Advertisement

„Nagyon sokáig nem esett le a tantusz, hogy ezt hívják szenvedélynek!”

Rendkívüli büszkeséggel tölt el minket, hogy a Blanche Handmade Natural Cosmetics termékeit elsőként mutathattuk be nektek! Most szeretnénk, hogy megismerjétek a márka mögött álló ifjú hölgyet, Dani Katát!

A korábbi életedet magad mögött hagyva új vizekre evezni mindig kihívás. Még akkor is, ha határozott elképzelésünk, pontos tervünk, és a férjünk személyében segítőnk is van. De Dani Kata története azt mutatja, hogy érdemes keményen dolgozni az álmainkért, főleg, ha azzal másoknak is segíthetünk. Csepely Zsófi interjúja.

Honnan érkezett az ötlet, hogy kozmetikumkészítéssel foglalkozz?

Minden évben, amikor beköszöntött a hideg, száraz idő, a férjem arcbőre nagyon kiszáradt. Folytonos viszketés, ekcémás tünetek jelentkeztek. Korábban könyvelőként dolgoztam, ahol megtanultam, hogy a problémát mindig kézbe kell venni és nem pedig ülni rajta, mert akkor képtelen előrehaladni az ember.

Rengeteg kozmetikumot kipróbáltunk, de semmi sem vált be. Akkor úgy döntöttem, majd én keverek neki valamit gyógynövényekből, hiszen mindig is az a típus voltam, aki fájdalom, vagy betegség esetén előbb nyúl egy gyógyteához, mint a gyógyszerekhez. Elkezdtem nézelődni az interneten, hogy mégis hogyan kell krémet készíteni.

Ekkor akadtam rá egy workshopra, ahol teljesen magába szippantott az aromavizek, növényi kivonatok és illóolajok világa és az, ahogyan az előadó mesélt róla. Rengeteget köszönhetek neki. Az ott elkészített krém csodát művelt a férjem arcbőrével, saját szemünkkel láthattuk, hogy a természetes alapanyagok működnek.

 

Mi motivált abban, hogy saját márkát alapíts, hogyan indultál el a vállalkozói világban?

A workshop után sokáig otthon kevergettem a krémeket, sikerélményeimet elmesélve az ismerőseim egyre nagyobb érdeklődéssel fordultak az új hobbimhoz. Sokan kérték, hogy készítsek nekik is kozmetikumot. Ez indított el abban, hogy ezzel komolyabban foglalkozzak.

Elvégeztem egy professzionális kozmetikumkészítő tanfolyamot, ahol már mélyebben beleástuk magunkat a kémiába, megtanultuk hogyan és mitől lesz jó egy kozmetikum. Majd több, mint három év kísérletezés-fejlesztés után, vegyészmérnökökkel egyeztetve, összeállt egy termékcsalád receptúrája.

Innen jött a feketeleves; már „csak” a cégindítás bürokráciáját kellett megvívni, ez bizony jó pár hónapos procedúra volt. A kozmetikumkészítést szigorúan ellenőrzik a hatóságok, hozzáteszem, joggal. Sok higiéniai szabályt kell betartani, ügyelni az alapanyagok tisztaságára, és a gyártás körülményeire.

Mióta létezel így, mint Blanche, milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Idén július végén nyitotta meg kapuit a webshop. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam azóta. Természetesen minden vállalkozás indításkor az emberben felmerül a kétség, hogy megéri-e kockáztatni, feladni az addigi munkáját, és egy vadonatúj szakmára váltani. De a visszatérő vásárlók és a sok e-mail, amelyet kapok, mind megerősítenek abban, hogy szeretik az emberek a Blanche natúrkozmetikumokat és a természetes alapanyagok jól működnek, teszik a dolgukat.

Milyen termékek alkotják a Blanche kínálatát?

Egyelőre csak arc- és testápolási termékek, a napi szépségápolási rutinhoz kapcsolódó kozmetikumok. Szépen fokozatosan fog bővülni a termékskála.

Hol szerzed be a szükséges alapanyagokat?

Leginkább külföldről szerzem be a hideg sajtolású olajokat, vajakat, aromavizeket. Ezt is hosszas kutatómunka előzte meg, ugyanis – sajnos – két szőlőmagolaj között is óriási különbség lehet a minőségét tekintve. Minden a kinyerési technológián múlik, nálunk a kvalitás a legfontosabb.

Bár csak pár hónapja nyitotta meg kaput az online bolt, de Te hogy látod, kik alkotják a célközönséged?

