6 férfi, akit jobb lenne messziről elkerülni (de nem mindig sikerül…)

Úgy is mondhatnánk, hogy szerencsétlenségünkre ők azok, akik nem kerülnek el minket.

Bizonyos legendák szerint volt már olyan, hogy fiú és lány találkoztak, beborította őket a szerelem tüze, majd következett a jegyesség, házasság, gyerekek, szobák, kerekek és boldogan éltek, mint Marci, hevesen.

Mások azonban botladoznak néhányat, amíg megtalálják az igazit.

És, mint minden extrém sport (amilyen például a botladozás), a párkeresés is nagyon izgalmas. Közben is érdekes, de a legjobb a vége, amikor már nem kell tovább keresgélni. Ehhez azonban át kell jutni néhány próbatételen, avagy leckén – ahogy tetszik. Ha tetszik, ha nem.

A fiúknak is és a lányoknak is. És mivel a hölgyeké az elsőbbség, most következik az a hat típusú pacák, akik nekik adják föl a leckét, mielőtt kézhez kapják életük fiúját.

#1 A szívtipró gimis

A középiskola a tudomány fellegvára mellett a tiniszerelmek melegágya is (hmm-hmm). A szó nélkül egymás szemébe bámulás, a szó nélkül ugyanabba az irányba bámulás, illetve a szintén szó nélkül beszélgetés csodálatos világa ez, az első lecke, melyben a férfi nemről megtudható a világon minden, hiszen nem rontja el azzal, hogy megszólal. Ugyancsak megízlelhető a férfilélek líraisága, mert ha mégis megszólal, akkor dalszövegben (versben) teszi. De még ugyanebben a leckében kiderül, hogy bár többnyire hallgat, nyelve azért van, és hogy a csók valójában minden helyett jó, beleértve az evést, ivást, tanulást és az időutazást is. A jellemzően a középiskola elején abszolvált első fickó-leckének köszönhetően tudható meg az is, hogy az ujjbeggyel tenyérben babrálás valójában szex. A szakítás egyszerű: senki nem szól semmit, és nem tudja, miért nem találkoznak többet, valószínűleg a másik miatt.

#2 Ez meg hova lett?

Az első, aki úgy lép le, hogy fogalmad sincs, miért. Te úgy tudod, minden rendben, nagy a szerelem, teljes az egyetértés, minden olyan jó vele már hetek, sőt, talán már majdnem egy és háromnegyed hónap óta, ez meg egyszer csak elhagy. Hol volt, most hol van? Te meg csak azért nem koppansz egyből, mert előtte fényévekig zuhansz. Jött és ment, és vitte a szívedet, azt se tudod pontosan, kicsoda. Úgy szeretted, ahogy csak olyat lehet, akit még nem ismersz, hanem pontosan tudod róla, hogy ő az – mert úgy ismered, ahogy akarod: teljesen, mindenhogy, szerelmesen.

#3 A rosszfiú

Ebből az előzőből elég nehéz kikecmeregni, egyrészt a fényévekig tartó zuhanás miatt, de utána, a becsapódást követően sem szokás csak úgy fölpattanni talpig elbűvölően. Míg titkon vagy tettleg könyörgöd vissza a szerelmedet, többnyire dühből és elkeseredésből vágsz oda a minden-férfi-rohadékoknak, ilyenkor csúszik be a rosszfiú, aki viszont tényleg az. A rokonaid, barátaid, még az ellenségeid is figyelmeztetnek, hogy ebből baj lesz, de te nem látod. Szélesre tárnád előtte a világod kapuját, de nincs szükség rá, már tokostól berúgta. Itt van, megkaptad, a tiéd, innentől azt csinál veled, amit akar. És te imádod. Itt van ez az ember, akitől mindenki óv, itt van, és egyedül te ismered, te tudod róla, hogy valójában egy angyal, egy trubadúr lírával átitatott, pillangó lelkű szuperhős. Aki aztán viszonylag gyorsan kisemmiz lelkileg, testileg, opcionálisan anyagilag is, önbecsüléseden tarvágást hajt végre, kapcsolataidat szétmarcangolja, és amikor teljesen leigázott, eldob. Már akkor, ha szerencséd van, mert ha nincs, akkor neked kell annyira összeszedned magad, hogy képes legyél elmenekülni.

