljon!”

Szakállápoló szetteket, kedvezményes áron ITT keress! A Goodstuff Magazin ajánlásával.

No Comments