Viszonylag széles skálát fed le a célközönség. Mivel foglalkozok ráncmegelőző kozmetikumokkal, ezért már a 25 év feletti korosztály is a célközönségembe tartozik. Már ebben a korban is ajánlott elkezdeni a különböző anti-aging hatóanyag-tartalmú készítmények használatát. A kozmetikumok illatvilága és design-ja miatt leginkább 25-40 közötti nők érdeklődnek a termékek iránt.

Mi segített a névválasztásban?

A blanche franciául annyit tesz, fehér. A tisztaságot, az érintetlenséget szerettem volna ezzel kifejezni. Szeretem a letisztult dolgokat, a design tekintetében is erre törekedtünk.

Hányan alkotjátok a vállalkozást? Te is készíted el a terméket, vagy fejlesztőként veszel részt a munkában?

Alkalmazok egy vegyészmérnököt, aki a szakmai hátterét biztosítja a kozmetikumkészítésnek. A fejlesztés folyamatos feladat, de bevallom, ez a legizgalmasabb része a munkámnak. Akarva-akaratlanul is ezen jár az agyam, hiszen ez a szenvedélyem. A gyártást eleinte egyedül intéztem, de hamar kiderült, hogy egy vállalkozás életében még számos feladat van, így időhiányában már nem csak én gyártok. Ettől függetlenül minden kézzel készül a mai napig, és ezen nem is szeretnék változtatni. Ez adja a krémek esszenciáját.

A design és a weblap pedig a férjem keze munkáját dicséri, nagyon jól megy a közös munka, tudja, mit szeretnék, ismeri az ízlésem, és képes is megvalósítani azt.

Milyen volt a kapcsolatod a kozmetikumokkal a vállalkozás előtt?

Kamasz koromban voltak bőrproblémáim, emiatt nagynénim hatására már nagyon korán elkezdtem rendszeresen kozmetikushoz járni. Ekkor megismertem egy márkát, amely gyümölcs- és zöldségkivonatokat, gyógynövényeket használ. Imádtam az illatukat, textúrájukat, az évek alatt sokfélét kipróbáltam belőlük.

Fura így visszagondolni, de már akkor is különös vonzalmat éreztem a natúr alapanyagokat tartalmazó kozmetikumok iránt, és nagyon sokáig nem esett le a tantusz, hogy ezt hívják szenvedélynek. Ezért tanultam más szakmát, ezért nem is indultam el ilyen irányban. De örülök, hogy visszakanyarodhattam ide.

Hogyan tudnád összefoglalni a Blanche filozófiáját?

Fontosnak tartom, hogy ebben a felgyorsult világban szánjunk időt bőrünk vegyszermentes ápolására. A bőr nem felejt, meghálálja a törődést is hosszú távon. Sajnos az is meglátszik, ha nem foglalkozunk vele. Ma már nem elegendő, ha hideg vízzel mosunk arcot, mint dédanyáink idejében. A légszennyezettség és az  ózonlyuk elvékonyodása sem engedi meg, hogy védelem nélkül menjünk el otthonról.

A Blanche natúrkozmetikumok nem tartalmaznak bőrre káros anyagokat, parabéneket, kőolaj származékokat, kemikáliákat, alumínium sókat és mesterséges színanyagokat. Igyekszünk a legtöbb alapanyagot, amelyet csak lehet, ellenőrizhető, biogazdálkodásból beszerezni, hogy a környezetvédelemre is ügyeljünk.

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a márkának?

A pasztellszínek és a letisztultság. Nincs túlgondolva, egyszerű az üzenete. A természetes alapanyagok erejében hiszek, nem véletlen, hogy a mai napig is gyógynövényekkel próbálunk problémát „orvosolni”. Itthon, ha megégetjük magunkat, nyers aloe verával kezeljük, ha fáj a pocakunk, kamillateát iszunk, fogfájás esetén szegfűszeget rágcsálunk, álmatlanságra citromfű és levendula teát iszunk. Mert a természetes alapanyagok működnek.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Rengeteg ötletem van, sokszor nehezen is alszom el emiatt. Gyakran az éjszaka közepén ébredek fel, mert egy új elképzelés jut eszembe! Azt hiszem, induló vállalkozásnál ez természetes. A termékfejlesztés folyamatos és hosszú távú célkitűzés, valamint a webshop mellett szeretnénk egy offline üzletet is, ahol ki lehet próbálni személyesen a termékeket.

Hol lehet titeket elérni?

Egyelőre csak online felületen, a webshopon és a közösségi médián keresztül, de ami késik, nem múlik. Részleteket még nem szeretnék elárulni erről, de nagy az izgalom, az biztos.

 

Nálunk első használatra szerelem lett a Blanche, érdemes neked is kipróbálnod! 😉

A webshopot ITT találod!

Blanche natúrkozmetikumok a Facebookon!

 

No Comments