Mi a vonzó a rosszfiúkban?

#4 A vonzó ellentét

Amennyiben nem vagy mágnes, valószínűleg kár komolyan próbálkoznod „az ellentétek vonzzák egymást” népi hoax saját élményekkel való bizonyításával. De ezt ennek a leckének az elején még nem tudod. Tehát próbálkozol, sőt, be is bizonyítod, hogy egy tőled minden fontosabb vonatkozásban teljesen idegen emberrel – éppen ezért – tökéletesen működtök. Azt az elején egy kicsit nehéz feldolgoznod, hogy tényleg mindenben különbözőek vagytok, hogy az értékrend, az ízlés, a ritmus, a habitus, a gondolkodás se stimmel, de hát, mondod magadnak, ami eddig volt, az nem működött, biztosan rosszul kerestem. Aztán meg a jó párkapcsolat sem a bokorban terem ám! Áldozatokat kell hozni, lemondással jár, és hát mi a legnemesebb, amit tehetsz, ha nem az, hogy úgyszólván mindenben kompromisszumot kötsz? Na ugye! És működik? Nem.

#5 Most nem jó

A férfi, aki tökéletes. Lenne, ha sikerülne összeegyeztetnetek a naptárotokat. De nem sikerül, annyiszor legalábbis biztosan nem, hogy valóban kiderüljön, tökéletes-e. Bizonyos értelemben hasonlít ez a lecke a tiniszerelemhez, itt ugyanúgy nem nagyon konfrontálódik az elképzelt idea a valósággal, mint ott. Csak ezúttal nem azért, mert senkinek nincs is rá igénye. Ha a puding próbája az evés, az ember pedig lakva ismerszik meg, akkor ez olyan, mint egy próbapuding, még érintetlenül. Vagy egy lakhatatlan ember.

#6 Az utolsó

Ezt a leckét gyakorlásként igen sokszor szokták ismételgetni, mindig kicsit máshogy. Első alkalommal biztos vagy benne, hogy több szenvedést nem bírsz elviselni, még egy csalódást nem élsz túl, úgyhogy neked nem kell senki, jobb inkább egyedül. Ekkor jön valaki, aki végül is pont jó lesz, ugyan különösebben nem hoz tűzbe, de kisebb-nagyobb kompromisszumokkal simán ellesztek együtt, végre le van erről a hülyeségről a gond, jöhetnek a fontosabb dolgok, szobák, kerekek, gyerekek. Aztán, attól függetlenül, hogy végül megunod, azért dobod ki, vagy beleszeretsz mégis és megint összetörik a szíved, jöhet a következő ugyanilyen, kicsit máshogy. Az az egy nem változik, hogy biztos vagy benne, több szenvedést nem bírsz elviselni, még egy csalódást nem élsz túl.

Az ismétlések között az eddigiekből szokás beiktatni egyet-egyet a változatosság kedvéért, illetve szorgalmiként egészen extrém mellékszálak is kialakulhatnak a poliamóriától az exek visszahódításáig. Persze az olyan szokványosabbak mellett, mint a zárdába vonulás, lányok felé nyitás vagy a nemváltás.

A leckék sorrendje nem teljesen kötött, bár érdemes az elsővel kezdeni, és mondjuk nem a harmadikkal befejezni. Bármelyik többször ismételhető, ízlés szerint. Közbeiktathatók önismereti szünetek is. Egy a lényeg: lehet, hogy már az első után (előtt), lehet, hogy csak a teljes tananyag többszöri feldolgozása után (sokkal), de végül mindig eljön, akinek jönnie kell.

gsbox_banner

Ez fog történni, ha a sok idióta után, végre egy normális férfival találkozol

No Comments